Yaz sıcağı yeterince zorken bir de maske takmak zorundayız. Yaz aylarında hijyenik maske kullanımı nasıl olmalı? Yazın maske kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaldız, önemli bilgiler verdi.
#Yazın Maske KullanımıDermatoloji Uzman Dr. Arzu Gökdemir Yanardağ, havanın da ısınmasıyla birlikte cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak için bazı önlemler alınması gerektiğini belirterek, “Pandemi sürecinde kullanılan maskeler güneşten korumada etkin olmadığı için maske takılsa da güneş kremini sürmeyi ihmal etmemek önem taşıyor” uyarısı yaptı.
#DHAMEDİCAL Park İzmir Hastanesi Kulak Burun Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Miman, Son aylarda burun tıkanıklığı nedeniyle hastaneye başvuranların oranında yüzde 20 artış yaşandığını belirterek, “Türklerde burun ucu desteği biraz zayıf. Maske takılmaya başladıktan sonra burnun uç kısmına maskenin ağırlığını gelmesi buradaki tıkanıklığı artırdı" dedi.
#Prof. Dr. Murat Cem MimanSon aylarda yaşadığımız Covid-19 pandemisi hayatımızda pek çok değişime neden oldu. Artık sosyal mesafe, maske kullanımı ve belirli hijyen kuralları bizim için vazgeçilmez. Maske takarken bazı cilt problemleri ile de karşılaşabiliyoruz. Özellikle sıcak havalarda artan cilt sorunlarını Dermatolog Uzm. Dr. Şale Kutsal Yılmaz'a sorduk. Maskenin hayati önem taşıdığının altını çizen Yılmaz, maske kullanırken cilt sorunlarından korunmanın yollarını anlattı.
#Maske KullanımıYaz sezonunun gelmesiyle birlikte vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Deniz ve havuz suyundan koronavirüs bulaştığının henüz görülmediğini hatırlatan Uzm. Dr. Akif Çelik, “Güvende olmak için kalabalık alanlardan uzak durulmalı, ayrıca kapalı havuzlar yerine açık yüzme havuzları tercih edilmeli. Havuz korkulukları ile ortak kullanılan alanlar, duş ekipmanları, şezlonglar, kapı kolları gibi yerlerle temas halinde eller dezenfekte edilmeli” dedi.
#HavuzYaz sezonunun gelmesiyle birlikte vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Deniz ve havuz suyundan koronavirüs bulaştığının henüz görülmediğini hatırlatan Uzm. Dr. Akif Çelik, “Güvende olmak için kalabalık alanlardan uzak durulmalı, ayrıca kapalı havuzlar yerine açık yüzme havuzları tercih edilmeli. Havuz korkulukları ile ortak kullanılan alanlar, duş ekipmanları, şezlonglar, kapı kolları gibi yerlerle temas halinde eller dezenfekte edilmeli” dedi.
#TatilYaz sezonunun gelmesiyle birlikte vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Deniz ve havuz suyundan koronavirüs bulaştığının henüz görülmediğini hatırlatan Uzm. Dr. Akif Çelik, “Güvende olmak için kalabalık alanlardan uzak durulmalı, ayrıca kapalı havuzlar yerine açık yüzme havuzları tercih edilmeli. Havuz korkulukları ile ortak kullanılan alanlar, duş ekipmanları, şezlonglar, kapı kolları gibi yerlerle temas halinde eller dezenfekte edilmeli” dedi.
#TatilCoronavirüs (COVID 19) pandemisi tüm dünyayı tehdit etmeye devam ederken, yaz aylarında sıcakların artması ile hastalığın nasıl bir seyir izleyeceği ise henüz bilinmiyor. Her ne kadar nezleye yol açan mevsimsel coronavirüslerin sıcak havalarda hastalık yapmadıkları biliniyor olsa da, 2003 yılında Uzakdoğu’da yaşanan SARS salgınının hız kesmesinde yazın artan sıcakların bir etkisi olmadığı, salgının bugün aldığımız koruma tedbirlerine benzer önlemler sayesinde etkisizleştiği de bilinen bir gerçek. <br><br>Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Öner Dikensoy, yaz mevsiminde coronavirüse (Covid-19) karşı almamız gereken 8 kuralı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#CoronavirüsMeteoroloji 'Kestane Karası Fırtınası' uyarısının ardından beklenen şiddetli rüzgâr tüm yurtta etkili oluyor. Poyraz olarak esen rüzgârla birlikte İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta hava sıcaklığının 8-15 derece düşmesi bekleniyor. Özellikle fırtınalı, rüzgârlı, yağmurlu ve soğuk havalar ise insanları hastalıklara açık hale getiriyor. Sıcaklık değişimleriyle gelen sonbahar en fazla grip, soğuk algınlığı olarak geri dönüyor.
#Kestane KarasıSoğuk kış günleri genel sağlığımızın yanı sıra cildimizi de olumsuz yönde etkileyebiliyor. Özellikle el-ayak ile yüz derisinde gelişen şiddetli ve rahatsız edici kuruluk, kış aylarının cildimizde en sık yol açtığı sorunu oluşturuyor. Üstelik kuruluk ileri aşamaya ulaştığında cildin nem, yağ ve proteinini kaybetmesi sonucu kepeklenme, çatlama, kızarıklık, kaşıntı, hatta egzama gibi çok daha can sıkıcı sorunlar gelişebiliyor.
#KışCiddi hasar ve can kaybına yol açan büyüklükte depremlerle oldukça sık karşılaşıyoruz. Konunun uzmanları sürekli olarak, depremle birlikte yaşamayı öğrenmemizin önemine vurgu yapıyorlar. Ancak konunun enfeksiyon hastalıkları yönünden değerlendirilmesi de büyük önem taşıyor.