Trojan haberleri sayfasında Trojan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 351 Trojan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ESET, uygulama mağazası Google Play'in koruma mekanizmalarını atlamak için gelişmiş özelliklere sahip yeni bir zararlı yazılım keşfetti. Akıllı telefon ve tabletleri hedef alan ‘TrojanDropper’, zararlı etkinliklerinin başlamasını geciktiren çok aşamalı mekanizmaya sahip. Bu sayede sahte uygulama gerçekmiş gibi görünüyor ve böylece tespitten kaçınmaya çalışıyor. Acele etmeyen ‘TrojanDropper’, kimlik veya kredi kartı bilgilerini çalmaya odaklanıyor.
#EsetWhatsApp'ta ardı ardına ortaya çıkan tehlikelere, şimdi bir büyük tehlike daha eklendi. WhatsApp şu sıralar kullanıcıların canını sıkan bir spam dalgasıyla boğuşuyor. Zincirleme yayılan spam mesajlarının kaynağında bir trojan (virüs) var. Mesaj yoluyla yayılan virüslü mesajı açanların telefonlarındaki bilgiler saniyeler içinde kopyalanıyor. O mesajı görenlerin hemen içeriği silmeleri gerekiyor.
#WhatsappKaspersky Lab ve B2B International tarafından 2015 yılında, dünya genelinde 26 ülkeden 5.500'ün üzerinde BT uzmanının katılımıyla bir araştırma gerçekleştirildi. Araştırmaya göre, işletmelerin yaklaşık yarısı (%45) ransomware (fidye yazılımları) olarak da bilinen cryptomalware tarafından dayatılan ciddi tehdidin farkında. Türkiye’de ise bu oran ise yüzde 38.
#Fidye YazılımıAntivirüs yazılım kuruluşu ESET’in yayınladığı dünya tehdit listesinde yeni ve ‘davetkar‘ bir truva atı olan Waski dikkat çekiyor. E- posta yoluyla bulaşan Waski, adeta bir öncü niteliğinde. Waski, sisteme girdikten sonra başka zararlı virüs ve truva atlarının bilgisayara yüklenmesi görevini sağlıyor.
#Virüs2013’te mobil cihazlara yönelik neredeyse 150 bine yakın yeni kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Bu rakam, bir önceki yılın 3 katından fazla. 2013’te tespit edilen tüm kötü amaçlı mobil yazılımların %98,1’i Android cihazları hedef alıyordu. Bir başka güvenlik sorunu da Whatsapp'ta! Facebook’un satın almasıyla birlikte gündeme gelen WhatsApp’in popülerliğini kullanan saldırganlar, kullanıcıları kandırarak sistemlere sızmaya çalışıyor.Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren yasa ile artık kredi kartına taksit yaptırarak cep telefonu satın alma dönemi tarihe karıştı. Sevdikleri akıllı telefonu peşin almak istemeyen tüketiciler için cazip hale gelen yöntem ise kontratlı olarak telefon satın almak. Hazırlayan ve sunan: Erdal Kaplanseren Çekim ve montaj: Sezgin Çıvgınoğlu
#WhatsappKafe, restoran, otogar, havalimanı ve AVM gibi yerlerdeki USB girişli telefon şarj istasyonları, kullanıcıların kolaylıkla cihazlarını şarj etmelerini sağlıyor. Ancak bu cihazlar beraberinde güvenlik endişelerini de getiriyor. Son zamanlarda siber korsanların halka açık şarj istasyonlarına yönelik saldırıları artış gösteriyor. Peki kullanıcıları hangi riskler bekliyor? Nasıl önlemler almak gerekiyor? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Siber GüvenlikSiber suç, herhangi bir bilişim, sisteminin güvenliğini tehlikeye sokacak bazı faaliyetlerde bulunmak ve kişi ya da kişilerin haklarına karşı bilişim sistemlerinin kullanılarak gerçekleştirildiği suçların tamamıdır. Yasalarla cezası sabit olan siber suçların, normal bir suçtan hiçbir farkı bulunmuyor. Aynı zamanda pek çoğu para ya da hapis cezası olarak infaz edilebilir. Siber Suç nedir? Nasıl tespit ve ihbar edilir sizler için derledik.
