Dilimize Latinceden geçmiş olan sömestr kelimesi Antik Roma'dan bu yana kullanılmaktadır. 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren ülkemizde de kullanılmaya başlanan sömestr sözcüğü ''semestre'' kelimesinden türetilmiştir. Semestr, bir yılın yarısı, altı ay anlamına gelirken sömestr da yarı yıl tatili demektir. Okullarda yarı yıl tatiline 1. sömestr, yaz tatiline ise 2. sömestr denir. Sömestr nasıl yazılır? Sömestr kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Sömestr Nasıl Yazılır?Genelde Türkçe kelimelerde iki tane sessiz harf bir araya geldiği vakit yazım hatası ortaya çıkar. Bu yazım hatasını yapmak için kelimenin doğru şekilde yazılışlarını öğrenmek gerekmektedir. Peki, sömestr nasıl yazılır? TDK'ya göre sömestr kelimesinin doğru yazımı üzerine merak edilen bilgileri derledik.
#Nasıl YazılırAjanda kelimesi Latince kökenli bir kelimedir. Orta Çağ'ın ilk yıllarında Fransızcaya geçen ajanda sözcüğü ''agend'' kökünden türetilmiştir. Agend, gün anlamına gelir. Kelimenin sözlük anlamı da günlük tutulan defterdir. Günümüzde en çok kullanılan defter türlerinden biri olan ajandalar, andaç adıyla da bilinir. Ajanda nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Ajanda nasıl tutulur ve neler yazılır ayrıntıları ile derledik.
#AjandaYarı ve yıl kelimelerinin birleşmesiyle oluşan yarıyıl kelimesi öz Türkçedir. Eğitimde yarıyıl, kış dönemi ve yaz dönemi olarak ikiye ayrılır. İlköğretim ve lise seviyesindeki öğrenciler yarı yıl tatilinden önce karne alır. Üniversiteliler ise vize, final ve bütünleme sınavlarından sonra yarıyıl tatiline girer. Sömestr kelimesiyle eş anlamlı olan bu sözcük, dil devriminden sonra literatüre girmiştir. TDK’ya göre Yarıyıl nasıl yazılır? Ayrı mı yoksa bitişik mi? Yarıyıl kelimesinin doğru yazımını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Nasıl Yazılır?