Birden fazla TV dizisinde kıyamet sonrası senaryolarıyla karşımıza çıkan, görünümüyle insanı ürperten Svalbard Küresel Tohum Deposu insanlığın tek umudu mu? Norveç’te bir dağın içine gizlenen ve sivillerin giremediği bu gizemli depo gezegenimiz için ne anlam taşıyor? 1,1 milyon “atalık” tohumu içinde barındıran sığınağın bilinmeyen yönleri…
#NorveçSeyahat edebileceğimiz pek çok güzel alternatif var. Bunların yanı sıra ne kadar çok isteseniz de kesinlikle seyahat edemeyeceğiniz yerler bulunuyor. Bazı bölgeler devletler tarafından korunurken, bazıları tehlike arz etmesi sebebiyle ziyarete kapatılabiliyor.
#Seyahat‘Kapsül’ sergisi, Frankofoni Haftası kapsamında Türkiye ve Fransa'dan sanatçıları bir araya getiriyor. İlhamını aynı çatı altında bulunan ve Türkiye'nin en geniş fauna koleksiyonuna sahip Doğa Bilimleri Merkezi'nden alan sergi, izleyicileri ilk olarak bu merkezi görmeye davet ediyor. Rotanın ikinci durağı ise, sergi için özel olarak üretilen bilim kurgu filmlerinden tanıdık ama çevresinden kopuk ve yalıtılmış bir kapsül.
#SergiDünya o kadar büyük ki her yerini gezmek ve görmek neredeyse imkansız. Ancak bunların dışında bazı yerler var ki oralara gitmek gerçekten mümkün değil. Biz de buraların sır perdelerini aralamaya ve saklı olanlara bir göz atmaya karar verdik. İşte isteseniz de gidemeyeceğiniz 5 önemli yer...
#SeyahatAşağıda göreceğimiz mekanlar, şehirler ya da bölgeler hükümetlerinin ya da uluslararası anlaşmaların aldıkları kararlarla görülmesi yasak yerler. Dünya gezginlerin bir oyun alanı. Ne sınır dinlerler, ne de yorulmak bilirler. Ancak dünyamızda en azılı gezginin bile girmesinin yasak olduğu yerler de var. İnsanoğlu uzayda bille milyonlarca kilometrele kat ederken dünyada ise gidilemeyecek yerler var.
#DünyaNorveç takımadaları Svalbard'da bulunan Zeppelinfjellet dağının eteklerinde yer alan Ny-Alesund kasabası, elektrikten, internetten, telefondan yoksun bir hayat sürüyor. Tek kaygıları kutup ayılarıyla karşılaşmak olan kasaba sakinlerinin bu günlerde daha ciddi endişeleri var...
#NorveçGecenin karanlığında yeşilden mora uzanan büyüleyici bir şölen sunan kuzey ışıklarını izlemenin şimdi tam sırası. Yılın tam da bu zamanlarında kuzey ülkelerinde yaşanan muhteşem doğa olaylarına tanıklık etmek için gidilebilecek yerleri sizler için sıraladık. İşte kuzey ışıklarını izleyebileceğiniz en iyi yerler…
#Kuzey Işıklarını En İyi İzleyeceğiniz Yerlerİnsanlığın nükleer bir savaş ya da doğal bir felaketin ardından gıda sıkıntısı çekmesini engellemek amacıyla 2008’de Norveç’in kuzey kutbu yakınlarındaki Svalbard Adası’na kurulan ve dünyanın dört bir yanından milyarlarca tohumu buzullar altında muhafaza eden ‘Kıyamet Ambarı’ lakaplı Küresel Tohum Deposu, Suriye’deki içsavaş nedeniyle ilk kez açıldı.İnsanlığın nükleer bir savaş ya da doğal bir felaketin ardından gıda sıkıntısı çekmesini engellemek amacıyla 2008’de Norveç’in kuzey kutbu yakınlarındaki Svalbard Adası’na kurulan ve dünyanın dört bir yanından milyarlarca tohumu buzullar altında muhafaza eden ‘Kıyamet Ambarı’ lakaplı Küresel Tohum Deposu, Suriye’deki içsavaş nedeniyle ilk kez açıldı.
#Avrupaİnsanlığın nükleer bir savaş ya da doğal bir felaketin ardından gıda sıkıntısı çekmesini engellemek amacıyla 2008’de Norveç’in kuzey kutbu yakınlarındaki Svalbard Adası’na kurulan ve dünyanın dört bir yanından milyarlarca tohumu buzullar altında muhafaza eden ‘Kıyamet Ambarı’ lakaplı Küresel Tohum Deposu, Suriye’deki içsavaş nedeniyle ilk kez açıldı.
#Kıyametİnsanlığın nükleer bir savaş ya da doğal bir felaketin ardından gıda sıkıntısı çekmesini engellemek amacıyla 2008’de Norveç’in kuzey kutbu yakınlarındaki Svalbard Adası’na kurulan ve dünyanın dört bir yanından milyarlarca tohumu buzullar altında muhafaza eden ‘Kıyamet Ambarı’ lakaplı Küresel Tohum Deposu, Suriye’deki içsavaş nedeniyle ilk kez açıldı.