Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmaya son yıllarda rakip olarak gösterilen bir tat daha var: Sorbe! Her zevke hitap edebilen çeşitli meyvelerin ayrı ayrı kullanılabileceği sorbe, yaza damga vuran bir alternatif serinlik olarak karşımıza çıkıyor. Peki evde sorbe nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir merak edenlere, işte adım adım karpuzlu, çilekli, limonlu sorbe tarifi…
#Sorbe TarifiBinbir çeşit dokusu ve aromasıyla elmanın girmeyeceği tabak yok desem hiç de abartmış olmam. Tartı favorim ama sadece tatlısından bahsetmek de elmaya büyük haksızlık! Mutfaklarda meyve kullanarak yemek pişirmek sanki biraz unutuldu ama belirli kuralları hatırda tutarsak salatalardan ana yemeklere birçok tarife farklı lezzet katmanları ekleyebiliriz.
#ElmaFood Online adlı dijital bir yemek dergisi çıkarmaya başlayan şef ve yemek yazarı Aydan Üstkanat: “Sosyal medyanın ucu bucağı olmayan dünyasında iyi tarifleri bulmak ve gruplamak kolay olmasa gerek. Bu dergide amaç, kolay erişim.”
#GazetehaberleriHadi gelin öncelikle bir tanışalım... 47 yaşında eski profesyonel beyaz yakalı, yeni şef Gökhan Akalın’ı takdim edeyim sizlere. Bir yeme içme sevdalısıyım diyebiliriz. İyi yemek nerede ben orada… Bu çocukluğumdan beri böyle geldi böyle de gidecek sanırım. Duyularımı harekete geçiren tüm tabaklar, benim için sanat eseri cinsinden kabulüm oldu şimdiye kadar. Temiz, mevsiminde ve taze malzemeler ile doğru tekniklerle pişmiş enfes tabaklar yaptım eşime, aileme, dostlarıma ve bana bu yeni yolculuğumda eşlik eden misafirlerime.
#Gökhan AkalınHavalar ısındı dondurma zamanı geldi. Birçok kişi marketlerde satılan dondurmalardansa kendi dondurmasını evde yapmak istiyor. Peki evde dondurma nasıl yapılır ve evde dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevaplarını hemen aşağıda bulabilirsiniz.
#Evdehayat