sivri sinek haberleri sayfasında sivri sinek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 145 sivri sinek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gündüz vakti sivrisinek tarafından ısırıldınız ve o ısırık kocaman bir yaraya dönüştüyse bilin ki Aedes türü bir sivrisinek kurbanısınız. Kuzenim 3 gündür, hastanede Karadeniz gezisi sırasında vücudunu talim tahtasına çeviren sivrisinek yaraları ile uğraşıyor. Bitti mi? Hayır. Çünkü komşu Yunanistan, taşıyıcısının yine bir tür sivrisinek (Kuleks) olduğu Batı Nil Virüsü alarmı verdi. 8 ayda 123 vaka tespit edildi. 11 kişi de hayatını kaybetti. Komplo teorisyenlerine göre tüm suç geçen günlerde profiline sivrisinek fotoğrafı koyan Bill Gates’in... Uzmanlara sordum.
#Sivri Sinekİstanbul’da ‘Aedes’ türü sivrisineklerde artış yaşanıyor. Özellikle zika virüsü bulaştıran ‘Aedes’ türü sivrisineklerle mücadelede sadece ilaçlamanın yeterli olmadığı belirtiliyor. Prof. Dr. Kenan Midilli, “Bataklıkların kurutulması lazım, biyolojik yöntemler var, sivrisinek larvalarını yiyen balıklar var” diye konuştu.
#AedesAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, kuraklık ve yağış azlığı nedeniyle çevrede oluşan durağan su birikintilerinin sivrisinek popülasyonunu artırdığını söyledi. Prof. Dr. Çetin, “Maalesef önümüzdeki yaz aylarının tamamında Türkiye'nin birçok bölgesinde sivrisinek popülasyonunda artış bekliyoruz" dedi.
#Prof. Dr. Hüseyin ÇetinDünya çapında en çok can alan hastalıkların başında gelen sıtmaya karşı önemli bir ‘yok edici’ bulundu. Sıtmayı yayan ‘anofel’ sivrisineklerini etkilediği anlaşılan bir mantar türü genetik olarak değiştirilip içine örümcek zehri eklenerek ‘ölümcül bir silah’ haline getirildi.
#ABDFransa'nın batısında Maine-et-Loire bölgesindeki Briollay Belediye Başkanı Andre Marchand'ın semtin sivrisinek istilasına uğraması üzerine kendisine devamlı şikayette bulunan semt sakinlerine çaresizliğini anlatmak için ay başında "sivrisineklerin semte girişini yasaklayan" bir karar aldığı öğrenildi.
#FransaMuş'ta yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte sivrisinek mücadelesinde her yola başvurulmaya başlandı. İstasyon Caddesi'ndeki esnaf dükkanlarının önünde yaktıkları ateşin dumanıyla sinekleri uzaklaştırmaya çalışıyor. Belediye ekipleri ise ana caddelerde ilaçlama yaparak sineklerle mücadele ediyor. Cevat DANIŞ MUŞ (DHA)
#SinekÖrümcekler, 8 tane bacak ve 2 bölümden oluşan hayvan türleri olarak bilinir. Bu 2 bölümden biri göğüs diğeri baş olarak bilinir. Bu bölümler, sefalotoraks ve karın bölgesidir Hemen hemen her ülkede görülen bu hayvan türü, Antarktika'da görülmez. Bu hayvan türünün yaklaşık olarak binden fazla türü bulunur. Beslenme çeşitleri tür fazlalığına göre farklılık gösterir. Beslenme farklılığında en önemli etken ise örümceğin boyutu olarak bilinir. Yaşadıkları bölgenin farklılığına göre de bu beslenmeler farklılık gösterir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Örümcek Ne Yer?Sel felaketiyle milyonlarca insanın evlerini kaybettiği Pakistan’da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Sular altında kalan köylerinin hemen kıyısında kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren selzedeler, şimdi de sıtma ve kolera gibi salgın hastalıklarla karşı karşıya.
