Seyahat izin belgesi e-devlet üzerinden alınabiliyor. Seyahat izin belgesi alma şartları ve başvuru ekranı bu belgeyi almak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemler doğrultusunda şehirlere giriş-çıkış yaparken alınan belge, tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş-geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli oluyor.
#Seyahat İzin BelgesiSeyahat izin belgesi başvuruları alınmaya devam ediliyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemler kapsamında şehirlere giriş-çıkış yaparken seyahat izin belgesi alınması da bulunuyor. Hürriyet’e konuşan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, salgınla mücadelede bir sürpriz yaşanmazsa iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini söyledi. Peki seyahat izin belgesi nasıl alınır?
#Seyahat İzin BelgesiKoronavirüsle mücadele kapsamında daha önce alınan seyahat ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili kısıtlamaya gidilmişti. Bu kapsamda seyahat izin belgeleri olan özel durumdaki vatandaşların seyahat izin belgeleriyle şehir dışına çıkmalarına izin verilmişti. Seyahat izin belgesi alacak olanlar, şehirler arası seyahat izin belgesini nasıl ve nereden alacaklarını sorguluyor. Peki, seyahat izni belgesi nasıl alınır? İşte, şehirler arası seyahat izin belgesi e devlet başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...
#Seyahat İzin BelgesiTÜRK Hava Yolları (THY) Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba ve Brezilya’ya seyahat edecek yolcuların genel şartlara uysa dahi, ülke otoritelerince belirlenen ek kontrol şartlarına uymayan yolcuların ülkelere girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.
#TÜRK Hava YollarıAvusturya, denize kıyısı bulunmayan Orta Avrupa ülkesidir. Resmi ismi Avusturya Cumhuriyeti olan ülken, bağımsızlığını 1955 yılında kazanmıştır. Kuzeyde Almanya, güneyde İtalya, doğuda Macaristan ile sınır komşusudur. İşte Avusturya vizesi hakkında bilmeniz gerekenler.
#SeyahatAvrupa ülkelerinden biri olan Portekiz pek çok kişinin yaşama ve yerleşme hayali olduğu ülkelerden biridir. Bu ülke için oturma izni almak isteyen kişiler belirli şartları yerine getirmelidir. Portekiz oturma izni için ilk olarak konsolosluk üzerinden başvuru yapılmaktadır. Oturma ve yerleşme nedeni açıkça belirtilerek bazı mülakat ve görüşmelerden geçilmektedir. Ardından kayıt için evraklar işleme alınmaktadır. Portekiz oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
Norveç Hükümetinde kalıcı ya da geçici olarak bulunmak isterseniz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için ülkede hangi amaçlı ikamet edeceğinizi kararlaştırmanız ve ona göre ilerlemeniz gerekir. Eğitim, iş, evlilik, turistik ya da aile birleşimi amacıyla Norveç'e yerleşmek mümkündür. Norveç Hükümetinden oturma izninin nasıl alınacağını ve başvuru şartlarını ayrıntıları ile derledik.
İzlanda'da yaşamak için 3 aydan daha uzun süreli konaklamak gerekir. Eğer 3 aydan kısa kalacaksanız vize yeterlidir fakat daha uzun sürede oturma izni alınması istenmektedir. 4 yıl boyunca kesintisiz İzlanda'da konaklayarak dilerseniz kalıcı oturum izni de alabilirsiniz. İzlanda'dan alınabilecek izinleri ve oturma izni hakkındaki merak edilenleri derledik.
Hırvatistan oturma izni alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Öncelikle geçerli seyahat belgesi yani pasaport sahibi olunması ve Hırvatistan seyahati süresince yeterli varlığı bulunması önemlidir. Latin alfabesi bilmek, Hırvatça konuşmak ve toplumsal tehdit oluşturmaması gerekmektedir. Bütün koşullara sahip olan kişilerin Hırvatistan seyahati başvurusu yapabilme olanağı bulunmaktadır. Hırvatistan oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.
