ODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir Gönen’de kurduğu teleskopuyla 18 Mart’ta, 71 yılda bir yörüngesini tamamlayan ve dünyanın en yüksek zirvesi olan 8 bin 849 metre yüksekliğindeki Everest Dağı’ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyrukluyıldızı görüntüleyerek fotoğraflamayı başardı.
#Batuhan DereliODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), İç Güneş Sistemi'ni en son 1954 yılında ziyaret eden, ‘Şeytan Kuyruklu Yıldızı’ görüntüledi. Dereli, “Türkiye’de birçok kişi bunu çekmeye çalışıyor ve biz de bunu çekmek için 6 defa uğraştık. Son denememizde ve öncesindeki iki denememizde mükemmel görüntüler elde ettik” dedi.
#Şeytan Kuyruklu YıldızıODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
#AstrofotoğrafODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
#Balıkesir"Şeytan Kuyruklu Yıldızı" ismiyle anılan devasa kuyruklu yıldız 12P/Pons-Brooks, 2023 yılı başlarında meydana gelen bir patlamanın ardından Dünya'ya doğru ilerleyişini sürdürüyor. Resmi adı 12P/Pons-Brooks olan ve yüzyıllardır gökbilimcileri büyüleyen kuyruklu yıldız, 71 yıl sonra ilk kez Dünya'dan görülebilecek. Peki, Şeytan Kuyruklu Yıldızı ne zaman geçecek? İşte, o detaylar
#Şeytan Kuyruklu YıldızıGece gökyüzünde görülebilen milyarlarca gök cismi varken, bazıları diğerlerinden daha iyi biliniyor. Bunların çoğu çıplak gözle görülebilen ve diğer yıldız nesnelerine kıyasla çok parlak yıldızlardır. Bu nedenle en çok bilinen yıldızlar da onlardır. İşte, yıldız isimlerine ait detayları derledik.