#PakistanGündüz vakti sivrisinek tarafından ısırıldınız ve o ısırık kocaman bir yaraya dönüştüyse bilin ki Aedes türü bir sivrisinek kurbanısınız. Kuzenim 3 gündür, hastanede Karadeniz gezisi sırasında vücudunu talim tahtasına çeviren sivrisinek yaraları ile uğraşıyor. Bitti mi? Hayır. Çünkü komşu Yunanistan, taşıyıcısının yine bir tür sivrisinek (Kuleks) olduğu Batı Nil Virüsü alarmı verdi. 8 ayda 123 vaka tespit edildi. 11 kişi de hayatını kaybetti. Komplo teorisyenlerine göre tüm suç geçen günlerde profiline sivrisinek fotoğrafı koyan Bill Gates’in... Uzmanlara sordum.
#Sivri Sinekİstanbul’da ‘Aedes’ türü sivrisineklerde artış yaşanıyor. Özellikle zika virüsü bulaştıran ‘Aedes’ türü sivrisineklerle mücadelede sadece ilaçlamanın yeterli olmadığı belirtiliyor. Prof. Dr. Kenan Midilli, “Bataklıkların kurutulması lazım, biyolojik yöntemler var, sivrisinek larvalarını yiyen balıklar var” diye konuştu.
#AedesHava sıcaklığının artmasıyla sivrisinekler kabusumuz olabiliyor. Uykuları kaçırmanın yanı sıra ısırıklarla da rahatsız ediyorlar. Ancak birkaç yöntemle sorunu çözebilirsiniz. Peki sineklerden nasıl korunulur? Sivri sinek neye gelmez? İşte sineklerden kurtulmanın doğal yolları...
#Sineklerden Nasıl KovulurSivrisinek ısırıkları yaz aylarının gelmesiyle artmaya başladı. Bu ısırıklar vücutta kaşıntı ve kızarıklıkların oluşmasına neden oluyor. Ayrıca çok nadir eklem şişliği ve yüksek ateş gibi ciddi durumları da beraberinde getiriyor ve böyle bir durumda da sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Sadece kaşıntı durumlarında sivrisinek ısırıklarına karşı birkaç doğal yönteme başvurabilirsiniz. Peki sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Evde sivri sinek ısırığına iyi gelen doğal çözümler
#Sivrisinek Isırığına Ne İyi GelirAnlamı merak edilen birçok sözcüğün nasıl yazıldığı da araştırılıyor. Sivrisinek sözcüğü bireylerin dikkatini çeken ve yazım yanlışı yapılan bir kelimedir. Sözcük türlerinden biri olan sivrisinek sözcüğünün doğru yazılması önemlidir. Bireyler sivrisinek sözcüğünün TDK'da yer alan doğru yazılışlarını öğrenmek istiyor. Sivrisinek nasıl yazılır? Sivrisinek kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı? Sivrisinek sözcüğünün nasıl yazılması gerektiği konusunda detayları derledik.
Tüm canlılar yaşarken evreler geçirebilmektedir. Bu geçirilen evlerin tamamı biyolojik yaşam döngüsüyle ilgilidir. Bilindiği gibi biyoloji canlıların doğma, gelişme ve büyüme gibi yaşam evrelerini konu alan bilim dalıdır. Yaşam bilimi olarak da bilinmektedir. Bu konuyla ilgilenen bilim insanlarına da biyolog ismi verilmektedir. Biyolojik yaşam döngüsü nedir, nasıl gerçekleşir, yaşam döngüsünün aşamaları, evreleri ve özellikleri hakkında detayları derledik.
#EğitimSığırcık bir kuş türünün ismidir. Bu kuş türüne bayağı sığırcık da denmektedir. Sığırcık kuşu ötücü bir kuş olarak da bilinmektedir. Bazı kuş türleri evde kafeste beslenebildiği gibi bazı kuş türleri de sadece doğada varlığını sürdürebilmektedir. Sığırcık kelimesi hayvan bilimi terimleri arasında yer almaktadır. Sığırcık nedir, nasıl beslenir ve nerede yaşar, sığırcık kuşu yenir mi, sesi ve özellikleri nasıldır konularına dair tüm detayları derledik.
