Sokak hayvanları yasa tasarısı maddeleri ve içeriği son dakika haberleri ile takip ediliyor. Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Teklifi’nin görüşmeleri Meclis'te devam ediyor. Son dakika haberine göre kamuoyunun gündeminde yer alan sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi. Öte yandan AK Parti Kaynakları, sahipsiz sokak köpeği kanun düzenlemesinden ötanazi kelimesinin çıkarıldığını açıkladı. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 17 maddesinde değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifiyle ötenazi tartışmaları başlarken, köpekler uyutulacak mı? sorusu da öne çıkan konulardan oldu. Kabul edilen maddelere göre hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı çalışmalarıyla gerçekleşen düzenleme ile Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'ndaki 9. maddesindeki hükümler uygulanacak. Peki, Sokak hayvanları yasası kabul edildi mi? Sokak hayvanları yasası maddeleri ve içeriği neler? İşte, sokak hayvanları yasa tasarısı son durum gelişmeleri...
#Sokak Hayvanları YasasıKöpekler uyutulacak mı, sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Sokak hayvanları yasası son durum gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Bir süredir kamuoyunun gündeminde sokak köpekleri uyutulacak mı, sorusu yer alırken, sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinde sona gelindi. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kanun teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Düzenleme, hayvanlarımızın bulundukları yerden alınması, sağlıklı barınaklarda bulundurulması ve güçlü bir şekilde sahiplendirilme anlayışı taşıyan bir özelliği taşıyor. Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması yani ötenazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz" ifadelerini kullandı. Sokak hayvanları kanunu düzenlemesine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı çalışmalarıyla gerçekleşen düzenleme ile Büyükşehirler başta olmak üzere il ve ilçelerde toplama ve kısırlaştırma merkezleri kurulacak. Mevcut barınakların durumu iyileştirilecek. Peki, köpekler toplanacak mı? Sokak hayvanları yasası kabul edildi mi? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.
#Sokak Hayvanları YasasıSokak hayvanları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakında takip ediliyor. 2024 yılı itibarıyla sokak köpekleriyle ilgili yeni düzenlemeler ve yasalar, Türkiye'de yoğun bir şekilde tartışılıyor. Yeni yasa tasarısına göre, belirli şartlar altında sahipsiz köpeklerin uyutulması öngörülüyor. Bu düzenleme, özellikle hayvan hakları savunucuları tarafından eleştirilse de, sokak köpeklerinin kontrol altına alınması amacıyla öneriliyor. Tasarıya göre, belediyeler barınaklardaki köpeklerin fotoğraflarını çekip internet üzerinden sahiplendirme ilanları yayınlayacak. 30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler enjeksiyon yoluyla uyutulacak. Son olarak, Hayvanları koruma noktasındaki kararlılıklarını sürdürdüklerini söyleyen Tunç, "Hem hayvanlarımızı koruyalım hem insan sağlığını tehdit edecek durumları kaldırmak lazım." ifadelerini kullandı. Peki, Sahipsiz sokak köpekleri uyutulacak mı? Sokak hayvanları yasası kabul edildi mi?
#Sokak Hayvanları Yasası 2024Sokak hayvanları kanunu maddeleri TBMM'de kabul edilirken, yasanın kedileri kapsayıp kapsamadığı yakından takip ediliyor. Gelen son dakika haberine göre Meclis'te kabul edilen yasayla sahipsiz köpekler, belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek, rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Kanunla "yakala-kısırlaştır-sal" metodu terk ediliyor, sahipsiz hayvanların bakımevlerinde barındırılması ve rehabilite edilmesi öngörülüyor. Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını en geç 31 Aralık 2025'e kadar dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmak zorunda olacak. Peki, sokak hayvanları yasası kedileri kapsıyor mu? Sahipsiz sokak kedileri toplanacak mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Sokak Hayvanları YasasıSokak köpekleri uyutulacak mı, sorusu gündemdeki sokak hayvanları yasası son dakika haberleri ile yakından takip ediliyor. AK Parti milletvekillerin imzasını taşıyan Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Vahit Kirişci başkanlığında toplanan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşüldü. Sık sık tartışmalara sahne olan toplantıda sokak hayvanları yasası ilk 3 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Kanun'un amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi ekleniyor. Peki, sokak hayvanları yasası çıktı mı, maddeleri neler? Sokak hayvanları yasası kedileri kapsıyor mu? İşte sokak hayvanları yasası ilk 3 madde...
#Sokak Hayvanları YasasıSokak hayvanları yasası maddeleri 2024 son gelişmeler ile takip ediliyor. AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıkları devam ederken, sokak hayvanları uyutulacak mı? sorusu gündeme gelmişti. Başıboş sokak köpekleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle köpek bakımevi olmayan yerlerde, hemen bakımevleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacak." dedi. Son durum açıklaması yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise hayvan hakları ile ilgili taslak metnin Meclis'e geldiğini söyledi. TBMM'ye gelen teklife göre ülke genelinde barınak sayısı artırılacak, toplama ve kısırlaştırma merkezleri kurulacak. Peki, sokak hayvanları yasası maddeleri neler? Sokak hayvanları yasası Meclis'te kabul edildi mi? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Sokak Hayvanları Yasası