Tekvir Suresi Mekke döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “küvviret”fiilinin mastarından almıştır. Tekvîr, dürmek demektir. Sûrede başlıca, kıyamet, vahiy ve peygamberlik konuları ele alınmaktadır. Tekvir Suresi anlamı ve faziletleri hakkında bilgi edinmek isteyen Müslümanlar Diyanet mealini okumak istiyor. İşte, Tekvir Suresi Tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri hakkında detaylı bilgiler
#Tekvir SuresiAla Suresi, mushaftaki sıralamada seksen yedinci, iniş sırasına göre sekizinci sûredir. Tekvîr sûresinden sonra, Leyl sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır. Peki, Ala Suresi anlamı ve fazileti nedir? Ala Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Ala Suresi diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Ala Suresi Okuİnşikak Suresi, mushaftaki sıralamada seksen dördüncü, iniş sırasına göre seksen üçüncü sûredir. İnfitâr sûresinden sonra, Rûm sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Sizler için İnşikak Suresi Oku sayfamızda bu sürenin anlamını, fazileti ve tefsiri gibi bilgileri derledik. İşte İnşikâk Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Nşikâk SuresiMekke döneminde inmiştir. 19 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “infetarat”fiilinin mastarından almıştır. İnfitâr, yarılmak demektir. İnfitar Suresi Oku - İnfitâr Suresi Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#İnfitar SuresiFecr Suresi Mekke döneminde inmiştir. 30 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Fecr”kelimesinden almıştır. Fecr, tan yerinin ağarması vakti demektir. Fecr Suresi anlamı kadar tefsiri ve Türkçe, Arapça okunuşu da pek çok Müslüman tarafından araştırılıyor. İşte, Fecr Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu ve tefsiri için Diyanet bilgileri
#Fecr Suresi