TÜBİTAK SAGE haberleri sayfasında TÜBİTAK SAGE hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 361 TÜBİTAK SAGE haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Gürcan Okumuş "SOM-J'de önemli aşamalara geldik, çok yakında F-16'dan atışları da planlanıyor. İHA tarafından çoklu taşıma imkanları da sağlayacağı için SOM-J'yi görebileceğimizi düşünüyorum. F-16'dan ilk atış testlerimizi tamamladıktan sonra hızla bu yıl içinde İHA'larda da önemli yol alacağımızı düşünüyorum" dedi.
#TürkiyeTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Savunma Sanayii Araştırma Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından uçaktan bırakılan güdümsüz genel maksat bombalarına güdüm ve uzun menzil yeteneği kazandırmak üzere geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti 82/83 (KGK) silah sistemi, düzenlenen programla tanıtıldı. TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE), savunma sanayisinde geliştirdiği önemli projelerle Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet etmeye devam ediyor.
#KGK 82/83Uğur Cebeci'nin hazırladığı Kokpit'te bu hafta ekranlarasaatte 5 bin 500 kilometre hızla uçan süpersonik uçak geliyor. Bu uçaklaİstanbul'dan New York'a 90 dakikada uçulabilecek. İkinci konuda ise Türk HavaKuvvetleri'nin yaptığı sınır ötesi operasyonlarda kullandığı yerli mühimmatlaranlatılıyor.
#Uğur CebeciUğur Cebeci’nin hazırladığı Kokpit’te ekranlara iki insan hikayesi geliyor. Jessica Cox’un doğuştan kolları yok. Ama o lisanslı bir pilot. Mehmetcan Özdoğan ise bir gün THY’nin sayfasına çektiği uçak fotoğrafını yolladı ve hayatı değişti… İkinci konuda ise yerli seyir füzesi SOM anlatılıyor. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen füze, yeni nesil savaş uçağı F-35’te de kullanılacak.
#Ugur CebeciUğur Cebeci'nin hazırladığı Kokpit'te TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli seyir füzesi SOM'un özel atış görüntüleri geliyor ekranlara. İkinci konuda ise Türk Hava Kurumu'nun yangın sezonunda uçamayan M-18 Dromader'ları ile dünyanın en büyük yangın söndürme uçakları anlatılıyor.
#Uğur CebeciTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl yine genç mühendisleri ve bilim insanlarını buluşturuyor. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek inovatif projelerden biri olan Dikey İnişli Roket Yarışması, dünyada düzenlenen ilk roket itkili iniş yarışması olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Genç yeteneklerin yarışacağı bu büyük mücadele, 11-15 Eylül 2024 tarihleri arasında TÜBİTAK SAGE yerleşkesinde, Ankara’da gerçekleştirilecek.
#TEKNOFESTSavunma Sanayii Başkanlığı'nın liderliğinde Türkiye'nin Katmanlı Hava Savunma Sistemi Çelik Kubbe'nin denizlerdeki en önemli neferi ASELSAN GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi olacak. GÖKSUR, Mavi Vatan'ın silahsız İnsansız Hava Araçları, gemi savar füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı korunmasında kritik bir rol üstlenecek.
#GöksurTürkiye havadan gelebilecek tüm tehditlere karşı Çelik Kubbe ile korunacak. İsrail’in ‘Demir Kubbe’sinden daha kapsamlı olacağına dikkat çekilen bu katmanlı hava savunma sistemi nasıl çalışacak, hangi unsurlardan oluşacak. İşte tüm detaylarıyla Türkiye’nin çelik şemsiyesi...
#İsrailSavunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin çok katmanlı hava savunma sistemi Çelik Kubbe'nin yapay zeka destekli olacağını açıkladı. Görgün "Yerli ve millî projemiz Çelik Kubbe, katmanlı hava savunma sistemlerimiz ile tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışmasını, ortak hava resminin oluşturulmasını, gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılmasını ve yapay zekâ destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin edecektir." dedi.
#Çelik KubbeSavunma Sanayii İcra Komitesi, yerli ve milli hava savunma katmanlarının tamamına Çelik Kubbe adı verildiğini duyurdu. Peki Çelik Kubbe hangi katmanlardan oluşuyor? Hangi yerli ve milli sistemleri içeriyor? Hangi hedeflere karşı etkili olacak? Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Çelik Kubbe hava savunma sisteminin tüm detaylarını anlattı...
#ASELSANSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırAnkara Valiliği, "Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü'nde atık kimyasallardan kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetti" açıklamasını yaptı.
#Ankara ValiliğiTürk şirketleri teknolojik olarak ara ürünleri üretmeyi başardığı andan itibaren çözüm modelleri geliştirmeye başladı. Bugün size ASELSAN’ın IDEF’2023’te lansmanını yapmayı planladığı bu tarz ürünleri tanıtacağım. “Önemli olan gömlek almak değil, gömlek dikmeyi bilmektir.” İşte ASELSAN’ın terzi işi çözümleri...
#ASELSANASELSAN’ın yakın dönemde eklenecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, gemi-savar füzeleri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevini icra edecek. GÖKSUR modüler tasarım yaklaşımıyla üç farklı konfigürasyona sahip çözüm sunuyor.
#ASELSANSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen HGK-82 sistemi, savunma sanayiinde tam bağımsızlık iddiamız açısından oldukça önemli." ifadesini kullandı.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmetİki hafta arayla yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin getirdiği atmosfer nedeniyle kamuoyunda yeterince tartışılamayan kimi konular oldu. TÜBİTAK SAGE’nin Kaşif entegreli HGK-84 mühimmatı ile hedefi yalnızca birkaç santimetre sapmayla vurduğu anlara dair görüntüler de bunlardan biri...
#TUBİTAKHava-hava ve hava füzeleri, seyir füzeleri, İHA mühimmatları, termobarik mühimmatlar, sığınak delici mühimmatlar ve güdüm kitleri, sonik füzeler belli bir hıza kadar çıkan füzeler... Şimdi süpersonik, yakında ise hipersonik füzeler! Tüm bu çalışmalar TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nde (SAGE) yürütülüyor. Hedef dışa bağımlılığı tamamen ortadan kaldırmak. Hürriyet gazetesine kapılarını açan TÜBİTAK SAGE’yi fotomuhabirimiz Rıza Özel ile gezdik.
#TÜBİTAKBulunduğum bütün platformlarda Türk savunma sanayisinin geldiği önemli seviyeyi anlatırken, geçmişin kahramanlarını ve kıymetli deneyimlerini de sizlerle paylaşmaya gayret ediyorum. Bugün yerli ve milli olmanın tanımı yapılırken İbrahim Bodur’u bir kez daha hatırlayalım istiyorum. Neler yaptığını görmek adına Kale Havacılık ve Kale Arge’ye gittim. Gördüklerimden sonra tek tereddüdüm oldu; ya gördüklerimi yeterince aktaramazsam... Düşünsenize gittiğim yer, Lockheed Martin şirketinin 1997’den beri ABD dışında yer alan en üst seviyedeki tedarikçisi, F-35 projesinde ABD dışında direk tedarikçi olarak seçilen ilk Türk firması ve 2006 yılında uçan ilk prototip F-35 üzerinde bulunan tek Türk parçasının üreticisi.
#Kale HavacılıkCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayinin çalışmalarının başka ülkelerce ilgi ile takip edildiğini belirterek, "Bizi izlemeye devam etsinler. Kendi işimize bakıyoruz. Türkiye'nin daha stratejik ürünlere sahip olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizim yolumuz belli" dedi.
#TEKNOFEST