Humus, basit, doyurucu, bir o kadar da lezzetli meze çeşitlerinden bir tanesi. Genellikle kızarmış yağ ve pul biberle servis edilen humus tariflerine kurutulmuş domates veya fesleğen ekleyerek farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Humus, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülebildiği gibi bir atıştırmalık ya da dip sos olarak da tüketilebilir. Peki, humus neyden ve nasıl yapılır?
#Humus NedirGeçen hafta, KKTC’ye yaptığım gezinin Lefkoşa ve Girne bölümlerini anlatmıştım. Bu hafta sizi Güzelyurt’un limon, greyfurt bahçelerinden başlayan bir tura çıkaracağım. Aşkla kurulan, Arapların, Cenevizlerin, Osmanlı’nın izlerini taşıyan Gazi Mağusa’ya uğrayacağız. Karpaz’ın kilometrelerce uzanan plajlarından geçip, özgür eşeklerin dolaştığı ıssız noktalarına uzanacağız.