Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımlarıyla, teknoloji alanında kritik uzmanlıklara sahip yeteneklerle yenilikçi iş modelleri ve teknolojiye dayalı çalışmaları olan teknogirişimlerin ülkeye çekilmesi amacını taşıyan “Türkiye Tech Visa Programı” tanıtıldı.
#Mehmet Fatih KacırİTÜ Çekirdek bünyesindeki 40 girişim, yılın ilk yarısında 71 milyon dolarlık yatırım aldı. Her yıl 500’den fazla girişimi kabul eden İTÜ Çekirdek’te yılın ilk yarısında yatırım alanların yüzde 85’ini yazılım girişimleri oluşturdu. Bugüne kadar desteklenen girişimcilerin toplam değerlemesi ise 3 milyar doları geçti.
#İTÜ Çekirdek2023’ün teknoloji alanında hızla büyüyen girişimcilik ekosistemi için zorlayıcı ama fırsatları da beraberinde getiren bir yıl olduğunu belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, aynı yılda yeni kurulan işletmelerin aldığı yatırımların son 5 yılın en düşük seviyesine düştüğünü, bu düşüşe rağmen 100 yeni girişim Unicorn, yani 1 milyar Doların üzerinde yatırım aldığını söyledi.
#1AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Terminal İstanbul Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Burada aynı zamanda bir bilim merkezi olacak. İstanbul'da bilişimin, teknolojinin ve yine başarının yüz yılını bu hedeflerini de inşallah aynı anlayışla teker teker başaracağız. Dünya İstanbul'a bakacak, İstanbul teknolojisiyle dünyayı konuşturacak ve İstanbul'un gençleri üretecek Türkiye'miz, ülkemiz kazanacak" ifadelerini kullandı.
#Murat KurumAK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Terminal İstanbul Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Burada aynı zamanda bir bilim merkezi olacak. İstanbul'da bilişimin, teknolojinin ve yine başarının yüz yılını bu hedeflerini de inşallah aynı anlayışla teker teker başaracağız. Dünya İstanbul'a bakacak, İstanbul teknolojisiyle dünyayı konuşturacak ve İstanbul'un gençleri üretecek Türkiye'miz, ülkemiz kazanacak" ifadelerini kullandı.
#AK PartiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, sadece Ar-Ge alanına yaklaşık 11,3 milyar dolar kaynak ayırıyor. 222 bine yakın Ar-Ge personeli çalışıyor. Teknoloji Geliştirme Bölgelerimizin ülke genelindeki sayısı 2001 yılında yalnızca 2 iken, bugün bu sayı 101’e ulaştı. Bakanlık olarak bu ekosistemde büyümeye devam eden girişimcilik kültürünü desteklemeye devam edeceğiz’’ dedi.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "2018'den bugüne lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik burs ve destek programlarımız kapsamında, 64 binden fazla kişiye toplam 2 milyar 800 milyon lira destek sunduk" dedi.
#Mehmet Fatih KacırTürkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Mobilite ve girişimcilik ekosistemine sunduğu katkılarla sektöre yön veren Bilişim Vadisi, Mobilite Hızlandırma Programı’nın bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirecek. Mobilite Hızlandırma Programı’na son başvuru tarihi 27 Mart 2023.
#Bilişim VadisiBireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verdi.
#BİGGİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çekirdek bünyesinde bulunan Delifer Enerji’nin, kayısı çekirdeğinden elde edilen bio plastik malzemesi ile ürettiği su tasarruf aparatı, hem doğayı hem de aile bütçesini koruyor. Birkaç dakika içinde musluk uçlarına takılan bu aparat, günde 2 saat kullanılan bir muslukta yılda ortalama 350-400 ton su tasarrufu sağlıyor, faturaları yüzde 35-45 düşürüyor.
#SuBatman'da katıldığı açılış töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOBİ’lerimiz projeleri için 600 bin liraya kadar verdiğimiz desteği de iki kat arttırarak 1 milyon 200 bin liraya çıkarıyoruz. Bu müjdemiz de tüm KOBİ’lerimize hayırlı olsun” dedi.
#Mustafa VarankYenilenen adı ve güncellenen başvuru koşulları ile TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (TÜBİTAK BİGG) başvuruları devam ediyor. TÜBİTAK BİGG 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle ‘Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme’ tematik alanı öncelikli olmak üzere, girişimcilere 200 bin TL hibe destek sağlanan 2021 birinci çağrı dönemi kapsamında, başvuru sürecini başlattı. Girişimci adayları, iş fikri başvurularını 30 Haziran’a kadar ‘T-BİGGY’ye yapabilecek.
#TÜBİTAK BİGGİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsündeki Teknopark İzmir bünyesinde firma kuran Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, makine ve bilgisayar mühendislerinden oluşan Ar-Ge ekibiyle geliştirdiği aplikasyon ve "giyilebilir ateş ölçer" sayesinde çocuklardaki ateş ölçme sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor.
#TeknolojiTÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı'nın 2020 yılı çağrısı için ön başvurular başladı. İstanbul Teknokent'ten yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Sakarya Teknokent iş birliğinde, "TÜBİTAK BİGG 2020" programı için ön başvuru açıldı.
#TübitakTürkiye İnovasyon Haftası’nda konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, “Vizyoner Genç portalına lütfen girin. Orası artık sizlerin buluşma noktası. Bir projeniz varsa, iş başvurusu yapacaksanız, staj yapacaksanız, bir fikriniz varsa hepsi orada” dedi.
#GazetehaberleriAnadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Kaya, ‘NiTi Malzeme ile Elektronik Kontrollü Çok Fonksiyonlu Mikrodalga Kesim ve Delme Cihazı: NİMİDT’ başlıklı projesiyle ‘TÜBİTAK BİGG-1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’ kapsamında TÜBİTAK’tan sermaye desteği almaya hak kazanan 11 girişimciden biri olma başarısı gösterdi.
#Anadolu Üniversitesi