Tarımsal haberleri sayfasında Tarımsal hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 18471 Tarımsal haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
1990 yılında araç taşımacılığı ile başladığı lojistik sektöründe büyüyen ve farklı alanlara yönelerek yatırımlarına devam eden Reysaş’ın bağlı ortağı Reysaş GYO, Türkiye’nin En Büyük Tarımsal Depolama Alanını inşa ederek, Türkiye için oldukça önemli bir adım attıklarını açıkladı.
#GazetehaberleriTBMM Genel Kurulu’nda milletvekilleri, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin maddeleri üzerinde söz alarak görüşlerini dile getirdi. Görüşmelerde Gençilk ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
#TBMMCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen, "Anadoludakiler Projesi Sergisi"ni ziyaret etti. Emine Erdoğan yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin ruhunu ve hikayesini dünyaya taşıyan büyükelçilerimizin, Anadolu'nun değerli mirasını diplomasiyle buluşturmaya devam etmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBakanlığın sosyal medya hesabından, tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin paylaşım yapıldı. Çiftçiler taraşından 323,7 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi araştırmaları hız kazandı. Peki, Tarımsal destekleme ödemesi yattı mı, kaç TL? Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal destek ödemeleri 2024 açıklaması...
#Tarımsal Destekleme Ödemesiİzmir'in Torbalı ilçesinde kuraklık nedeniyle geçen yıla göre brokoli üretimi yüzde 59, pırasa üretimi yüzde 10, karnabahar üretimi yüzde 20 azaldı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Bölgemizde yetişmeye başlayan ürünler ilerleyen yıllarda yetişmemeye başlayacak" dedi.
#İzmir“Diyarbakır, sen mi tepeden tırnağa sevdalı bir şehirsin, yoksa biz mi ölümüne sevdalı birer Diyarbakırlıyız” diye şehirlerine olan bağlarını gösterir Diyarbakırlılar. Her gidişimde daha çok sevdiğim, hiç yabancılık çekmediğim Diyarbakır, bir başka ‘sevdalı’ kente, Mardin’e geçiş demektir aynı zamanda. Bir turda iki kadim kent gezmektir. Hele şimdi; tam zamanı değilse nedir!
#Nurgül BüyükkalayABD'nin 47. Başkanı seçilen Donald Trump, Önce Amerika Politika Enstitüsü Başkanı Brooke Rollins'i, Tarım Bakanlığına aday gösterdiğini bildirdi. Rollins, Trump'ın ilk başkanlık döneminde de İç Politika Konseyi'nde yönetici seviyesinde görev almıştı.
#TrumpTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, iklim değişikliğiyle birlikte mevsim normallerinin altında gerçekleşen yağışların, bölgedeki barajların doluluk oranını düşürdüğüne dikkat çekti. Tecer, "Su zengini ülke olmaktan çıktık, su stresi çeken ülke konumundayız. Çok uzak bir gelecekten bahsetmiyoruz. 10-15 sene sonra bu bölgede faaliyet gösteren, suyu çok tüketen sanayicilerin, sanayinin kapısına kilit vurma vakti gelecek demektir" dedi.
#TekirdağTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, iklim değişikliğiyle birlikte mevsim normallerinin altında gerçekleşen yağışların, bölgedeki barajların doluluk oranını düşürdüğüne dikkat çekti. Tecer, "Su zengini ülke olmaktan çıktık, su stresi çeken ülke konumundayız. Çok uzak bir gelecekten bahsetmiyoruz. 10-15 sene sonra bu bölgede faaliyet gösteren, suyu çok tüketen sanayicilerin, sanayinin kapısına kilit vurma vakti gelecek demektir" dedi.
#TekirdağSon yıllarda yediğimiz besinlerin iyi olmamasının bir sebebi de artık kullandığımız toprağın verimli olmaması. Toprağı iyileştirmek için yapılan tarıma rejeneratif yani onarıcı tarım deniyor. Bu metodolojinin ülkemizdeki önemli uygulayıcılarından biri olan Veteriner Anne markasının kurucusu veteriner hekim Merve Bektaş’la konuştuk.
