Akarsu yatağının dike yakın bir şekilde aniden düştüğü ve suların yüksekten dökülerek aktığı kısma şelale diğer adı ile çavlan denmektedir. Ülkemizin pek çok farklı bölgelerinde şelaleler bulunmaktadır. Özellikle doğal güzellikleri bakımından pek çok kişi için merak uyandırmaktadır. Bu şelalelerden birisi de Tomara Şelalesidir. Peki Tomara Şelalesi nerededir ve nasıl gidilir? Tomara Şelalesi özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saatlerini sizlere detaylıca inceledik.
#SeyahatBAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhene’de yaptaığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine dikkat çekerek, "2019 yılı Türkiye için inşallah yeni bir sıçrama döneminin başlangıcı olacak. Buna yürekten inanıyorum. Yeter ki biz Türkiye’nin istikrarının korunması noktasında üzerimize düşeni yapalım. Bu yeni hamle dönemiyle birlikte Türkiye dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olma noktasına gelecek" dedi.
#Dünyanın En İyi EkonomileriGeçen günlerde ‘Burada Hayat Var’ın çekimleri için Gümüşhane’deydim... Candan, yiğit, gönlü zengin, güzel insanlarla tanıştım. Onların sofralarına, sohbetlerine, kalplerine konuk oldum. Ve tabii ki ünlü ‘Herfene geceleri’ne... Kökleri yıllar öncesine dayanan eski bir Türk kültürüyle buluştum... Dönüş yolunda valizime, kalbime sığdıramadığım sayısız güzelliği bu köşeye taşımaya ve sizlerle paylaşmaya karar verdim...
-Gümüşhane'de, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek ladin ve köknar ağaçlarını barındıran Örümcek Ormanları'ndaki Çağlayandibi Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı - Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parlar Şube Müdürü Aydın: - "Çağlayandibi Şelalesi'ne ahşap yürüyüş yolu, manzara seyir terası ve kameriye yapımı için projemiz Orman ve Su İşleri Bakanlığına sunuldu"
- Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 300 bin lira harcanarak haziran ayında hayata geçirilen “Tomara Şelalesi Gelişim Planı” kapsamında çevre düzenlemesi, yürüyüş parkuru ve mesire alanları yapılan Tomara Şelalesi, ziyaretçilerin akınına uğruyor - Şiran Belediye Başkanı Altıparmak: - "Bu yıl şelalemizi 40 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. İlk kez bu kadar yüksek bir rakama ulaştık"
Gümüşhane’nin doğası, bitki ve hayvan çeşitliliği açısından çok zengin. Yaylaları, mağaraları eşsiz güzellikte. Dağlarındaki çiçekleri binbir çeşit. Tarihi zenginliği dillere destan. Pestillerinin, peynirlerinin tadını bilmeyen yok. Buna karşın turizmden yeterince payını alamıyor. Bir grup işadamı tarihi Süleymaniye mahallesini canlandırıp, arkasındaki tepelere kayak merkezi kurmak için harekete geçti. Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı “Bu yıl atağa kalktık. 2009, Gümüşhane turizmi için milat olacak” diyor.
Fotoğraf sanatçısı Sara Rodrik’in, “Tanrılar Diyarı” olarak da bilinen Nepal’in başkenti Katmandu’da çektiği fotoğraflardan oluşan “Living Goddess” (Yaşayan Tanrıça) isimli sergi, geçtiğimiz akşam Galeri G-Art’ta açıldı. Nepal’in sekiz yaşındaki tanrıçası Matina Shakya’nın fotoğraflarının da aralarında bulunduğu 26 eserden oluşan sergiden elde edilecek gelir, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’na (AÇEV) bağışlanacak.