Manpower’ın araştırması Türkiye’de 2024’te yetenek açığının boyutlarını gösteriyor. Sanayiciler ise yetenek açığından en çok etkilenenler. Örnek projelerle soruna çözüm arıyorlar. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “Gençlere sanayiyi sevdirmek boynumunuz borcu” deyip yarışmalar düzenliyor. İSO Başkanı Bahçıvan ise 150 üye işinsanıyla meslek liselerine sahip çıktıklarını söylüyor. Görünen o ki 2024’te bu örnekler daha da artacak...
#İnsan Kaynaklarıİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" öğrenci yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
#İTÜTürk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), geleceğin yeteneklerine havacılık tutkusu aşılayacak, uzay ve mühendislik alanlarında farkındalık oluşturacak, pratik odaklı uygulamalar ile mühendisliği keşfetmelerini sağlayacak olan “Geleceğin Yetenekleri" Programını hayata geçiriyor.
#TUSAŞWWF- Türkiye, Mersin - Erdemli’den küçük ölçekli balıkçılar ve kooperatif yetkililerini İzmir’deki kooperatiflerle buluşturdu. WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, “Türkiye’de balıkçılık filosunun yüzde 89.6’sını oluşturan küçük ölçekli balıkçılığın sürekliliğini sağlamak ve Akdeniz’deki aşırı avlanmanın önüne geçmek için katılımcı bir ortak yönetim anlayışını oluşturmaya ve yaygınlaştırmaya ihtiyacımız var” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın, keşfetme tutkusuna sahip öğrenciler yetiştirmek ve Türkiye'nin bilim ve teknolojide bağımsızlığını kazanması için hayata geçirdiği Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 240 bin öğrenciye ücretsiz olarak ev sahipliği yaptı.
#TeknolojiTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın, keşfetme tutkusuna sahip öğrenciler yetiştirmek ve Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında bağımsızlığını kazanması için hayata geçirdiği Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 30 ilde 240 bin öğrenciye ücretsiz olarak ev sahipliği yaptı.
#Deneyap Teknoloji AtölyeleriOrman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Orman Genel Müdürlüğü (OGM) üzerinden 2014’te uygulamaya koyduğu ‘Trüf Eylem Plânı’ kapsamında Türkiye’nin üretim artarak devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre 2019 yılında 40 ton trüf mantarı üretildi. ‘Kara elmas’ olarak anılan Trüf mantarının kilosu dış piyasalarda 3 bin 500 Euro’ya kadar çıkıyor.
#Trüf MantarıMEB tarafından elektrik üretiminde güneş enerjisi payının artırılması amacıyla mesleki eğitim öğrencilerinin eğitimlerinde sektörle yakın iş birliği kararı alındı. Yenilenebilir sektör temsilcilerinin çatı kuruluşu GÜNDER ile yapılan protokol kapsamında düzenlenecek sürekli eğitimlerle öğrencilere iş garantili beceri eğitimleri verilecek.
#MEB