Parsel sorgu ekranı, TKGM aracılığıyla arsanın ebatları ve taşınmaz durumu hakkında bilgi veriyor. Arazi ve arsa sahibi olanlar ile yeni arazi ve arsa sahibi olacaklar, tapu parsel sorgulama işlemi aracılığıyla arsanın net konumunu görebiliyor. Eskiden Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne gidilerek gerçekleştirilen işlem, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber online olarak yapılabiliyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü liderliğinde kurulan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ve e-Devlet üzerinden tapu parsel sorgulama işlemi gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlara sunulan hizmette parsel konumu, pafta ve alan bilgilerine ulaşılabilir. Peki, e-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) nedir? İşte, tüm detaylar
#ParselParsel sorgulama için belediyelerin harita kadastro ve imar uygulama birimlerine gitmeye gerek yok. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet resmi internet sayfaları üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak oldukça kolay. Ayrıca bu işlemlerin yayında tapu başvuru sorgulama işlemini de yapabileceğiniz resmi bir sorgulama ekranı bulunuyor. Peki Tapu başvuru sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar
#TapuTapu başvuru sorgulama işleminin nasıl yapılacağı, arazi sahibi milyonlarca vatandaş tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasına yer almaya devam ediyor. Tapu parsel sorgulama işlemi internet üzerinden oldukça kolay bir yolla yapılabiliyor. Peki, Tapu başvuru sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, tapu parsel sorgulama sayfası.
#Tapu BaşvuruSabancı Holding’in mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar, Emirgan’daki 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’ün payına düşen 1/48 hissesini icra yoluyla 200 milyon liraya sattı. Atlı Köşk’teki 1/48 hisse için 200 milyon lira teklif vererek satın alan kişinin, Sevilay Sabancı Çınar’ın eski avukatı Haldun Hulki Gürcan olduğu ortaya çıktı.
#Sevilay Sabancı ÇınarTurizm amaçlı kiralamada devre mülkler için yeni düzenleme yapıldı. Konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre devre mülklerde malikler tarafından seçilen yönetim şirketi kısa süreli kiralama yapabilecek.
#Turizmİstanbul’da son bir ayda iki bina kendi kendine çöktü. 1.5 milyon riskli, 600 bin çok riskli konut bulunan İstanbul’da yüzlerce binanın depreme dahi gerek kalmadan yıkılabileceği uyarısı yapılıyor. Eski binalarda yaşayan yüzbinlerce hane tedirgin... Peki hangi yapılar için risk tespiti gerekli, bu işlem nasıl yapılır ve dönüşüm süreci nasıl başlar? İşte tüm bilinmesi gerekenler...
#İstanbulYaz sezonuna girerken konutlarda kısa süreli kiralamaya getirilen düzenlemeye ilişkin yeni kanun, devremülklerin kiralanmasını ilgilendiriyor mu? Yazlığına, devremülküne akrabasını gönderenler var. Akraba mı, kısa dönemli kiracı mı? Bu nasıl kontrol edilecek? Prof. Dr. Özmen’e göre devremülkler bu kanuna tabi tutulamaz.
#DevremülkSahte ilanla dolandırıcılığı engellemek için alınan önlemler yarıda kaldı. İlan girişinde ‘kimlik doğrulama zorunluluğu’ kasım ayında devreye girse de, emlakçıların yetki belgesini ve ilgili mülkü pazarlamak için aldığı yetkilendirme belgesini doğrulatacağı ikinci aşamaya henüz geçilmedi. Sitelerde hâlâ kaçak emlakçı ve sahte ilanlar olduğunu belirten sektör temsilcileri, tüketicinin korunması için ikinci adımın atılması gerektiğini söyledi.
#Sahte İlanYerel seçimlerin sona ermesi ile gözler şehirlerin ihtiyaçlarına ve vatandaşların taleplerine çevrildi. Adayların da vaadleri arasında ilk sırada yer alan kentsel dönüşüm için özellikle İstanbul’un kaybedecek zamanı yok. 1.5 milyon riskli yapının yer aldığı megakent için uzmanlar ‘Her an deprem olabilir’ uyarısı yapıyor. Riskli binada yaşayan vatadaşların büyük kısmı da dönüşümü istiyor ama işin finansmanı noktasına takılıyor. Peki bakanlık ve yerel yönetim sürece nasıl destek veriyor, yeni dönemde hangi ek yardımlar planlanıyor.
#Yerel Seçim