TechXtile Start –Up Challenge Akıl Fikir Buluşmaları’nın ‘Lider Kadınlardan Girişimcilere Öneriler’ temasıyla gerçekleştirilen programında, kadın istihdamına ve cinsiyet eşitsizliğine dikkati çeken UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Kadın istihdamının yüzde 18’lerde olduğu ülkemizde bu konuda daha çok yol almamız gerekiyor” dedi.
#UTİB2022 Haziran ayında UTİB ihracatının kilogram başına 7,85 dolara ulaştığını söyleyen Pınar Taşdelen Engin, 2022 Ocak-Haziran döneminde bu değerin 7,66 dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Engin, “Yılın ilk yarısındaki ihracat performansına baktığımızda yıl sonunda hem Türkiye geneli tekstil ihracatı, hem birliğimiz ihracatında yeni rekorlar kırılacağını öngörüyoruz” dedi.
#BursaHavacılıkta girişimlerin yeni merkezi ‘İGA Hub’ açıldı. İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent ile işbirliği yaparak, sektörde yenilikçi fikirlerin gelişmesi ve ülke ekonomisine değer oluşturması adına ‘İGA Hub’ girişimcilik programını hayata geçirdi.
#İstanbul Teknik ÜniversitesiEn büyük arzularının girişimcilerin ve sektörün gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Böylece uygulanabilir, ölçülebilir, teknolojik yeniliği ve derinliği olan, milli ve yerli üretimi destekleyen fikirleri sektörümüze kazandırarak, ekonomimize katkı sağlamasını hedefliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriPandemi sürecinde her geçen gün yeni dünya düzeninin şartlarının da ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin “Biz de bu şartlara hızlıca adapte olduk. Bardağın dolu tarafına bakarsak belki de 5-10 yılda geçebileceğimiz dijitalleşme süreci, çok kısa sürede hayatımızın önemli bir parçası oldu” dedi. Engin, özellikle tekstil ve hazır giyim sektörlerinde Bursa ihracatında çok önemli düzeyde artışlar yaşadıklarını vurguladı.
#BursaAlmanya’nın Bavyera eyaletinde yayın yapan ‘Bayern 3’ radyosunun düzenlediği ve br24 ile Bayern 3 kanalının internet üzerinden canlı yayınladığı ‘Start-up Challenge’ yarışmasında, ‘Marasia’ isimli Türk firmasının Maraş dondurması 600 ürün arasından birinci seçilerek 100 bin euroluk teşvik ödülü kazandı.
#Bayern 3Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinin (UTİB), girişimcilere yeni ufuklar ve yol haritaları çizmek amacıyla bu yıl 12'ncisini düzenlediği "Techxtile Start-Up Challenge" etkinliğinin proje başvuru süreci 20 Ekim'de tamamlanacak.
#Uludağ Tekstil İhracatçıları BirliğiNN Hayat ve Emeklilik, Hackquarters işbirliği ile sağlık teknolojisi alanında çalışan start up’ların buluştuğu NN Start Up Challenge’ın kazananları belli oldu. “When Healthtech Meets Insurance” adıyla sağlık teknolojisine yönelik en iyi iş fikirlerinin değerlendirildiği etkinlikte, kazanan ilk üç girişim sırasıyla Enbiosis, Albert ve Vivoo olurken, Healbe ve Autotrain isimli girişimler de özel ödüle layık görüldü
#NN Hayat Ve EmeklilikNN Hayat ve Emeklilik, Hackquarters işbirliği ile sağlık teknolojisi alanında çalışan start up’larla buluşuyor. “When Healthtech Meets Insurance” adıyla sağlık teknolojisine yönelik en iyi iş fikirlerinin değerlendirileceği etkinlikte, jürinin belirleyeceği projeler, NN Hayat ve Emeklilik bünyesinde hizmet verme hakkı elde edebilecek.
#NN GroupUludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "Kullan at maskelere alternatif olarak antibakteriyel özellikleri olan, yıkanabilen, tasarımı, hatta modası olan fonksiyonel maskelere geçiş, üretim ve ihracatta katma değeri 3-4 katartıracaktır." ifadesini kullandı.
#MaskeİTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın girişimcilere en fazla kaynak dağıtılan etkinliği ‘Big Bang Start-up Challenge’da bu yıl sahneye çıkacak 20 finalist girişim belli oldu. İşte 28 Kasım’da Uniq İstanbul’da gerçekleşecek Big Bang’de finale çıkmaya hak kazanan o teknoloji girişimleri…
#Big Bang 2019Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) ve TÜBİTAK iş birliğiyde düzenlenen "Techxtile Start-Up Challenge" başladı.
#Sanayi Ve Ticaret Bakanı Mustafa VarankSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "KOSGEB'in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak" dedi.
#Mustafa VarankİTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “İki bin 500 tamamlanmış Ar-Ge projemizle kuruluşumuzdan bu yana 272 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı gerçekleştirerek ülkemize katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
#İtü Arı TeknokentArkadaşlarını trafik kazasında kaybeden girişimciler, başkaları da aynı acıyı yaşamasın diye akıllı bir cihaz geliştirdiler. Geliştirilen Drivee SafeCall cihazı, sürüş davranışlarını geliştirerek oluşabilecek kazaları engellemeye çalışırken, olası bir kazayı çarpışma sensörleriyle algılıyor, ihtiyaç halinde kaza lokasyonuna en yakın acil müdahale ekibine durumu bildiriyor.
#KazaSosyal medyada yeşertilen fikirler, büyüyerek startup haline dönüşebiliyor. ‘Hangi Üniversite Hangi Bölüm’ adındaki girişim bunlardan biri. Elif Aleyna Duman ve Berke Yağız Sevim tarafından hayata geçirilen girişim, öğrencilerin deneyimlerini aday öğrencilerle paylaşmalarına olanak sağlıyor.
#GazetehaberleriAnadolu Efes, İTÜ ARI Teknokent işbirliği ile İTÜ Çekirdek bünyesinde desteklediği, proje geliştiren girişimciler arasından, ön kuluçka aşamasını başarı ile bitiren üç girişimi 50’şer bin TL’lik Anadolu Efes Özel Ödülü ile ödüllendirdi. Avrupa’nın en iyi 2’nci, dünyanın ise en iyi 3’üncü kuluçka merkezi seçilen İTÜ Çekirdek’e başvuran girişimler arasından seçilen Akıllı Magnet, Intenseye ve Levitate girişimleri Anadolu Efes’in finansman desteğine hak kazandı.
#Anadolu Efes Özel Ödülü