Adana Kebabı’nı diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça ettir. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılmalıdır. Peki, Adana kebabı nasıl yapılır? Evde adana kebabı tarifi…
#Adana Kebabı Nasıl YapılırAkşam yemeğine saatler öncesinden "Yine ne pişirsem?" diye düşünmeye başladınız mı? Eğer karar veremediyseniz hazırladığımız menüye bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Çorbadan pilava, salatadan tatlıya nefis alternatifler sizi bekliyor. İşte akşama ne pişireceğini düşünenler için nefis tarifler...
#Bugün Ne Pişirsem'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & Fish