Harfiyatla ilgili bildiğimiz tüm doğruları bıkmadan, usanmadan yıllardır hep yazdık. Hafriyat rantı İstanbul’da inşaat sektörünün ‘eroini’ oldu dedik. Sadece çevreyi değil, ahlakı ve hukuku da yok ettiğini özellikle vurguladık. Yanlış olduğuna inandığımız her adıma zamanında müdahale ettik. “Yapmayın, etmeyin” diye de adeta yalvardık. Rantının yüksek cazibesinden dolayı ne yazık ki hiçbir zaman dikkate alınmadık. Engel olabilen tüm unsurlar da adım adım etkisizleştirildi. İstanbul’un doğası İstanbul’un hafriyatına tamamen teslim edildi. Keşke biz haksız olsaydık da hafriyattan dolayı İstanbul’da hiç sorun yaşanmasaydı.
#YazarİSTANBUL Aydın Üniversitesi’nde geçen cumartesi gün boyu gerçekleştirilen ‘Yeşil Hazine: Kenevir’ konulu toplantıda, sanayi kenevirinin tarım ekonomisine yeniden kazanılması konusunda birbirinden değerli konuşmacılar çarpıcı görüşler ortaya sundular. Herkesin aklına şu takıldı “Bu bitkiyi Amerika bizde niye yasaklıyor?”
#YazarlarTokatlı Sanayici, Yönetici ve İşadamları Derneği (TOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Acar Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Acar, İstanbul'da 18 bin Tokatlı vergi mükellefi olduğunu belirterek "Kurduğumuz akademi sayesinde yüzlerce üyemiz aile şirketi olmaktan çıkarak kurumsal kimliğe kavuşacak inşallah. Bu eğitimler sayesinde, üretim, kalite, istihdam ve hız artacak, kriz yönetimi eğitimleri sayesinde zorlukları daha kolay aşılacak" dedi.
#Tokatlı SanayiciTÜRKİYE Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) üyesi 23 üreticinin katıldığı Milano’daki Micam Ayakkabı Fuarı’nda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Özipek’le karşılaşınca uzun süredir kafamı kurcalayan konuyu açtım: