Gelinim Mutfakta çılgın tavuk tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Pratik bir tarif olan çılgın tavuk, hızlı ve lezzetli bir menü çıkartmak için iyi bir alternatif olabilir. Peki, çılgın tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Gelinim Mutfakta çılgın tavuk tarifi ve yapılışı...
#Çılgın TavukBu hafta çok sevdiğim bir pişirme tekniğinden söz etmek istiyorum: Mücver. Şimdi çoğunuz bu söylediğime bakıp "Yahu mücver teknik değil bir Türk yemeği tarifidir" diye düşüneceksiniz ama işin aslı düşündüğünüz gibi değil. Bir kere mücver sadece Türkiye’ye özgü bir yemek değil ve dünyadaki pek çok ülkeye özgü mücverler var. Örneğin Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Avrupa Yahudi mutfaklarında çok yaygın olan patates
Bugün Musevi cemaati tarafından ‘‘7 Eylül Yahudi Kültürü Avrupa Günü’’ kutlanıyor. Etkinlik süresince İstanbul'da iki ayrı yerde Sefarad ve Aşkenaz yemekleri sunulacak. Böylece, kökenleri Avrupa'nın Ren Bölgesi'nden Macaristan, Romanya, Polonya ve Ukrayna'ya kadar uzanan Aşkenaz yemekleri ilk kez -evler dışında- Türkiye'de sunulmuş olacak. Elbette Sefarad yemekleri de bu arada unutulmuş değil.