Sağlıklı görünmenin ilk kuralı sağlıklı bir cilde sahip olmaktan geçiyor. Cilt bakımı ise bunun en önemli ayaklarından biri… Ancak tek unsur bu değil. Doğru zamanda, doğru miktarda besinler tüketerek de cilt güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz. Yayımlanan yeni bir rapora göre, karotenoidlerin cildi daha güzel ve genç gösterdiği ortaya çıktı. Peki cilt bakımına katkıda bulunan ve cildi yenilemeye yardımcı olan besinler hangileri? Bu gıdaları ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Hangi tarifler etkili? Uzman Diyetisyen Büşra Şen ile mercek altına aldık.
#SağlıkSivilce sorunu yaşamayan nerdeyse kimse yoktur. Başlı başına sinir bozucu bu durum ile çoğu zaman başa çıkmak sinirlerinizi yıpratır, canınızı sıkar. Aslındabazı şeyleri bilmek işimizi kolaylaştıracaktır. Bu yazıda işimize yarayacağını düşündüğüm bazı püf noktalarını paylaştım.
#SivilceSivilcelerin altında birçok nedenin olabileceğini belirten Dermatoloji Bölümünden Uzm. Dr. Ufuk Güleç, “Çikolata, patates, beyaz ekmek, şeker, fast food, hazır meyve suları ve krakerler akneleri çoğaltıyor. Yüzü ovalamak, mineral yağlar, susam yağı, vazelin, kakao yağı gibi maddeler sivilceleri artırır. Koyu tenlilerde deri rengini açıcı maddeler içeren kozmetik ürünlerin de akneye neden olur” dedi.
#SağlıkÖzellikle kadınlarda bazı hormonların yüksekliği sivilceye neden olurken kullanılan bakım ürünleri de cilde bazen yarardan çok zarar getirebiliyor. Ten rengini açmak için kullanılan bazı cilt bakım ürünleri ise gözenekleri tıkayarak mikroorganizmaların birikmesine ve sivilcelere yol açıyor.
#SağlıkDr. Yaşar Yılmaz: 'Arınmak, daha az iş kaygısı, daha az endişe, daha az üzüntü, daha az alışveriş, daha az televizyon, daha az bağırmak, daha az şikâyet etmek ve daha az yemektir. Göreceksiniz bu ve benzeri isteklerinizden arındıkça daha genç, daha huzurlu olacaksınız. Güzelleşeceksiniz.'
Ergenlik çağında çıkan sivilceler birçoğumuzun hayatını o dönemde kabusa çevirir. Fakat bazen ergenlik çağı bitse bile sivilceler geçmeyebilir ya da bazı insanlarda ergenlikte hiç sivilce oluşmamasına rağmen 20 yaş sonrasında sivilcelenme olabilir. İşte bu sivilceler bazen ergenlik çağındakilerden çok daha zor, ciddi hormonal sorunlara dayanabilir. Ergenlik sonrası sivilcelenmenin nedenleri, tedavisi ve çözümlerini Dermatolog Dr. Rasime Erkan anlattı.