Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katıldı. Yerli aşı çalışmaları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şu anda üç yenilikçi aşı adayımız, faz çalışmalarına başlama arifesindedir. Mevcut inaktif aşılarından daha aktif olma potansiyeline sahip bir aşımızın çalışmaları hızla devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Amerika ve Çin'den sonra Kovid-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten 3'üncü ülke durumundayız'' dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya bizim insansız hava araçlarındaki başarımızı manşetlere taşıyor, bu millet yapar mı yapar" dedi. Erdoğan, "Ülkemizde bir kesim arkasına önüne bakmadan her konuyu istismar etmekte sınır tanımıyor. Bunlardan biri de beyin göçü meselesidir. Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim. Hayata geçirdiğimiz projelerle beyin göçünü tersine çeviriyoruz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTÜBA olarak bilinen Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye’de tüm bilim alanlarındaki araştırmaları, bilim insanlığını ve araştırıcılığı özendirmek ve bu alanlarda emeği geçenleri onurlandırmak; gençleri bilim ve araştırma alanına yöneltmek; Türkiye’deki bilim insanları ve araştırıcıların toplumsal statülerinin yükseltilmesi ve korunmasına çalışmak; bilim ve araştırma standartlarının yükseltilmesine yardım etmek amacıyla 1993'de kurulan, tüzel kişiliğe, bilimsel, idari ve mali özerkliğe sahip yüksek bilim kuruluşu, Türkiye'nin ulusal bilimler akademisidir.
#TübaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye küresel yenilik endeksinde bu yıl 10 basamak yükselerek 41. sıra ile ilk 50 liginde en büyük artış kaydeden ülke oldu. Buradan bütün dünyaya seslenerek diyorum ki bizi izlemeye devam edin" dedi. "Cari fazla vermeye başlayacağımız günler inşallah yakındır" diyen Erdoğan, savunma sanayinde geldiğimiz noktanın bugün tüm dünyanın dilinde olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca "Yatırımlarımız ülkemizde daha birçok Aziz Sancar çıkacağının habercisidir" ifadelerini de kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üç yenilikçi aşı adayının faz çalışmalarına başlanacağını belirterek, “Hocalarımızın çalışması kendi kategorilerinde dünyada klinik aşamaya geçen üçüncü aşı adayı olma potansiyeline sahiptir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Beştepe’de TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Bilim Ödülleri Töreni’nde özetle şunları söyledi:
#Gazetehaberleriİlk yılında 550 bin, ikinci yılında ise 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST’te milyonlarca insan, coşku ve heyecanla bir araya gelerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne tanıklık etmişti. Ülkemizin önde gelen kuruluşlarının desteği ve özverili çalışmaları ile düzenlenen TEKNOFEST bu yıl ise 63 paydaşı ile İstanbul’da yanan “Milli Teknoloji Hamlesi” meşalesini Gaziantep’e taşıdı.
#Teknofestİlk yılında 550 bin, ikinci yılında ise 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST’te milyonlarca insan, coşku ve heyecanla bir araya gelerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne tanıklık etmişti. Ülkemizin önde gelen kuruluşlarının desteği ve özverili çalışmaları ile düzenlenen TEKNOFEST bu yıl ise 63 paydaşı ile İstanbul’da yanan “Milli Teknoloji Hamlesi” meşalesini Gaziantep’e taşıdı.
#TEKNOFEST 2020Bilim tarihi profesörü, akademisyen, diplomat, siyasetçi, yazar ve MHP milletvekili... Türkiye Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, 2014’teki cumhurbaşkanlığı çatı adaylığıyla tanıdı ancak kendisinin pek çok farklı şapkası var. 30 yıllık emeğin ürünü olan son çalışması, iki ciltlik ‘Osmanlı Bilim Mirası’, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. Eser için 52 ülkede 527 yazma eser koleksiyonu, 130’dan fazla kütüphane tarandı. Kitap, Osmanlı’nın kayda değer bir bilim mirasına sahip olduğunu belgeler ve istatistiklerle ortaya koyuyor. İhsanoğlu’na, “Mevcut eğitim sistemiyle Türkiye’nin 10 yıl sonraki bilim hayatı nerede olur” diye sorduk, “Bugünden ortada, sıralamalarda en alttayız” dedi.
#Ekmelettin İhsanoğluTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Türkler tarih sahnesine, yaklaşık 2500 yıl önce, ilk kez bu topraklarda çıkmıştı. Rusya’nın Kazakistan - Moğolistan sınırındaki Altaylar 20 bin nehir, 7 bin gölle benzersiz bir coğrafya. Bu topraklarda ağacı, çiçeği, nehirleri kutsal kabul eden “Doğaya inanırım, korurum, o da beni korur” diyen bir halk yaşıyor.