Manisa’nın Kula ilçesinde kendine özgü lezzeti ve yapımı 5 saat süren, 15 güne kadar da dayanabilen asırlık ekşi mayalı ekmek, yoğun talep görüyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi birçok ile gönderilen ekmek, günlük olarak satışa sunuluyor.
#Kula EkmeğiHalk arasında genelde ekmek bıçağı olarak bildiğimiz tırtıklı bıçaklar mutfakların en kullanışlı gereçlerinden. Üstelik sadece ekmek kesmek için değil domates dilimlemek, pasta kesmek gibi birçok iş için de her daim elimizin altında bulunuyorlar. Üstelik keskinliklerini de çok uzun süre kaybetmiyorlar. Ama olur da ekmek bıçağız körelirse, bilemek için neler yapabileceğinizi aşağıda ayrıntılarıyla anlattık. İşte püf noktalarımız…
#Bıçak BilemeEkmekleri ezmeden, parçalamadan dilimlemek için kesici yüzeyi tırtıklı, 20 santimlik bir ekmek bıçağı bana sorarsanız her evde olmalı. Sebze soymak için sivri uçlu bir bıçak daha az yorulmanızı sağlar. Et/tavuk kesmek veya eti kemiklerinden sıyırmak içinse ince, 15 santimlik bir bıçak uygun. Mutfakta her amaca yönelik bir bıçak çeşidi var ama ne için kullanırsanız kullanın rahat çalışacağınız ağırlıkta olmalı. Bıçağın çeliği kadar sapının da kaliteli ve dayanıklı olması çok önemli.
#Forged İn Fire