Hareket Atölyesi Topluluğu’ndan yaşları 30-75 arasındaki sekiz kadın, ‘Külkedisi’ masalını belleklerindeki yerinden çıkarıp sahnede baştan sona tekrar yazıyorlar. ‘Kül Kadın’ı izledikten sonra insanın şu tatlı sloganı atası geliyor: “Sindirella gitme baloya, 8 Mart’ta haydi alana!”
#YazarAntikçağ’ın göz alıcı sanat eserlerini topraklarında barındıran Antakya, bugünden başlayarak 10 gün boyunca modern sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Sanatın sokağa çıkıp, gündelik hayatın içine karışacağı etkinliklere polemiğe açık bir isim verildi: "Aslında Öyle Bir Şey Yok!" İstanbul ve Antalyalı 40 sanatçı, Uluslararası Antakya Çağdaş Sanat Buluşması süresince çarşı, han, okul, köprü gibi mekanlarda enstalasyon, sergi, oyun, performans, atölye çalışması, belgesel gösterimi gerçekleştirecek.
Eski Türk filmlerinde görülürdü böylesi. Kız artist olmak ister, baba karşı çıkar, kız evden kaçardı. Ya da oğlan yeni kunduralarıyla sokakta top oynar, bu sefer anne görür, çeke çeke oğlanın kulağını uzatırdı. Çocuk inat ederse büyük topçu olur, kız da evden kaçar, başta biraz ıstırap çeker ama sonra muhakkak bir film yıldızına dönüşürdü.
Performans sanatçıları, 3-4-5 Haziran tarihlerinde yapılacak olan, 8. Cihangir Şenliği içinde, "açıKalan / Cihangir" başlıklı bir Gösterim Sanatı Etkinliği gerçekleştirecek. Koordinatörlüğünü Şule Ateş’in, teknik yönetimini Yeşim Yalman’ın üstlendiği etkinlikler her yıl İstanbul’un farklı bir semtinde; özellikle de merkez dışı mahallelerinde gerçekleştirilecek.
Türkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı. Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.
#AkademisyenlerFarkında mısınız etrafımızdaki dövmeli insan sayısı her gün artıyor. Alt komşumuzun oğlunda, kuaförümüzde, gittiğimiz restoranın şefinde, garsonunda, iş arkadaşımızda, sevgilimizde, patronumuzda, herkeste dövme var. Belki sizde de var! Eskiden barbarlara özgü olduğu düşünülen, denizcilerle, suçlularla, çetelerle özdeşleşen dövme, önce şarkıcılar, film yıldızları, mankenler gibi göz önünde olanların tutkusu haline geldi, sonra herkese yayıldı.