Sıcak ve nem herkes için rahatsız edici olabiliyor. Ancak hipertansiyon, kalp hastalığı bulunanlar için bunaltıcı olmanın ötesinde sorunlarını artırıcı etki yapabiliyor. İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Eğitim ve Bilim Komisyonu Üyesi Uzm. Dr. S. Handan Karahan Saper bu hastalara bol su tüketmelerini ve güneşten korunmalarını hatırlatıyor.
#Seyahat SağlığıArtan gemi yolculuğu seçenekleri seyahat severlere yeni olanaklar sunuyor. Gemi yolculuklarının tadını kaçıracak sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için bazı önlemler alabilirsiniz. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, gemi yolculuklarına çıkanlara önerilerde bulunuyor.
#CruiseSeyahate nereye giderseniz gidin, alabileceğiniz bazı standart önlemler var. İdeali, seyahatinizden 4-6 hafta önce seyahat sağlığı merkezine gidip danışmanlık hizmeti almanız. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü seyahat sağlığı merkezlerinden bu hizmeti ücretsiz veriyor.
#Seyahat SağlığıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri teknolojisi ile donatılmış Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu’nda şehir dışı lojistik merkezleri arasında sürücüsüz lojistiğe imkân tanıyacak Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu Teknolojisine sahip otonom kamyonunu test etti. Bakan Uraloğlu gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Otonom araçların optimum düzeyde çalışabilmesi için onlara uygun olarak yolların da akıllı ulaşım sistemleriyle donatılmış akıllı yollar olması gerekiyor. Bu kapsamda tüm ulaşım modlarında mevcut yol kapasitelerini etkin kullanarak; seyahat sürelerini azaltmak, trafik güvenliğini arttırmak ve enerji verimliliği sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırıyoruz.” dedi.
#Bakan UraloğluCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuştu. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
#Cevdet Yılmaz<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerikMaymun çiçeği hastalığının bir anda dünyanın farklı noktalarında ortaya çıkması büyük bir paniğe yol açtı. Çiçek hastalığına benzer bir hastalığa sebep olan virüs koronavirüs salgınından yorgun düşmüş ülkeleri bir anda paniğe sevk etti. Peki maymun çiçeği hangi ülkelerde görüldü? Toplamda kaç vaka var? İşte cevabı...
#Maymun ÇiçeğiMeteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul kar teyakkuzuna geçti. Valilik birçok tedbiri açıklarken Meteoroloji'den yeni uyarı geldi. İstanbul'da beklenen kar yağışı gece saatlerinden bu yana aralıklarla etkili oluyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya alınan yeni tedbirleri açıkladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yağışın etkisinin artacağı günü açıkladı. İşte 10 Mart hava durumu raporu...
#MeteorolojiMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Omicron varyantının yayılımları çok yüksek olmasına rağmen okullara yansımasının son derece düşük. 71 bin 300 okulumuzda nasıl önceden yüz yüze eğitimle devam ettiysek aynı kararlılıkla bu dönem de yolumuza devam edeceğiz” dedi.
#Milli Eğitim BakanıCovid-19 neredeyse iki yıldır hayatımızda ve bu süreçte "Ne zaman bitecek bu çile?" demediğimiz bir gün olmadı. ABD'de bilim insanları bilgisayar modellemeleri yoluyla bu sorunun yanıtını buldu. Yeni bir varyant çıkar da planları alt üst etmezse eğer, pandemiyi bitirmeye sayılı günler kaldı. Tabii öngörülere soru işaretiyle yaklaşan uzmanlar da yok değil. İşte tüm taraflarıyla "Bu iş nereye gidiyor?" tartışması...
#COVID-19Bulaşma oranı yüksek Omicron varyantı akılları karıştırıyor. Hastaneye yatışlar daha az olsa da her gün 100 binlerce kişinin karantinaya girmek zorunda kalması ekonomileri tehdit ediyor. Afrika’dan seyahat yasaklarını kaldıran ABD karantina süresini azaltırken Çin tedbirleri katılaştırdı. ABD, İngiltere ve Fransa'dan gelen vaka sayıları ise salgında bugüne kadar görülmemiş bir rekor kırılmasına sebep oldu.
#OmikronKoronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılmasıyla ve aşıların devreye girmesiyle birlikte birçok ülke artık uluslararası seyahatler için 'aşı pasaportu' talep etmeye başladı. Pasaportlar türlü güvenlik önlemleri uygulanarak oluşturulsa da siber korsanlar sahte belgeler hazırlayıp satmaya başladı. Hem de Adolf Hitler adına...
#Aşı PasaportuAşı faaliyetleri hız kazansa da, dünya özellikle Delta varyantı yüzünden bir türlü COVID-19’un pençesinden kurtulamıyor. Avustralya, tedbirler için orduya görev verdi. ABD’de federal çalışanlara aşı ya da haftalık test zorunluluğu getirildi.
#GazetehaberleriGünlerdir dünyanın içini acıtan haber ve görüntülerin geldiği Hindistan, daha birkaç ay önce koronavirüsün kontrol altına alındığı, kitle bağışıklığının oluştuğu ülkeler arasında sayılıyordu. Peki ne oldu da bu parlak tablo bir kâbusa dönüştü?
#Hindistan