İsrail istihbaratının hedef aldığı Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilere ilişkin ele geçirdikleri gizli bilgileri İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) paylaştıkları iddia edilen 20 sanığın yargılanmasına başlandı.
#Casusİsrail istihbaratının hedef aldığı Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilerin adresleri ve görüntüleri dahil olmak üzere ele geçirdikleri gizli bilgileri İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) ile paylaştıkları iddia edilen 20 sanık hakkında, 18 yıl 9'ar aydan 45'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
#MOSSADTelefon dinleme iddiaları yeniden gündemde… Cox Media Group reklam firmasına ait raporlar, kullanıcıların telefonlarının dinlendiği şüphelerini doğruladı. Uzmanlar, mikrofonların sürekli açık olabileceğini ve bu verilerin çeşitli şirketler tarafından kullanılabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Ali Murat Kırık ile bu durumun yaratabileceği riskleri ve alınması gereken önlemleri konuştuk.
#Siber GüvenlikiPhone kullanıcıları, bazı durumlarda yaptıkları konuşmaları kaydetmek isteyebilmektedir. Gerçekleştirilecek olan önemli bir görüşmeyi kaydetmek veya paylaşmak için çağrıların kaydedilmesi gerekmektedir. İphone kullanan kişilerin aramaları kaydetmesi için ise tercih edebileceği çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Apple, konuşma esnasında kayıt yapabilen dahili bir yazılıma sahip değildir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Uluslararası casusluk faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde İsrail İstihbarat Servisi Mossad'a çalıştıkları iddia edilen ve 15'i tutuklanan şüphelilerin tespit edilmesine ilişkin detaylar sevk yazısında ortaya çıktı. Sevk yazısında şüphelilerin, özellikle Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilerin bilgilerini İsrail İstihbaratı'na aktardıkları belirtildi. 1 şüphelinin Süleymaniye Camisi'nin iç ve dış kısımlarının videosunu çektiğinin belirtildiği yazıda, bilgi aktaran kişi ya da kişilere ödeme yapıldığı kaydedildi.
#MossadAsrın felaketinde deprem bölgesinde 56 kişiyi sağ kurtaran I.S.A.R ekipleri yaşadıklarını anlattı. 50 saatlik enkaz çalışması neticesinde Zeynep Kahraman’ı sağ çıkaraan fakat hastaneden ölüm haberini alan ekipler, bu olaydan çok etkilendiklerini belirterek, duygu dolu anlarını paylaştı. Enkaz altında Kahraman ile Türkçe konuşan Alman doktor Daniel Lankers de, “Zeynep Hanım ile beraber bağ kurduk, çok güçlü bir kadındı. Bize her zaman güç verip destek çıktı” dedi.
#AVRUPADAN HABERKahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan 320 dairelik Ebrar Sitesi'nin enkazında çalışan NAK Arama Kurtarma ekipleri, 6 günde 22 insana sağ olarak ulaştı. Enkaz altındaki çalışmalar ekiplerce görüntülendi. NAK Arama Kurtarma Başkanı Fatih Işık, Ebrar Sitesi enkazında yapılan çalışmaları anlattı.
#KahramanmaraşWhatsApp görüntülü ve sesli arama özelliği meydana gelen depremin ardından bir çok vatandaşımızın şuan için internette araştırdığı konular arasında yer alıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bir çok ilimizde hissedilen yıkıcı depremin kurtarma çalışmaları sürerken yetkililer görüşmelerin internet uygulamalarından yapılmasını önemle belirtiyor. Bu uygulamalardan biri de WhatsApp görüntülü arama özelliği, peki WhatsApp görüntülü ve sesli arama nasıl yapılır?
#Whatsapp Görüntülü AramaŞikâyetlerin arkası kesilmiyor. Bu konuda o kadar çok mail aldım ki, tekrar yazmak şart oldu. Mevcut yasalara göre, hiçbir şirket, kuruluş bize mesaj gönderemez. Ancak bizim rızamızı alan şirket ve kuruluşlar biz aksini belirtene kadar bize mesaj gönderebilir. Üstelik biz rızamızı alan şirketleri e-Devlet üzerinden görüntüleyebilir, dilersek istediğimizi engelleyebiliriz. Aksi durumda izinsiz bizi telefona, tanıtım kampanyasına boğan, olur olmaz mesajlar gönderen şirketleri şikâyet edebiliriz, dava açabiliriz.
#E-DevletWhatsApp görüntülü konuşma sorununun ardından 'WhatsApp çöktü mü?' sorusu gündeme geldi. "downdetector.com" adlı internet sitesinden alınan bilgiye göre, popüler sosyal medya uygulaması Whatsapp'ta saat 20.00 itibarıyla arama sorunu yaşandı. Türkiye'de de bazı noktalarda uygulamada görüntülü arama yapılamazken, yaşanan sorunu dile getiren kullanıcılar da Twitter'dan, "WhatsApp'te arama neden yapılamıyor?" başlıklı binlerce paylaşım yaptı. İşte, 21 Eylül Whatsapp erişim sorunu hakkında bilgiler.