#Sığırcık KuşuNeem ağacı, halk arasında Hint leylağı olarak da bilinen bir ağaç türüdür. Bu ağacın yaprağından tohumuna kadar her biriminin pek çok hastalığa faydasının varlığı söz konusudur. Sizin için en fazla araştırılan Neem yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Neem yağı faydaları ve kullanımı konularını tüm detayları ile derledik.
#Neem Yağı NedirAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, kuraklık ve yağış azlığı nedeniyle çevrede oluşan durağan su birikintilerinin sivrisinek popülasyonunu artırdığını söyledi. Prof. Dr. Çetin, “Maalesef önümüzdeki yaz aylarının tamamında Türkiye'nin birçok bölgesinde sivrisinek popülasyonunda artış bekliyoruz" dedi.
#Prof. Dr. Hüseyin ÇetinÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Denetimlerimizde bugün itibarıyla bin 870 konut ve villa yapısı ile 6 otel ünitesinden oluşan 18 projenin incelemesini yaptık. 12 projede tespit edilen aykırılıklara ilişkin mühürleme işlemini uyguladık. Yine bu projelerdeki 20 kıyı yapısı da ayrıca mühürlendi" dedi.
#Murat KurumGeçtiğimiz bayram İpsala sınırından çıkıp Yunanistan’dan başladığımız ve Bulgaristan’dan Kapıkule sınırından geçerek yurda dönüp sonlandırdığımız Balkanlar turumuzda toplam 8 ülke ve 23 şehir gezdik. Bir sınır kapısından diğerine de tam 4 bin km yol kat ettik. Kafamıza göre yol aldığımız, istediğimiz şehirde konakladığımız, istediğimiz yerde durup mola verdiğimiz harika bir 10 gün geçirdik. Bu yazımda gezdiğimiz ülkelerde damak çatlatan 10 restoranı sıraladım. Kimi lezzet açısından öne çıkıyor kimi de ambiyansı ve verdiği huzurla… İşte 7 ülkeden 10 restoran tavsiyesi…
#BalkanlarDünya çapında en çok can alan hastalıkların başında gelen sıtmaya karşı önemli bir ‘yok edici’ bulundu. Sıtmayı yayan ‘anofel’ sivrisineklerini etkilediği anlaşılan bir mantar türü genetik olarak değiştirilip içine örümcek zehri eklenerek ‘ölümcül bir silah’ haline getirildi.
#ABDŞanlıurfa'da son bir ayda değerleri 20 bin ila 1 milyon lira arasında değişen 30'a yakın yarış atı 'Batı Nil' virüsü nedeniyle öldü. Hilvan, Siverek, Viranşehir'in de aralarında bulunduğu ilçeler ve köylerde bulunan at çiftliklerinde virüs kapıp hasta olan atlara ekipler müdahale ediyor. Suruç Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, safkan Arap yarış atlarının yetiştirildiği en önemli yerlerin başında gelen bölgede, söz konusu hastalığı yaydığı belirtilen sivrisineklere karşı yoğun ilaçlama işlemi yürütüyor.
#Batı NilFransa'nın batısında Maine-et-Loire bölgesindeki Briollay Belediye Başkanı Andre Marchand'ın semtin sivrisinek istilasına uğraması üzerine kendisine devamlı şikayette bulunan semt sakinlerine çaresizliğini anlatmak için ay başında "sivrisineklerin semte girişini yasaklayan" bir karar aldığı öğrenildi.
#FransaBir süredir Tayland'da yaşayan Leyla Bilginel sivri sinek ısırması sonucu hastanelik olmuştu. 'Dengue Fever' isimli hastalığa yakalanan Leyla Bilginel gözyaşları içinde yardım istemişti. Sağlık Bakanlığı, Bilginel'in yardım çağrısına cevap verdi. Tayland'a giden Türk doktorlar Bilginel'i İstanbul'a getirdi.
#Leyla Bilginel