tehlikeli atık haberleri sayfasında tehlikeli atık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1234 tehlikeli atık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İngiltere’den getirilen atıkların Adana’da geri dönüşüm tesisi olmayan bir bölgede ortaya çıktığına yönelik kamuoyunda yer alan iddialara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, OECD Çevre Bakanları Toplantısı için gittiği Paris’te cevap verdi. Bakan Kurum, “Çevre Kanunu gereğince tehlikeli, geri kazanımı mümkün olmayan ve bertaraf amaçlı atıkların ithalatı yasak. Ortaya atılan iddialar doğru değil” diye konuştu.
#Murat KurumAdana’daki “tehlikeli atık” iddialarına yanıt veren Bakan Kurum, 7 denetim ekibi tarafından bütün bölgenin tarandığını ve herhangi bir döküm tespit edilmediğini belirterek, “Bu tür iddialar daha önce de gündeme getirilmişti. Tehlikeli atıkların yakıldığı iddia edilen 11 noktadan toprak numuneleri aldık, analizlerde çevre ve insan sağlığı açısından tehlike yaratacak hiçbir parametre tespit edilmedi” dedi. Bakan Kurum, incelenen görüntülerin ise yeni olmadığının belirlendiğini bildirdi.
#Tehlikeli Atıkİstanbul Başakşehir'de boş bir arazide ağır kokular geldiği ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, alüminyum geri dönüşümü yapan ve ağır kokular yayan kaçak işletmede 50 bin ton tehlikeli atık ele geçirdi. Tuzla'da da kimyasal atık dolayısıyla panik yaşanmıştı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma ve zabıta ekipleri, ortaklaşa yürüyen denetimler sonucunda Başakşehir Ziya Gökalp mahallesinde boş bir araziye uygunsuz bir şekilde tehlikeli atık döküldüğü tespit etti. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İBB'ye bağlı ekipler Mert Salman’ın işlettiği ve 3'ü yabancı uyruklu olmak üzere 4 kişinin çalıştırıldığı işletmeye baskın düzenledi. Yapılan incelemelerde çevredeki dökümhanelerden gelen cüruf atıklarından alüminyum kazanıldığı belirlendi. Kazanımdan geri kalan tehlikeli atıkların ise doğaya bırakıldığı tespit edildi.
#BaşakşehirZonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçesinde 2 gündür hissedilen ve doğal gaza benzetilen kokunun kaynağının Oretec Mineral'e ait bir geri dönüşüm tesisine getirilen atık malzemelerden yayıldığı ortaya çıktı. Bölücek Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar evlerine dahi giremediklerini belirterek duruma tepki gösterirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İlçe Müdürlüğü ile belediye ekipleri ise malzemelerden numune alarak tutanak tuttu. Tesis yetkilisi bir kadın İzmir'den aldıkları malzemenin durumundan haberdar olmadıklarını söylerken, malzemenin de geri gönderileceği belirtildi.
#ZonguldakDilan-Engin Polat çiftinin sattığı kremlerin Lüleburgaz’daki bal ormanına döküldüğü iddia edildi. Çifte yapılan operasyonun hemen ardından kamyonlarla getirilen krem kıvamındaki kimyasal maddenin, 3 bin kovanın olduğu ormana döküldüğünü gören köylüler CİMER’e ve jandarmaya başvurdu.
#Dilan PolatAnkara’da özel vidanjör hizmeti verenlerle ilgili bilgi sisteminin olmadığına dikkat çeken Sayıştay, ASKİ’yi sistemi kurması konusunda uyardı. ‘Özel vidanjörlerin atık suları, içme suyu havzalarına veya başka alanlara boşaltarak olumsuz etki oluşturabileceği’ne de dikkat çeken Sayıştay denetçileri, Mera Çayı’na atık dökülmesi olayını hatırlattı.
#SayıştayEkonomik ve eğitim yönünden gelişmiş ülkelerde insan güvenliği en önemli konudur. İş yerlerindeki belirli departmanlar çalışma koşulları ve güvenliği sağlamak için iş güvenliği levhaları koymaktadır. İş güvenliği levhaları iş kazalarını ve karışıklıkları önemli ölçüde etkilemektedir. İşte iş güvenliği levhaları ile ilgili detaylar.
#İş GüvenliğiGGEÇEN yılın nisan ayında, “Söküme gelecek uçak gemisi kabus mu yüklü” diye sormuş, “Aliağa’daki gemi söküm tesislerine getirilecek emekli bir gemi var gündemde. İddiaya göre Brezilya Donanması’nda görev yapan ve 600 ton, dünyada sağlığa zararlı olduğu kabul edilmiş asbest barındıran ‘Nae Sao Paulo’ adlı uçak gemisi, sökülmek üzere Aliağa’ya getiriliyormuş” demişim.
#1“Balıkesir-Çanakkale İlleri 1/50.000 ölçekli Bütünleşik Kıyı Alanları Planı” iptal davasında keşif yapıldı. Kıyı şeridinin öncelik açısından 3 dereceye ayrılarak işaretlendiği planda öngörülen öncelikli tesisler arasında; 1 adet Çekek (Erdek), 2 adet yük limanı (Marmara, Edincik), 6 adet yat limanı (Avşa-Paşalimanı-Ekinlik, Bozcaada, Burhaniye, Altınova 2), 4 adet feribot/yolcu iskelesi (Marmara, Sazlı, Gelibolu 2), 1 adet kruvaziyer liman (Bozcaada), 5 adet balıkçı barınağı (Karabiga 2, Altınova, Gelibolu, Saros), 2 rekreatif amaçlı kıyı düzenlemesi (Ayvalık 2) yer aldığı görülüyor. Bütünleşik Kıyı Alanları Planı’nda Bozcaada’nın Poyraz’a kapalı olacak kesiminde, Gökçeada’nın belli yerlerinde tehlikeli atık taşıyan gemilerin bekleme alanları belirlenmiş. Bu durum çevreciler tarafından Bozcaada, Gökçeada ve Saros Körfezi için oldukça endişeli sayılıyor.
