İngiltere ve İsveç gibi ülkelerde üreme yapan, Türkiye'de çok nadir görülen göçmen su kuşu tarakdiş, Konyaaltı sahili Boğaçay mevkiinde görüldü. Tek başına gün boyu sahilde gezinen tarakdişi görüntülemek için hafta sonu çevre illerden birçok kuş gözlemcisi Antalya'ya geldi.
#TarakdişDoğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu (MAK) tarafından bu yıl avlanması yasaklanan kuş türlerinin sayısı artırıldı. Sürüngenlerin de yer aldığı listede atmaca ve doğangiller familyası için 100'er bin TL tazminat bedeli belirlendi. Bu kuşlar ve sürüngenlere zarar verenlere 2 yıldan 5 yıla kadar da hapis cezası bulunuyor.
#Doğa Koruma Ve Milli ParklarŞüphesiz ki ilkbahar, dünyaya bakma ve onu görmenin en özel zamanı. Kuşlar, çiçekler ve kelebekler gibi birçok canlının görülmek ve duyulmak için harikulade hallerde karşımıza çıktığı bahar, doğanın düğün ve şenlik vakti. Sahnemizse deltalar, boğazlar, ormanlar, göller gibi özel ekosistemler. Anadolu, yedi bölgesine yayılan birbirinden güzel doğal alanlarıyla bizi bekliyor. Gelin, baharda bu şenliğe ortak olalım.
#DoğaÇok nadir görülen korsan martı ve tarakdiş türlerinin ilk defa görüldüğü Antalya Side'de bu kez yine çok nadir görülen keşiş kuyrukkakanı görüntülendi. Keşiş kuyrukkakanı, bugüne kadar Türkiye'de görülen dördüncü kayıt oldu. Kilometrelerce yol yapıp bu kuşu görüntüleyen Emin Yoğurtçuoğlu, ''O kadar nadir ki Türkiye'de sadece dördüncü kez görülüyor. Fırsatı kaçırmak istemedim'' dedi.
#AntalyaÇok nadir görülen korsan martı ve tarakdiş türlerinin ilk defa görüldüğü Antalya Side'de bu kez yine çok nadir görülen keşiş kuyrukkakanı görüntülendi. Keşiş kuyrukkakanı, bugüne kadar Türkiye'de görülen dördüncü kayıt oldu. Kilometrelerce yol yapıp bu kuşu görüntüleyen Emin Yoğurtçuoğlu, ''O kadar nadir ki Türkiye'de sadece dördüncü kez görülüyor. Fırsatı kaçırmak istemedim'' dedi.
#AntalyaSaint Joseph Lisesi 140 yıllık hayvan, bitki ve fosil koleksiyonuyla Doğa Bilimleri Merkezi kurdu. Okulun 140’ıncı yılı kutlamaları için hazırlanan merkezdeki koleksiyon, hayatını eğitime adamış kişiler olan frere’lerin çabalarıyla tüm Türkiye topraklarından örnekler toplanarak bir araya getirilmiş. Bu zengin fauna koleksiyonu, Osmanlı sultanlarının özel fermanlarıyla verdikleri ‘Anadolu’da yaşayan her hayvan türünden ikişer tane avlama’ izniyle oluşabilmiş.