#ToprakKüresel Su Ekonomisi Komisyonu’nun geçen ay yayımladığı rapora göre dünya nüfusunun yarısı halihazırda su kıtlığıyla karşı karşıya. Bu uyarının ülkemiz özelinde değerlendirilmesi için biliminsanlarına danıştık. “Bütün şehri suya göre tasarlayan bir kültürden gelip suyu çok kötü kullanan bir millet olduk” diyerek uyardılar: “Yeraltı sularımız hızla tükeniyor.”
#SuÇukurova Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı törenle başladı. Sabah saatlerinde Üniversitedeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayıp Mithat Özsan Amfisi’nde devam eden törene Adana Vali Vekili İbrahim Küçük, Milletvekilli Abdullah Doğru, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, bilim insanları ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası ve Ortaokul Korosu tarafından dinleti sunuldu, öğrenciler adına Ziraat Fakültesi öğrencisi Gizem Çelik konuştu.
#Çukurova ÜniversitesiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin bugün özellikle sosyal güvenlik sisteminde dünya ölçeğinde örnek alınan bir ülke olduğunu belirterek, istihdamda ve iş gücündeki göstergelerin de sürekli yükselme eğiliminde olduğunu söyledi.
#Vedat IşıkhanKKTC Başbakanı Ünal Üstel ile başkent Lefkoşa'da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kıbrıs Türk halkını hak ettiği mertebeye ulaştırma gayreti içinde çabalarımızı sürdürüyoruz. Adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün ancak adanın gerçeklerini esas alan bir yaklaşımla mümkün olduğunu, adada iki ayrı halk ve iki ayrı devlet olduğunu vurguluyoruz" dedi.
#Cevdet YılmazHER dönemde sanat ve spor, toplumları bir araya getiren köprüler oldu. Dil, din, etnik köken ya da siyasi görüş fark etmeksizin, bir konser salonunda ya da stadyumda aynı duygularla bir araya gelmek, insanları o an için aynı tarafta hissettirir. Fakat son yaşananlar, bu iki evrensel alanın bile toplumları birleştirmekte zorlandığını gösteriyor.
#1Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından tarımda önemli bir zararlı türüne karşı doğal yolla mücadelede kullanılabilecek sıvı üretildi. Yapılan araştırmada, mısır sapı artıklarının biyokömüre dönüştürülmesi sürecinde ortaya çıkan sıvının önemli zararlı türlerden biri olan kırmızı örümceklere karşı yüksek etki gösterdiği tespit edildi.
#Akdeniz ÜniversitesiGeçen hafta düzenlediğimiz İzmir Gastro Fest’te Gıdanın Egemenliğinin ne anlama geldiğini tartışırken Doğa Derneği kurucu üyelerinden, 25 yılı aşkın süredir çalışmalarını ekoloji ve tarım alanında sürdüren, bugün kendini sadece çiftçi olarak tanıtan Güven Eken’in ‘Bir Anadolu Matematiği: Egemenlik Yerine Bereket’ başlıklı konuşması bu konuyu bir kez daha gündeme getirmeme vesile oldu.
#Müge AkgünBaşlığı okuyanlar “E, kış geldi. Yağmur yağacak, barajlar dolacak” diye düşünüyor olabilir. Ancak son 10 yıldır ciddi derece kuraklık yaşıyoruz. Öyle ki İstanbul’un suyunu sağlayan 10 barajdaki doluluk oranı kurak ve yağışsız geçen bir yazın ardından yüzde 30’lar seviyesine düştü. Alibeyköy ile Kazandere ve Papuçdere barajlarındaki doluluk oranı ise yüzde 10’un altında. Hesaplamalara göre İstanbul’un 85 günlük suyu kaldı. Bence sorulması gereken şu; yağmur yağsa bile barajlar hepimize yetecek kadar dolar mı? Su stresi yaşamamak adına neler yapılmalı?
#İstanbul