Aralarında emanet fırınla çörek üretimi yapan da var, onlara kapılarını açan bir çiftliğin mutfağında yemek pişirip halka dağıtan da... Kimileriyse lokantalarını farklı şehirlerde açmaları için teklif almış ama “Yok” diyorlar, “burayı bırakmayacağız. Dedemizin, babamızın bize bıraktığı bu mirası canlandıracağız.” Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeden 8 ustayla konuştum, “Er ya da geç toparlanacağız, buna inanıyoruz” diye vurguluyorlar.
#Ebru ErkeÜlkenin üzerine bir kâbus gibi çöken, yüzyıllardır yaşanmamış şiddette gerçekleşen, çok büyük kayıplar verdiğimiz Hatay ve Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden tam 34 gün geçti. Hepimiz biliyoruz ki bu zorlu dönemi aşmak, yaraların sarılmasını sağlamak hiç kolay değil.
#Müge AkgünBir şehrin belleğinin en güzel yansıması sofralarıdır. Şehrin sosyal ritmini ölçebileceğiniz restoranlar, usta işi çarşı yemeklerinin yeri ayrıdır elbette ama evlere girdiğinizde iş değişir. Büyüklerden el alarak hazırlanan sofralar, yörenin gerçek mutfak hafızasıdır. Geçen hafta çekim için gittiğim Antakya’da evlerin mutfağında aile büyüklerini dinledim.
#Gastronomiİlk ara tatil başladı. Şimdi bütün bir dönem derslerle ve pandeminin getirdiği zorluklarla mücadele eden çocuklara karne hediyesi verme zamanı. İster günübirlik doğa ve kültür turları, ister konaklamalı, eğlencesi ve lezzeti bol bir gezi… Seçenekler birbirinden güzel.
#HürriyetElif Ovalı, büyük büyük dedelerinden kalan topraklara ve aile işletmesine sahip çıkarak Antakya’dan bir yeni nesil tarım markası yarattı. Teofarm’ın kurucusu Elif Ovalı, “Gerçek çiftçi biterse gerçek gıda da bitecek. Salgın öğretici olmalı. Yerel üreticilere ve yerel ürünlere sahip çıkılmalı” diyor.
#Gazetehaberleri