Bazen günlük hayatın yoğun temposu, iş veya okul stresi, vakitsizlikten uykuya az kalan zaman derken, enerjimizin tükendiğini hissederiz. Bu durumlarda kaybedilen enerjiyi yeniden kazanmak ve gerçek anlamda iyi hissetmek için yapmanız gereken en iyi şey, masaj ve spa salonlarında kendinizi birkaç saatliğine dünyaya kapalı konuma getirmek ve tüm güzel duyularınızı harekete geçirmek.
#Spa MerkeziFethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında yargılandığı davada 10 yıl 6 ay hapis cezası alan işadamı Ali Acar’a ait Alila Deluxe Termal Hotel&SPA icradan alıcı bekliyor. Otel için belirlenen bedel 154 milyon 952 bin TL. Otelin ismini daha önceden FETÖ Lideri Fethullah Gülen’in “Nil” olarak koyduğu gündeme gelmiş ancak Acar yalanlamıştı.
#Alila Deluxe TermalTohum Otizm Vakfı’nın ‘Eğitime Uzanan Yol’ projesi kapsamında 3-7 Eylül’de Sivas’ta eğitim atölyeleri düzenlenecek. ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’ olan çocuklara erken tanı konulması, özel eğitimle topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan vakıf, bu projeyi 11 ilde uygulayacak.
#Tohum Otizm VakfıKaplıca dendiği zaman akla ilk olarak sıcak ve şifalı sular geliyor. Bunun yanında çeşitli kür ve SPA uygulamaları ile masaj tedavileri de yer alıyor elbette. Gerçek şu ki kaplıca dediğimiz şey tamamen huzura ve sağlığa çağrışım yapıyor. Kendimizi daha sağlıklı hissetmek, şehir stresinden uzaklaşıp biraz olsun rahatlamak ve kaliteli bir yaşam sürmek için kaplıca tatilleri bu anlamda en doğru tercih oluyor. Sağlık dolu bir tatile başlamadan önce kaplıca tatilleri hakkında merak edilenleri sizler için listeledik.
#Kaplıca TatiliTermal turizm geçmişteki parlak günlerine dönüyor. Tesislerin sayısı artarken, servis kalitesinde de belirgin bir iyileşme gözleniyor. Son iki yılda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgeli otel sayısı 29’dan 54’e, Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı tesis sayısı 115’ten 167’ye yükseldi. Termal turizmde öne çıkan beş şehirdeki yeni gelişmeleri araştırdık.
Yaz boyunca doğasever tatilcileri ağırlayan Doğu Karadeniz ormanları, vadileri, dereleri kışın sessizliğe bürünür. Dağlarda kayakçıları ağırlayacak, termal kaynakları değerlendirecek yüksek standartlı tesis olmaması bölgede turizm hareketinin aylarca durmasına neden olur. İkizdereli Cemil Ekşi, 20 yaşında ayrıldığı ilçeye 35 yıl sonra döndü. İki bin metre yükseklikteki Cimil Vadisi’nin nadide termal kaynaklarını değerlendirmek için 22 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ekolojik zenginliğiyle dünyanın en önemli 200 vadisi arasına giren Cimil’de, iki yıl önce Doğu Karadeniz’in en büyük termal tesisi RİDOS’u hizmete açtı. Ovit Dağı’nda satın aldığı oteli kayak merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor. Üçüncü otel yatırımını planlıyor. Doğaseverlerin yaz uğrağı Doğu Karadeniz, Çelik’in girişimiyle dört mevsim turizme açılıyor.
Denizli’deki Pam Termal Hotel, Kuşadası’ndaki Adaland Su Parkları ve Alanya’daki Sealanya Yunuspark ve Denizparkı’nı işleten Günaydınlar şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yaşar Günaydın ve Günseli Günaydın çiftinin oğulları Hayri Günaydın, Kuşadası’nın tanınmış ailelerinden turizmci Hüseyin Gürbüz ve Oya Gürbüzün kızları Nehir Gürbüz ile hayatını birleştirdi.
Türkiye'de son yıllarda sayıları artan termal tesisler, hastalıkların tedavisinde alternatif oluşturmanın yanı sıra huzurlu bir tatil imkanı da sağlıyor. Tedavi havuzu, masaj üniteleri, çamur tankları, buhar banyoları, sauna ve Türk hamamları gibi ünitelerle zenginleştirilen tesisler, marmara ve ege bölgelerinde yoğunlaşıyor.