Age Of Mythology hileleri sıklıkla merak edilen konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından önemli oyunlar arasındadır. Bu bakımdan Age of Mythology hileleri nelerdir öğrenebilir ve buna göre kolaylıkla oynayabilirsiniz. Age of Mythology hileleri - AOM hile kodları ve anlamları nelerdir detaylarıyla derledik.
Giderek artan sayıda akıllı telefon kullanıcısına bağlı olarak mobil uygulama geliştirme büyük bir sektör haline geldi. Bugün kullanıcılara günlük yaşamlarının neredeyse her alanında yardımcı olan milyonlarca uygulama mevcut. Siber suçlular bu gerçekten hareketle kendi uygulamalarını geliştirerek kullanıcıların farkındalık eksiliğinden yararlanmaya çalışıyor.
#GüvenlikSiber suçlular sürekli olarak çevrimiçi dolandırıcılık için yeni yöntemler peşinde. Son aylarda bu tür faaliyetlerde bir artış göze çarpıyor. Kaspersky uzmanları, Trojan-PSW adı verilen özel kötü amaçlı yazılım kullanarak parolaları çalan dolandırıcıların etkinliğinin arttığını fark etti. Bunlar oyun web siteleri ve akışkan medya hesaplarından çevrimiçi bankacılığa kadar her türden hesap için oturum açma ve diğer hesap bilgilerini toplama yeteneğine sahip.
#KasperskyKaspersky, popüler bir WhatsApp mesajlaşma modunun FMWhatsapp adlı kötü amaçlı bir sürümünü keşfetti. Bu mod diğer Truva atlarını indiren, istem dışı reklam görüntüleyen, abonelik yapabilen istediği kullanıcıların SMS'lerini engelleyebilen Triada mobil Truva Atını yaymak için kullanılıyor.
#KasperskyGeçen hafta araştırmacılar, yanlışlıkla PrintNightmare olarak da bilinen ve kullanıcıların kurumsal ağlara erişmesine izin veren kritik bir Windows Print Spooler güvenlik açığını ortaya çıkaran tekniğin detaylarını (PoC) yayınladı. Güvenlik açığı için düzeltme yaması yayınlanmış olsa da, kullanıcıların büyük çoğunluğu henüz yamayı indirip yüklemedi. İstismar GitHub'dan hızla kaldırılmış olmakla birlikte bazı kullanıcılar tekniği hızla indirip yeniden yayınlamayı başardı.
#KasperskyREvil fidye yazılımı çetesinin Yönetilen Hizmet Sağlayıcılara (MSP'ler) ve dünya çapındaki müşterilerine karşı büyük bir saldırı düzenlediği açığa çıktı. Bu, binlerce şirketin potansiyel fidye yazılımı kurbanı olmasına yol açtı. Araştırmacılar; Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika'da 5 binden fazla enfeksiyon girişimi gözlemledi.
#KasperskyTeknoloji her geçen gün büyük bir gelişme gösteriyor. Özellikle bilgiler çeşitli yöntemler ile bilgisayarlara kaydediliyor. Bu bilgileri tehdit eden bazı saldırı dosyaları ise bilgisayara girerek cihazları kontrol altına alabiliyor. Trojan da bu virüs çeşitlerinin arasında yer alıyor. Trojan nedir? Trojan virüsü nasıl bulunur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Trojan Nedir?Bitdefender Antivirüs, Covid-19 salgını sırasında kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı en büyük küresel siber tehditleri ve süreç içerisindeki gelişimlerini içeren yeni 2020 Tüketici Tehdit Görünümü Raporu’nu yayınladı. Kayda değer birçok bilgiye erişildiğini belirten uzmanlar, kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 önemli bulguyu paylaşıyor.
#BitdefenderTürkiye'de kullanıcılar “3.000 TL Pandemi Desteği” vaadiyle hackerler tarafından avlanıyor. Pandeminin 1. yılına yaklaşılan bu günlerde Türk kullanıcıların Türkçe yalan içeriklerle hackerler tarafından oltalandığını belirten siber güvenlik uzmanı Yusuf Evmez, Turkey Dog olarak ortaya çıkan bu atak türüne karşı internet kullanıcılarını uyarıyor.
