Uluslararası pazarlara açılıp işini büyütmek isteyen işletmelere hizmet veren Company Global’in CEO’su Egemen Antmen, “Başarı için, hedeflenen ülkelerin ekonomik koşullarından haberdar olmak, siyasi ortamı ve şirket haklarını bilmek ve pazar araştırması yapma süreçlerini iyi ölçümlemek gerekiyor” dedi. Bugüne kadar 2 bin işletmenin globalleşmesine aracılık ettiklerini belirten Antmen, sundukları hizmetleri anlattı...
#KOSGEB2022’de global olarak belirledikleri ‘deneyim şampiyonu olma’ vizyonunu Türkiye’de çok iyi bir şekilde uygulamaya koyduklarını belirten MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar “Hem mağazalarımızda hem de dijital mecralarda müşterilerimizin ürüne karar vermelerinden satın alımlarına, kullanım sırasında sunduğumuz desteklerden ürün ömrünü bitirdiğinde dahi onların yanında olmamıza kadar daha iyi bir alışveriş ve kullanım deneyimi için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Deneyim şampiyonluğu odağında 2023 yılına bakarsak, MediaMarkt Türkiye için iyi bir yıl olduğunu söyleyebilirim” dedi.
#MediamarktTeknolojik ürün ve hizmetlerini ticarileştirmeyi hedefleyen girişimcilere büyüme yolculuklarında 360 derece destek sunan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in, girişimleri yerel ve global girişimcilik ekositemiyle buluşturduğu Big Bang Startup Challenge’ta TOP 50 girişim belirlendi.
#İTÜ ÇekirdekEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent işbirliğinde enerji sektörüne yönelik girişimleri desteklemeyi amaçlayan “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” için başvuru süreci başladı.
#İTÜElektrikli araçların yaygınlaşması girişimcileri de harekete geçirdi. Şarj istasyonu talebinin her geçen gün artacağını gören Hacı Mustafa Karalı ve Nihat Yıldız ‘Şarj Ağı’ platformunu kurdu. Tüm istasyonları tek bir ağda birleştiren uygulama hızla büyüyor. Kullanıcılar web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden konumlarına en yakın istasyonu görüyor ve tüm bilgilerine ulaşıyor. Hedef yıl sonunda 10 bin, 5 yılda ise 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmak.
#Şarj İstasyonuStartup Challenge 2022 sonuçlarını değerlendiren MediaMarktSaturn Perakende Grubu COO’su ve MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, “Geçtiğimiz yıllarda kendisiyle yarışan bu projeyi büyütmeye devam ediyoruz. Bu yıl, yapay zeka, robotik ve data analitiği çok öne çıkıyor. Burada da verimlilik anlayışının söz konusu olduğunu görüyoruz. Data çok bol fakat datayı en iyi şekilde kullanmak için onun analitiğini çok iyi çözmek lazım ki o datalardan bir sonuç üretebilelim. Yapay zekada yaptığımız işlemleri çoklayarak, daha hızlı yaparak sonuç üretilmesi lazım. Türkiye’deki çalışmaları çok titiz, özenle hazırlanmış projeler olarak görüyoruz” diye konuştu.
#Sponsorlu İçerikStartup Challenge 2022 sonuçlarını değerlendiren MediaMarktSaturn Perakende Grubu COO’su ve MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, “Geçtiğimiz yıllarda kendisiyle yarışan bu projeyi büyütmeye devam ediyoruz. Bu yıl, yapay zeka, robotik ve data analitiği çok öne çıkıyor. Burada da verimlilik anlayışının söz konusu olduğunu görüyoruz. Data çok bol fakat datayı en iyi şekilde kullanmak için onun analitiğini çok iyi çözmek lazım ki o datalardan bir sonuç üretebilelim. Yapay zekada yaptığımız işlemleri çoklayarak, daha hızlı yaparak sonuç üretilmesi lazım. Türkiye’deki çalışmaları çok titiz, özenle hazırlanmış projeler olarak görüyoruz” diye konuştu. (Sponsorlu İçerik)
#Sponsorlu İçerikStartup Challenge 2022 sonuçlarını değerlendiren MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, “Geçtiğimiz yıllarda kendisiyle yarışan bu projeyi büyütmeye devam ediyoruz. Bu yıl, yapay zeka, robotik ve data analitiği çok öne çıkıyor. Burada da verimlilik anlayışının söz konusu olduğunu görüyoruz. Data çok bol fakat datayı en iyi şekilde kullanmak için onun analitiğini çok iyi çözmek lazım ki o datalardan bir sonuç üretebilelim. Yapay zekada yaptığımız işlemleri çoklayarak, daha hızlı yaparak sonuç üretilmesi lazım. Türkiye’deki çalışmaları çok titiz, özenle hazırlanmış projeler olarak görüyoruz” diye konuştu.