Çekya oturma iznini eğitim ya da iş amacıyla alabilirsiniz. Bunun dışında aile kurarak, iş kurarak ya da yatırım yaparak da oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Çekya oturma iznini almak için danışmanlık ofislerinden ya da seyahat acentelerinden yardım alarak randevu talep edebilirsiniz. Çekya oturma izninin nasıl alındığı ile beraber şartlarını ve başvurunun nasıl yapıldığı hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
İtalya'da 90 günden fazla kalmak isteyen kişilerin İtalya aile birleşimi vizesi almaları gerekmektedir. Bu vize türü aile ve akraba ziyaretinden farklıdır. Aile ve akraba vizesi Schengen vizesi dahilinde olmaktadır. Fakat İtalya aile birleşimi vizesi D tipi bit vize olup 90 günden fazla konaklamalarda verilmektedir. Peki İtalya Aile Birleşimi Vizesi almak için hazırlanması evraklar nelerdir? Vize başvuru işlemleri nasıl yapılır? İtalya aile birleşimi vizesi alabilmek için merak edilen detaylar.
Sıcak ve nemli havalar sadece bizi değil tüylü dostlarımızı da bunaltıyor. Onları rahat ettirip sağlıklı kalmalarını sağlamaksa bize düşüyor. Levent Veteriner Polikliniği’nden veteriner hekim Yeter Öcal ile konuşup evde, sokakta, yolculukta ve tatilde işe yarayacak bir öneri listesi hazırladık.
#Evcil HayvanlarSeyahat izin belgesinin nasıl alınacağı, hafta sonu öncesi gündeme geldi. Normalleşme adımlarının ilki olan kademeli normalleşme sürerken toplu taşıma vasıtalarıyla şehirlerarası seyahatlerde seyahat izin belgesine gerek olmayacağı bildirildi. Ancak özel araçları ile şehir dışına çıkacak olanlar zorunlu hallerde seyahat izin belgesi alabilecekler. E devlet üzerinden alınan seyahat belgesi olarak da bilinen yol izin belgesi için gerekli şartları karşılamak gerekecek. E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri seyahat belgesi izin hizmeti veriyor. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte, E-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranı ve konunun detayları.
#Seyahat İzin Belgesi Alma EkranıSon dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Seyahat İzin Belgesi konulu ek genelge gönderdi. Genelge kapsamında; zorunlu bir kamusal görevin ifası için kurumlarınca görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin yanı sıra profesyonel spor müsabakaları ile yurt içi ve yurt dışı müsabaka ve kamplara katılacağına yönelik ilgili federasyonlarınca belge düzenlenmiş olan milli sporcular, yöneticiler ve diğer görevlilerin (hakem, gözlemci, temsilci vb.) her türlü vasıtayla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde kimlik kartı ve görev belgesinin ibrazı yeterli olacak. Ayrıca seyahat izin belgesi istenilmeyecek.
#İçişleri Bakanlığıİçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 29 Nisan'da başlayıp 17 Mayıs'a kadar devam edecek "tam kapanma" sürecine ilişkin yayımlanan genelge konusunda sıkça sorulan soruları yanıtladı.
#İçişleri BakanlığıHafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, bu akşam saat 21.00'den itibaren başladı. 11 Ocak Pazartesi saat 05.00'te sona erecek olan sokağa çıkma yasağında, şehirler arası seyahat yasağının durumu gündeme geldi. Genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için istisna getirilenler şehirler arası seyahat edebilecekler. Zorunluluğu bulunan vatandaşlar, İçişleri Bakanlığının "e-Başvuru" ve "Alo 199" sistemlerinden izin belgesini alabilecek. İşte, seyahat zorunluluğu bulunan kişiler.
#Seyahat Yasağı Var MıŞehirler arası seyahat kısıtlaması Türkiye'nin koronavirüs gündeminde yer almaya devam ediyor. Seyahat izin belgesi başvuru şartları ve şehirler arası seyahat yasağına ilişkin detaylar belli oldu. 81 ile gönderilen İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, İl dışına çıkma yasağı, belirli koşulları sağlayan kişiler için muaf sayılacak. Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahatlere izin verilecek. Seyahat belgesi e-Devlet üzerinden ya da Alo 199 iletişim hattı üzerinden alınabilecek. İşte, ayrıntılar.
#Şehirler Arası Seyahat YasağıAvusturya, denize kıyısı bulunmayan Orta Avrupa ülkesidir. Resmi ismi Avusturya Cumhuriyeti olan ülken, bağımsızlığını 1955 yılında kazanmıştır. Kuzeyde Almanya, güneyde İtalya, doğuda Macaristan ile sınır komşusudur. İşte Avusturya vizesi hakkında bilmeniz gerekenler.
#Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?Yayınlandığı ilk günden bu yana binlerce kişinin aklındaki soru olan HES kodu seyahat izin belgesi yerine geçer mi konusu cevap buldu. Sağlık Bakanlığı'nın toplu seyahatler dahilinde olumsuz bir durum yaşanmaması için yolcunun sağlık durumunu paylaşmak için gündeme getirdiği HES kodu, birkaç adımda alınabiliyor. Peki, HES kodu nedir ve nasıl alınır? İşte, HES kodu şartları ve seyahat izin belgesi yerine geçip geçmediğiyle alakalı detaylı bilgiler
#Hes KoduSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Seyahatlerin ‘Hayat Eve Sığar-HES’ uygulamasından alınacak kodla yapılacağını söyleyen Koca, 65 yaş üstü vatandaşlara da bir müjde verdi. İşte Bakan Koca’nın mesajları:
#GazetehaberleriSeyahat izin belgesi başvurularının nasıl yapıldığı araştırılan konular arasında yer alıyor. Seyahat izin belgesi nasıl alınır, kimlere verilir? Koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların seyahat edebilmeleri için izin belgesi almaları gerekiyor. E-Devlet seyahat izin belgesi ve ALO 199 hattı ile seyahat izin belgesi alacak olanlar başvurularını tamamladıktan sonra izin kağıtlarını alabiliyorlar. Peki, Seyahat izin belgesi başvuru şartları nelerdir? Seyahat izin belgesi nereden alınır? İşte, seyahat izin belgesiyle ilgili detaylar.
#Seyahat İzin Belgesi Başvuruİçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine, "Çay Üreticilerinin/Müstahsillerinin Seyahat İzin Belgesi" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, Çaykur'a kayıtlı çay üreticileri 19 Mayıs gece yarısından itibaren, çay bahçelerinin bulunduğu illere izin belgesi alarak gidebilecek.
#İçişleri BakanlığıSeyahat izin belgesi uygulaması devam ediyor. Vatandaşların bir ilden başka bir ile gitmek için seyahat izin belgesi alması gerekiyor. Koroanvirüs önlemleri kapsamında alınan bu uygulamanın nasıl yapıldığı merak ediliyor. Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Alma şartları nelerdir? İşte e-Devlet üzerinden başvuruları alınan uygulama ile ilgili merak edilen soruların yanıtları ve başvuru ekranı…
#Seyahat İzin BelgesiSeyahat izin belgesi nasıl alınır? Seyahat izin belgesi kimlere verilir? soruları 30 il ve Zonguldak'ta devam eden yolculuk yasağıyla beraber vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Koronavirüsü nedeniyle uygulanan şehir dışına çıkma yasağı kapsamında, bazı vatandaşlar yolculuk yasağından muaf tutuluyor ve e devlet seyahat izin belgesi başvuruları ekranı üzerinden yolculuk izin belgesini alabiliyorlar. Mazereti olan vatandaşlara verilen 'seyahat izin belgesi' şehir dışına çıkma izni ayrıca kaymakamlık ve valiliklerden de temin ediliyor. Peki, seyahat belgesi başvuru şartları neler? Yolculuk izin belgesi kimlere verilir? İşte, seyahat izin belgesi e devlet başvuru ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar...
#Seyahat Belgesi Nereden AlınırCorona Virüs tedbirleri kapsamında seyahat etmek isteyen vatandaşların kaymakamlıklardan 'seyahat izin belgesi' alması gerekiyor. Gerekli şartları taşımadığı için belge alamayanlara ise bazı firmalar yolculardan istedikleri SGK dökümü ve ikametgah belgesi ile yüksek fiyattan bilet kesiyor. Yolcular, daha gidecekleri yere varmadan polis tarafından çevriliyorlar. Demirören Haber Ajansı (DHA) ekibi yolcuların izin belgesi olmadan nasıl yola çıktıklarını 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na giderek araştırdı.
#Sahte Seyahat BelgesiCorona Virüs tedbirleri kapsamında seyahat etmek isteyen vatandaşların kaymakamlıklardan 'seyahat izin belgesi' alması gerekiyor. Gerekli şartları taşımadığı için belge alamayanlara ise bazı firmalar yolculardan istedikleri SGK dökümü ve ikametgah belgesi ile yüksek fiyattan bilet kesiyor. Yolcular, daha gidecekleri yere varmadan polis tarafından çevriliyorlar. Demirören Haber Ajansı (DHA) ekibi yolcuların izin belgesi olmadan nasıl yola çıktıklarını 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na giderek araştırdı.
#İstanbul Otogarı