Muğla'nın Bodrum ilçesinde tarlaya beslenmek için gelen kızıl şahini, yılanı avlamaya çalıştığı sırada başına kürekle vurarak öldüren Saffet G.’ye, 9 bin 565 liralık para cezası kesildi. Saffet G.’nin, ifadesinde, amacının öldürmek olmadığını ve şahini kurtarmak istediğini söylediği belirtildi.
#MuğlaOECD’nin 72 ülkeyi kapsayan ‘Öğrenci Değerlendirme Programı’ (PISA) sonuç raporu Türkiye açısından çok vahim. Eğitim sistemi alarm veriyor. Artık kendimize gelelim, kasabalı politikacı zihniyetiyle ziyan ettiklerimiz kendi evlatlarımızdır. Çağdaş medeniyet iki dal üzerinde durur: Filoloji ve matematik. Bu iki dalda iyi eğitim veremezsek üniversitelere hazırlıksız insan gelir.
#İlber OrtaylıGeçtiğimiz hafta sonu Süleyman Şensoy'un başkanlığını yaptığı 'Türk-Asya Stratejik Merkezi-TASAM' tarafından İstanbul'da düzenlenen ve bu yıl 'Çanakkale Şehitleri'ne ithaf edilen ana teması "Kamu Diplomasisi, Medya, Enformasyon" olan "Dünya Türk Forumu" toplantıları yapıldı.
MUĞLA'nın Milas İlçesi yakınlarındaki Tuzla Sulak alanı ile Güllük havzasında nesli tükenen, koruma altındaki Mezgeldek kuşunu vuran F.Ç. iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. F.Ç. hakkındaki ceza daha sonra iyi halden 1 yıl 8 aya indirildi, hükmün açıklanması da geri bırakıldı. Av ve Yaban Hayatı Koruma Platformu Sözcüsü emekli Büyükelçi Süha Umar, davanın emsal teşkil edeceğini söyledi.
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Gündoğan Mahallesi sahilinde, boynundan yaralı olan bir Akdeniz foku karaya çıktı. Veterinere götürülmesi için balıkçı ağıyla yakalanmak istenen fok, tekrar suya girdi. Av ve Yaban Hayatı Koruma Vakfı üyeleri, tedaviye götürebilmek için fokun karaya çıkmasını beklediklerini söyledi.
Muğla'nın Bodrum İlçesi Gündoğan Mahallesi sahilinde, boynundan yaralı olan bir Akdeniz foku karaya çıktı. Veterinere götürülmesi için balıkçı ağıyla yakalanmak istenen fok, tekrar suya girdi. Av ve Yaban Hayatı Koruma Vakfı üyeleri, tedaviye götürebilmek için fokun karaya çıkmasını beklediklerini söyledi. Av ve Yaban Hayatı Koruma Vakfı eski başkanı emekli Büyükelçi Süha Umar, fokun karaya çıkması için nöbet tutacaklarını belirterek "Yaklaşık 7 yaşlarındaki foku dernekteki arkadaşlar ve memurlarla karada ve sahilde nöbet tutarak Akdeniz fokuna ilaç verilmesi için nöbet tutacağız. Boynundaki yaradan dolayı yüzemeyecek durumda olan yaşlı fokun tedavisi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Yaralı fok ise bir süre sonra Gündoğan koyu ile Apostol adası arasında gözden kayboldu. Haber: Yaşar ANTER, Kamera: Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
#BodrumMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yapılan denetimde kaçak avcıların tüfekleri ve vurdukları kuşlara el konuldu, para ceza verildi. Avlanan kuşların arasında, en son 2002 yılında Tuzgölü'nde görülen ve Türkiye'de 20 çift bulunduğu düşünülen ‘Mezgeldek’in de olduğu ortaya çıktı.
Geçtiğimiz hafta TBMM'de kabul edilen 'Torba Kanun' ile büyükelçilik yapan memur kökenli olmayan kişilerin Türkiye'ye dönüşte Dışişleri Bakanlığı kadrosuna alınabilmesinin yolu açılmıştı. Bu yeni düzenlemeye Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli olan, Dışişleri Eski Bakanları ve yine emekli 150 büyükelçi ve başkonsolostan itiraz geldi ve Cumhurbaşkanı Gül'den adım atması istendi. Yayınlanan bildiride Dışişleri Bakanlığı'nın kurumsal yapısının tahrip edileceği savunuldu. İşte yayınlanan o bildiri:
Bodrum Gündoğan Koyu'nda Av ve Yaban Hayatı Vakfı ile Sahip Güvenlik ekiplerinin yaptığı incelemede ortaya çıkan görüntüler herkesi şaşırttı. İki yıl önce taşınan balık çiftliklerinin bıraktıkları kafes ve demir boruların yanı sıra gelişigüzel atılmış tonozlar, Vakıf İkinci başkanı Emekli Büyükelçi Süha Umar'ı isyan ettirdi. Umar, “Koyun girişine, halk plajlarına, turistik tesislerin önüne gelişi güzel atılan 1-2 ton ağırlığındaki tonozlar ile koyun girişinde kaderine terk edilen deniz ortasındaki dev balık kafesleri hem büyük hayati tehlike yaratıyor hem de ekolojik ve doğal dengenin bozulmasına neden oluyor” dedi.