#MediamarktMediaMarkt Türkiye’nin 4’üncüsünü gerçekleştireceği MediaMarkt Startup Challenge’a 300’e yakın başvuru yapıldı. Bu yıl Lenovo Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilecek yarışmanın finaline ise sadece 1 hafta kaldı. Yarışmada birinci olan proje, Münih’te gerçekleşecek Plug and Play Retailtech Center Hızlandırma Programı’na katılmanın yanı sıra; girişimciler için kurumsal ortaklıklar sunan hızlandırma programına katılma hakkı, Silikon Vadisi’nin en aktif yatırımcıları arasında olan Plug and Play’in girişimci ağına dahil olma fırsatı yakalayacak. Ayrıca Lenovo Türkiye tarafından sürpriz hediyeler de verilecek. Kazanan proje, 22 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek online etkinlik ile açıklanacak.
#Sponsorlu İçerikUludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) ve TÜBİTAK iş birliğiyde düzenlenen "Techxtile Start-Up Challenge" başladı.
#Sanayi Ve Ticaret Bakanı Mustafa VarankGündüzleri iş yerinde mesai yapıp, akşamları bir startupla uğraşmak isteyenler artık kafelerde veya evlerde çalışmak zorunda değil. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) çatısı altındaki girişimcilik merkezi İTÜ MAGNET, ‘Akşam & Hafta Sonu’ seçeneğini sunmaya başladı. Merkezden akşam 7’den sabah 7’ye ve hafta sonu boyunca faydalanabilmek mümkün.
#GarajGenç Türk mühendislerin kurduğu ‘Intenseye’ adındaki startup, geliştirdiği yapay zekâ teknolojisiyle insanların duygularını bile anlıyor. Intenseye Kurucu Ortağı Sercan Esen, “İnsanların yaşlarını, cinsiyetlerini, analiz edebiliyoruz, vücut poz analizi ve uzuv takibi yapabiliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriDünyada 1 milyar, Türkiye’de ise 12 milyon kişinin hastalığı haline dönüşen migren için Türk girişimciler ezber bozan bir çare buldu. Vagustim adında kulaklığa benzer bir cihaz geliştiren girişimciler, migreni tetikleyen vagus sinirini uyararak migren ataklarını durdurmaya aday.
#GazetehaberleriBir etkinlikte profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilen fotoğraflarınızı bulmak ister misiniz? Bu sorunun cevabını bulmak için yola çıkan Türk girişimciler, ‘Reminis App’ adındaki uygulamayı geliştirdi. Yapay zekâ ile çalışan uygulama, profesyonel fotoğrafçıların havuzun-dan sizin olduğunuz fotoğrafları buluyor.
#GazetehaberleriSon yılların en iyi tasarruf aracı olan Bireysel Emeklilik’te (BES) paranın daha doğru değerlendirilmesini sağlayan ‘AkıllıBES’ isimli platform, yapay zekâ sayesinde yılda 6 kez olan fon değişikliğini daha kazançlı yapıyor. 15 yıllık bankacı olan Onur Yurtsever tarafından kurulan AkıllıBES, şimdiden sektörün yüzde 25’ine ulaştı.
#GazetehaberleriYeni nesil iş modeli olarak öne çıkan serbet çalışmaya (freelance) daha profesyonel yaklaşılması için Türk girişimciler harekete geçti. Esen Bulut ve Mert Bulut’un geliştirdiği ‘Rimuut’ freelance çalışanları mikro-şirketlere dönüştüren bir ticaret platformu olarak öne çıkıyor.
#Rimuut