KÜTAHYA’nın Simav ilçe merkezine 40 kilometre mesafedeki Koyunoba köyü sınırları içerisinde bulunan 1500 rakımlı Akdağ’ın eteklerinde, çam ormanlarının içerisine gizlenmiş 4 mevsim akan Martılı Şelalesi ile Krater Gölü, sunduğu görsel şölen ile ziyaretçileri hayran bırakıyor.
#GölFOTOĞRAFLAR: 600 YILLIK TARİHİ TAŞ KÖPRÜ YILLARA MEYDAN OKUYOR-1-2 (SİMAV’A BAĞLI YAĞILLAR KÖYÜNDE SİMAV ÇAYINA ÜZERİNE 600 YIL ÖNCE OSMANLILAR TARAFINDAN İNŞA EDİLEN TARİHİ KÖPRÜ DİMDİK AYAKTA) 600 YILLIK TARİHİ TAŞ KÖPRÜ YILLARA MEYDAN OKUYAR-3(YAĞILAR KÖYÜ MUHTARI KADİR BAYRAK)
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nden geçen Simav Çayı'nda yaşanan kirlilik iddialarıyla ilgili inceleme başlattı. Çaydaki sudan numune alan örnekler alınarak, gerekli incelemelerin ardından kirliliğe sebebiyet verdiği belirlenen işletmelere idari yaptırım cezası uygulanacağı bildirildi.
Kütahya'nın Şaphane İlçesi'nden doğan ve Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nden geçip Susurluk Nehri'yle birleşerek Marmara Denize dökülen Simav Çayı, sanayi tesisleri ve evsel atıkların neden olduğu kirlilikle boğuşuyor. Çayın kirlilikten kurtulması için Kütahya'nın Simav İlçesi'nde arıtma tesisi yapılması için ihale ve yer teslimi yapılırken, Bigadiç Belediyesi Mezbahası'nın neden olduğu ileri sürülen kirlilik tepkilere neden oldu. Yöre halkının tarlalarını ve hayvanlarını suladığı çayın rengi mezhabadan salındığı iddia edilen kanlar nedeniyle değişti. Günde yaklaşık 70 büyük baş, 100 kadarda küçükbaş hayvanın kesiminin yapıldığı çaya yaklaşık 200 metre mesafedeki mezbanın atık sularının çökeltme havuzlarında bekletilmeden ve herhangi bir arıtmaya tabi tutulmadan çaya salınması kaykamlığı harekete geçirdi. Kaymakamlığı talimatı üzerine Bigadiç İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, çayda inceleme başlatıp su numuneleri alındı.Hüseyin EMCAN-BİGADİÇ-DHA
#Simav40 DEVE YÜKÜ ALTIN OLAN MAĞARA..!! Bigadiç'e, 7 kilometre mesafedeki Yörecekler Köyü'nde, geçen yıl, 40 deve yükü altın olan bir mağara olduğu söylentileri dilden dile dolaşmaya başladı. Kömür ve yem tüccarı İbrahim Duru, babası Mehmet Duru, Sırdırgı'ya bağlı Armutlu Köyü Muhtarı Halil Altan, çiftçilik yapan oğlu Veysel Altan ve Bigadiç'in Kayalıdere Köyü eski Muhtarı Halil İbrahim Aşık biraraya gelerek defineyi aramak için Balıkesir Müze Müdürlüğü ve diğer gerekli yerlerden izinleri aldı. Beş kafadar, İpek Yolu'nun geçtiğini ileri sürdükleri Yörücekler Barajı'nda Balıkesir Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeolog Tarkan Özal ve jandarma eşliğinde kazı çalışmalarına başladı. Kapakları açılan barajdaki suyun boşalması ile başlayan kazı çalışmalarında 17 gündür defineye rastlanmadı. Sarp araziye tüm tehlikeleri göze alarak traktörle Simav Çayı'nı geçerek gelen defineciler çalışmalarını sürdürürken, köylüler de bölgeye aktı. Haber-Kamera: Hüseyin EMCAN BİGADİÇ (Balıkesir), DHA
#Htvhaber