Yazın tazesi, kışınsa kurusu pişirilen barbunya, zeytinyağlıların en sevilenlerinden biri. Yüz gramı elli gram et ile aynı proteini içeren barbunyayı ilk kez pişirecek olanlar için hem tarifini hem de püf noktalarını verdik. İşte, ‘taze barbunya nasıl pişirilmeli?’ diyenler için tarifimiz…
#Taze BarbunyaÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#Ege