Türkiye'de yoğun olarak yetişen kekik çeşitlerinin, antioksidan, antikanserojen, antidiyabetik ve antikolestremik özelliği olduğu bildirildi. Uzmanlar, dünyada kekik çeşitleriyle ilgili birçok araştırma yapıldığını, bu araştırmalar sonucunda bu bitkilerin mikrop öldürücü özellikte olduğu ve yoğun şekilde fenolik madde içerdiğinin saptandığını belirtiyor.
Erciyes Üniversitesi'nde (EÜ) yapılan bir araştırmada, kekiğin antimikrobiyal özelliğe sahip olduğu tespit edildi. Uzmanlar, kekikte bulunan antioksidan maddelerin, belli bir süre saklanması gereken besinlerde acılaşmayı ve bozulmayı önlediğini ve bu bitkilerin gıda maddelerine karıştırılarak gıdaların raf ömrünün uzatılabileceğini belirtti.