Güncelleme Tarihi:
17 GÃœNDÃœR KAZI YAPIYORLARÂ - FOTO GALERÄ°
Bigadiç’e, 7 kilometre mesafedeki Yörecekler Köyü’nde geçen yıl, 40 deve yükü altın olan bir mağara olduğu söylentileri dilden dile dolaşmaya başladı. Kömür ve yem tüccarı İbrahim Duru, babası Mehmet Duru, Sırdırgı’ya bağlı Armutlu Köyü Muhtarı Halil Altan, çiftçilik yapan oğlu Veysel Altan ve Bigadiç’in Kayalıdere Köyü eski Muhtarı Halil İbrahim Aşık biraraya gelerek defineyi aramak için Balıkesir Müze Müdürlüğü ve diğer gerekli yerlerden izinleri aldı. Beş kafadar, geçen 23 Aralık’ta İpek Yolu’nun geçtiğini ileri sürdükleri Yörücekler Barajı’nda Balıkesir Müze Müdürlüğü’nde görevli arkeolog Tarkan Özal ve jandarma eşliğinde kazı çalışmalarına başladı. Sonbaharla birlikte kapakları açılan barajdaki suyun boşalmasıyla birlikte kepçeyle başlayan kazı çalışmalarında 17 gündür defineye rastlanmadı. Sarp araziye tüm tehlikeleri göze alarak traktörle Simav Çayı içinden geçerek gelen defineciler, kazı çalışmalarını sürdürürken, meraklı köylüler de izlemek için bölgeye akın ediyor.
Kazıyı yapanlardan Halil Altan, umutlarının hiçbir zaman kaybetmediklerini belirtip, temkinli konuştu. Şimdilik bir şey söylemek için erken olduğunu ifade eden Altan, "Defineyi bulduğumuzda gereken açıklamaları yaparız" dedi.
ROMA DÖNEMÄ° KALINTILARI Â
Arkeolog Tarkan Özal, burada define olduğunu iddia eden 5 kişinin gerekli izinleri alıp arama yaptığını belirterek, "Bulgulara göre burada Roma Dönemi’ne ait bir uygarlık kalıntıları mevcut. Ancak, define var mıdır hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.
Yörecekler Köyü’nde kahve işleten Ramazan Çınar ise müşterilerinin çoğunun kazı alanına gittiğini belirterek, "Define arayanlar amacına ulaşır mı bilemem. Ancak, herkes sabah merakla kazı çalışmalarını izlemeye gidip, akşam dönüyor. Bu nedenle gündüz çay içmeye bile gelen olmuyor. Neredeyse sinek avlıyoruz. Akşam kahveye gelenlerin ise tek konuştuğu konu define" dedi.