Otel, restoran ve yiyecek içecek sektörünün uluslararası buluşması İstanbul'da başladı. Sirha İstanbul 24-26 Kasım tarihlerinde hem Anadolu hem de dünya mutfağına ışık tuttu. Vejeteryan lezzetlerden Anadolu'nun kaybolmaya yüz tutmuş ve koruma altın alınan yiyeceklere, nefis İtalyan kahvelerinden dünyaca ünlü şeflerin lezzet sırlarına her şey bu fuardaydı.
#Sirha İstanbul 2016Bir mutfak yarışması için ‘milli mesele’ demem abartı gelmesin sakın. Takımlarını destekleyen yüzlerce coşkulu taraftar, devletlerinin bu yarışma için yaptığı milyon euro’luk yatırımlar, yarışma alanındaki malzeme dolu kocaman TIR’lar… Geçen hafta finallerine katıldığım Bocuse d’Or izlenimlerimi yazdım.
#Ebru ErkeYemek için seyahate çıkmak, lezzetli keşifler yapmak bu yılın da yükselen trendlerinden. Benim de bu yıl ajandam oldukça kalabalık. Hangileri için seyahat edebileceğimi henüz kestiremiyorum ama gönlüm hepsine katılmayı istiyor. Listeye göz atın. Belki birinde karşılaşırız.
#2020 Yemek FestivalleriAşçılıktan şefliğe uzanan yolu açan, yemek sanatının büyük ustası Paul Bocuse’ün başlattığı Bocuse d’Or Yarışması 30 yılı geride bıraktı. Ülkelerinin birincisi 20 şefin tekniklerini ve yaratıcılıklarını sergileyeceği yarışmanın Avrupa finalleri bu yıl 11-12 Haziran’da İtalya’nın Torino kentinde yapılıyor.
#Müge Akgün