#ÇanakkaleKurumak üzere olan sandviçler, buharlatılmış sebzeler ya da çok hızlı kuruyabilen bir peynirin korunması gibi konular hayatımıza 1960’larda giren ve o zamanın şaşırtıcı icadı sayılan kilitli poşetler sayesinde artık tarih oldu. Üzerine bastırılarak kapatılabilen bu sağlam plastik poşetler öğle yemeğinizi taşımaktan çok daha fazlası anlamına geliyor. Mutfakta, ofiste, garajda ve daha fazla alanda sayısız işlem için kilitli poşetleri kullanabilirsiniz. Kilitli poşetler ile uygulayabileceğiz yenilikçi ve alternatif yaklaşımları sizlerle paylaşmak istedik.
#Sponsorlu İçerikİngiltere’den getirilen atıkların Adana’da geri dönüşüm tesisi olmayan bir bölgede ortaya çıktığına yönelik kamuoyunda yer alan iddialara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, OECD Çevre Bakanları Toplantısı için gittiği Paris’te cevap verdi. Bakan Kurum, “Çevre Kanunu gereğince tehlikeli, geri kazanımı mümkün olmayan ve bertaraf amaçlı atıkların ithalatı yasak. Ortaya atılan iddialar doğru değil” diye konuştu.
#Murat KurumÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'İklim değişikliği ile ilgili kararlı mücadele veriyoruz. 2053’e yönelik net 0 emisyon hedefi koyduk. İlgili bakanlıklarımızla görüşerek atmamız gereken adımları tartışıyoruz. Bizi önümüzde bekleyen iklim değişikliği konusu var. İklim Şurası düzenledik, tüm sektörlerin görüş ve önerileri paylaşıldı.' dedi.
#İklimAdana’daki “tehlikeli atık” iddialarına yanıt veren Bakan Kurum, 7 denetim ekibi tarafından bütün bölgenin tarandığını ve herhangi bir döküm tespit edilmediğini belirterek, “Bu tür iddialar daha önce de gündeme getirilmişti. Tehlikeli atıkların yakıldığı iddia edilen 11 noktadan toprak numuneleri aldık, analizlerde çevre ve insan sağlığı açısından tehlike yaratacak hiçbir parametre tespit edilmedi” dedi. Bakan Kurum, incelenen görüntülerin ise yeni olmadığının belirlendiğini bildirdi.
#Tehlikeli AtıkTürkiye kökenli Erdoğan Sarıkaya’nın da hayatını kaybettiği Leverkusen’deki Currenta’ya bağlı kimyasal atık deposu Chempark’ta geçen yıl meydana gelen patlamayla ilgili daha fazla ayrıntı gün ışığına çıkıyor. Kalite ve güvenlik yerine maddi çıkarların dikkate alındığı iddiası gündemde.
#LeverkusenTehlikeli atıkların oldukça büyük zararlara yol açabileceğini söylemek mümkündür. Tehlikeli atıkların varlığı bir Tehlikeli atıklar nelerdir ve nereye atılır? Tehlikeli atıklar listesi ve uygulanan bertaraf işlemleri nelerdir? Tehlikeli atıklarla ilgili tüm detayları sizler için derledik.
#Tehlikeli Atıklar14 kent belediyesinin oluşturduğu Marmara Belediyeler Birliği; ekonomik durum, iklim krizi, göç, doğal afetlere yönelik 'risk' haritasını oluşturdu. İlgili bakanlıklar başta olmak üzere kamu kurumlarına 'tavsiye' niteliğindeki raporda "Marmara Bölgesi için yangın söndürme uçağı alınması, su kıtlığına çözüm arayışları" gibi dikkat çeken detaylar var...
#İklim KriziBir litre atık yağ 1 milyon litre suyun kirlenmesine neden oluyor. Sudaki oksijeni azaltan, oksijen geçirgenliğini bozan ve güneş ışınlarının suya geçmesini engelleyen atık yağlar, müsilaj nedeniyle zorlanan Marmara Denizi'nde daha ciddi sıkıntılara neden olabilir. Prof. Dr. Osman Atilla Arıkan, 'İleri biyolojik arıtma tesisleri konusunda ise, "Tek başına çare değil, yağlar gerçekten arıtılması çok zor malzemeler. O nedenle bizim arıtma tesislerimizde, özellikle iler biyolojik arıtma tesislerine bu yağları gönderdiğimiz zaman oradaki sistemin tamamen veriminin düşmesine neden oluyor.' dedi.
#Marmara DeniziÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yaptığımız ilk çalışmalar çerçevesinde bugün itibarıyla müsilajın tehlikeli atık olmadığı veya toksik özellik göstermediği tespitini yaptık." dedi. Kurum ayrıca "Marmara Denizi'ne kirlilik taşıyan kaynakların tamamını kontrol altına almak için, tüm arıtma tesislerine Sürekli Atıksu İzleme Sistemi getiriyoruz." şeklinde konuştu.
#Murat KurumÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yaptığımız ilk çalışmalar çerçevesinde bugün itibarıyla müsilajın tehlikeli atık olmadığı veya toksik özellik göstermediği tespitini yaptık." dedi. Kurum ayrıca "Marmara Denizi'ne kirlilik taşıyan kaynakların tamamını kontrol altına almak için, tüm arıtma tesislerine Sürekli Atıksu İzleme Sistemi getiriyoruz." şeklinde konuştu.
#Murat Kurum