#HackerTürkiye’de bir yılda 1,692,320 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı düzenlendi. Geçen yıla göre %81 oranda artışın gerçekleştiği Türkiye’de, dakikada 3 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı yaşandı. Gerçekleşen saldırıların birçoğunu “Truva Atı” ve “Exploit” türünde saldırıların oluşturduğunu belirten siber güvenlik uzmanları, artan saldırılara karşı şirketleri ve bireysel kullanıcıları uyarıyor.
#HackerSiber güvenlik araştırmacıları, 2020 sonbaharında COVID-19 araştırmasıyla ilgili bir Sağlık Bakanlığı kuruluşu ve bir ilaç şirketi olmak üzere yüksek nitelikli varlıkları hedef alan iki APT vakası (gelişmiş tehdit) belirledi. Uzmanlar, faaliyetlerin arkasında yüksek ihtimalle kötü şöhretli Lazarus grubunun olduğunu düşünüyor.
#KasperskyWatchGuard’ın 2020 2. Çeyrek İnternet Güvenliği Raporu yayımlandı. Yeni rapor, artan sıfır gün kötü amaçlı yazılım çeşitleri, JavaScript kötü amaçlı yazılım saldırıları ve Microsoft Excel tabanlı tehditlerden dolayı katmanlı güvenliğin önemini vurguluyor.
#GüvenlikSiber güvenlik uzmanları tarafından yapılan analizler, kimlik avı saldırılarının giderek daha hedefli hale geldiğini ortaya koydu. Saldırganların, insan kaynaklarından geliyor gibi görünen işten çıkarma e-postaları ve teslimat bildirimleri gibi yeni yöntemler kullandığı da görüldü. Bu yeni eğilimlerin sonucunda, güvenlik çözümleri Türkiye’de 1.201.787 adet kimlik saldırısı tespit etti. Kaspersky, 2020 2. Çeyrek spam ve kimlik avı başlıklı yeni raporunda bunların yanı sıra başka bulgulara da yer verdi.
#KasperskySokağa çıkma kısıtlamaları günlük yaşantıyı birçok açıdan değiştirdi. 2020’nin sloganı haline gelen “Evde kal, güvende kal” yaklaşımı, yetişkinlere yönelik içerik platformlarının ziyaretçi akınına uğramasını da sağladı. Bu kategoride karşılaşılan güvenlik riskleri ise her zamankinden daha yoğun hale geldi. Kaspersky araştırmacılarının 2019’daki tehdit faaliyetleri üzerine yaptığı incelemede, yetişkinlere yönelik içeriklerle saldırıya uğrayan mobil kullanıcı sayısının 2018’e (19.699) kıyasla iki kat artarak 2019’da 42.973’e ulaştığı belirlendi.
#KasperskyBu sıkıntılı dönemde evden çıkmamak daha güvenli bir seçenek olsa da kullanıcılar dijital dünyadaki tehditlerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Kaspersky’nin yaptığı ölçümler, 2020’nin ilk üç ayında insanların çoğunlukla evden çalıştığı dönemde veri merkezlerine yönelik kaba kuvvet saldırılarının ve web saldırılarının yaklaşık dörtte bir oranında arttığını ortaya koydu.
#VeriBilgisayarımızda zaman zaman silemediğimiz pek çok dosya olmaktadır. Silinmeyen dosyaları silmek için ücretsiz olan pek çok program yer almaktadır. Bu programlar sayesinde istediğiniz dosyaları hızlı ve güvenli bir şekilde silebileceksiniz. Peki, silinmeyen dosyalar nasıl silinir? Ücretsiz en iyi silinmeyen dosya silme programı önerisi nedir? İşte, silinmeyen dosyaları silme yolları ve ücretsiz program önerilerini sizler için derledik.
#Silinmeyen Dosyalar Nasıl SilinirSes dönüştürmeye zaman zaman ihtiyaç duyabiliyoruz. Bunun için ücretsiz programlar vardır. Ses dönüştürmek için özel olarak üretilmiş olan bu programlar sayesinde her türlü ses dosyasını istediğiniz sese dönüştürebiliyorsunuz. Ses dönüştürme programları internette son haftalarda en sık araştırılan programlar arasında yer aldı. Peki, ses dönüştürücü nedir? Ücretsiz en iyi ses dönüştürme programı önerisi nedir? İşte ücretsiz en iyi ses dönüştürme programları.
#Ses Dönüştürücü