#WhatsappEvizde, arabanızda, bir iş toplantısında veya tatildesiniz bir kısa mesaj veya sesli arama geliyor: “Borcu zamanında ödemezseniz, icra takibi başlatacağız” diyorlar. Bilmediğiniz yerlerden ‘icra takibi veya borç’ bildirimi gibi mesaj veya sesli aramalar geldiğinde telaşlanmayın. Mesajın gönderildiği numarayla irtibat kurulması halinde dolandırılma riskiniz çok fazla.
#ANTALYASon yılların en popüler uygulamalarından biri olan Snapchat dönemsel olarak bazı hatalar vermektedir. Bundan dolayı özellikle kullanıcılar beklemede hatasını çözmek istemektedir. Snapchat beklemede ne demek, neden olur ve Snapchat beklemede hatası nasıl çözülür detayları ile derledik.
#SnapchatBu hafta sevdiklerinizi, evcil hayvanınızı, otomobilinizi veya değerli eşyalarınızı takip edebileceğiniz dikkat çeken uygulama ve teknolojik aksesuarları derledik. Dünya devi teknoloji şirketlerinin geliştirdiği aksesuarlar, kaybolmasından korkulan eşyaların korunmasını sağlıyor.
#GazetehaberleriRTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Dijital 2021 Raporu'na ilişkin, "Raporda Türkiye'nin öne çıktığı başlıklar. Sesli arama ve komut verme sistemini dünyada en çok kullanan 5'inci ülkeyiz. Video oyunu kullanımında dünya ortalamasının üzerinde ve 5'inci sırada yer almaktayız. Tüm dünyada internette en çok üretilen içerik dili açısından Türkçe 4'üncü sırada" açıklamasında bulundu. Öte yandan Uslu Türkiye'de sosyal medya kullanıcı sayısının 60 milyona ulaştığını belirtti.
#HaberTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, istenmeyen SMS, sesli arama ve e-posta gibi ticari elektronik iletilerin önüne geçmek amacıyla 7 Ocak’ta hizmete açtıkları Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne (İYS) vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
#GazetehaberleriTelegram'ın özellikleri ve kullanımı Whatsapp'ın kullanıcılara yönelik "zorunlu güncelleme" kararı sonrası kullanıcıların ilgisini çekti. 500 milyondan fazla aktif kullanıcıyı geçen Rusya merkezli Telegram'ın Whatsapp'tan en büyük farkı ise bulut tabanlı bir mesajlaşma aracı olması. İletinin üçüncü taraflara iletilmesinin engellenmesi özelliğine sahip olan Telegram Messenger, iletişim merkezi, mesaj panosu ve sosyal medya unsurlarını da bir araya getiriyor. İşte, Telegram'ın Whatsapp'tan farkları ve kullanımıyla ilgili ayrıntılar.
#Telegram NedirWhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulaması Telegram, son günlerde gündemde yer almaya devam ediyor. WhatsApp'ın gizlilik ilkelerini güncellemek istemesi dolayısıyla rağbet gören alternatif uygulamalardan birisi olan Telegram, hangi ülkeye ve kime ait olduğu ile de merak ediliyor. Peki, Telegram nedir, nereye ve kime ait? Telegram'ın özellikleri ve menşei hakkında önemli bilgiler
#TelegramWhatsApp'ın gizlilik sözleşmesine tepki günden güne artarken Elon Musk'ın ilk günden Signal uygulamasını önermesi dikkat çekmişti. Pek çok kullanıcı Telegram yerine Signal'i telefonuna indirirken, uygulamayla ilgili pek bilinmeyenleri bu yazıda derledik.
#SignalGeçtiğimiz günlerde milyonlarca Whatsapp kullanıcısının karşısına çıkan gizlilik sözleşmesi, pek çok kişinin tepkisine neden olmuştu. Whatsapp'ın belirli bilgiler noktasında onay istemesiyle birlikte tepkisini koyan isimlerden birisi de Elon Musk oldu. Musk, sözleşme dayatmasının akabinde Signal uygulamasını işaret ederek alternatiflerin kullanılabileceğini gündeme getirdi. Peki, Signal nedir ve özellikleri nelerdir? İşte, Signal uygulaması hakkında detaylı bilgiler
#Signal NedirWhatsApp'ın son güncellemesi ardından Telegram uygulamasına olan ilgi arttı. Telegram Messenger uygulaması en çok indirilen mesajlaşma uygulaması olarak Whatsapp'ı geride bıraktı. Telegram istemcileri hem mobil (Android, iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch) hem de masaüstü sistemleri (Windows, OS X, Linux) için mevcuttur.
#Telegram Nedir