Kahramankazan Belediyesi ekipleri, haşere ve kötü koku ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda ilçedeki Ova Çayı’nın kenarları, su birikintileri, gübrelik alanlar, dereler başta olmak üzere, sinek larvası oluşumuna müsait tüm alanlarda ilaçlama çalışması yürütülüyor.
#KAZANKahramankazan Belediyesi, ilçe merkezini çepeçevre saran Ova Çayı’nda bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ova Çayı’ndaki dip çamuru, balçık tabakaları ile çöp ve diğer yabancı maddeler temizlenirken, sinek larvası oluşumuna karşı ilaçlama çalışması yapılıyor.
#Kahramankazan Belediyesiİstanbul Bağcılar’da yaşayan bir vatandaş, kaşınan kulağından çıkardığı sinek larvalarını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kulağındaki ağrı ve kaşıntının devam etmesi üzerine doktora giden hastanın kulağında kalan 1 sinek larvası daha doktor tarafından çıkartıldı.
#Bağcılarİstanbul Bağcılar’da yaşayan bir vatandaş, kaşınan kulağından çıkardığı sinek larvalarını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kulağındaki ağrı ve kaşıntının devam etmesi üzerine doktora giden hastanın kulağında kalan 1 sinek larvası daha doktor tarafından çıkartıldı.
#BağcılarADANA’da kulak akıntısı ve ağrı şikayeti ile hastaneye götürülen 7 yaşındaki Mehmet Elma’nın kulağında, halk arasında kurtçuk olarak bilinen larva olduğu belirlendi. Cerrahi operasyona gerek duyulmadan yapılan müdahale ile larvalardan 13’ü alındı. Kemik arkasına kadar ilerleyen 1’i ise ameliyatla çıkarıldı.
#KulakBrezilya'nın başkenti Brasilia'da diş eti şişmesi şikayetiyle diş doktoruna giden 10 yaşındaki küçük bir kızın diş etinden 15 tane kurtçuk çıkarıldı.Tıp tarihinde eşine ender rastlanan olay, Brezilya'nın başkenti Brasillia'da yaşandı. Ana Cardoso adlı 10 yaşındaki kız çocuğu, diş etinin şişerek ağrıması ve ağzında bir şeylerin kıpırdadığını söylemesi üzerine annesi tarafından diş doktoruna götürüldü. Ana'nın muayene eden doktor, küçük kızın şişen diş etinde sinek larvası (kurtçuk) tespit etti. Yapılan operasyonda doktor Ana'nın diş etinden 15 adet kurtçuk çıkarttı.DHA
#Brezilya<B>B</B>uğday Dergisi’nde yer alan bir habere göre, Biyo-Gökova Projesi kapsamında ve sivrisinekler ile mücadelenin doğal yöntemleri hakkında yayımlanan kitapçık, GökovaAkyaka’yı Sevenler Derneği tarafından ‘Siz Sivrisinek Üretiyor musunuz?’ başlıklı güzel bir broşüre dönüştürülmüş.
Prof. Dr. Onur Yaprak, sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkat çekti. Prof. Dr. Yaprak, "Sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir" dedi.
#Asya Kaplan Sivrisineği