Vazovagal senkop hastalığı anksiyete, korku, ağrı, sıcak ve nemli ortam, uzun süre ayakta kalma gibi nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Ünlü futbolcu Bafetimbi Gomis'in çıktığı maçta fenalaşmasına neden olan bu hastalık bir kez daha gündeme geldi. Peki, vazovagal senkop nedir? İşte, vazovagal senkop hastalığı, nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemiyle ilgili merak edilen bazı bilgiler.
#Vazovagal Senkop NedirOrtostatik hipotansiyon, nörolojik hastalıklar ve metabolik nedenlerle kendisini gösteren senkop, bazı bireylerde sıklıkla yaşanabiliyor. Altta yatan nedene göre ayrılan birçok senkop türü vardır. Peki, senkop tam olarak nedir? Vazovagal senkop ne demektir?
#SenkopKasımpaşa Galatasaray maçının 7. dakikasında, Fransız yıldız Bafetimbi Gomis kısa süreli bir baygınlık geçirerek saha ortasında hareketsiz kaldı. Sağlık ekiplerinin anında müdahalede bulunduğu yıldız oyuncu, bir süre sonra ayağa kalktı. Galatasaraylı taraftarlar bu olay sonrası Gomis'in neden bayıldığını merak edip araştırmaya başladı. Peki Gomis neden bayıldı? Gomis'in hastalığı Vazovagal Senkop nedir?
#Bafatimbi GomisRitim çok çabuk karmaşıklaşabilir, ancak birkaç basit kavram öğrenirseniz, anlamak sandığınız kadar zor değildir. Yaratıcı sürecinizde ritmik veya çoklu ritmik kavramları uygulamaya başlamak için ihtiyacınız olan tüm detayları derledik.
#Ritim Nedir Ve Nasıl Tutulur?Elektrofizyoloji ile tedavi yöntemleri merak edilen yöntemlerden bir tanesidir. Hangi hastalıklarda kullanıldığı ile alakalı da çok fazla soru gelmektedir. Elektrofizyoloji nedir ve hangi hastalıklarda kullanılır sorularının cevaplarını derledik.
#Elektrofizyoloji Nedir?Erken dönem omurilik ve beyin felcine bağlı yatağa bağımlılık durumunun ortadan kalkması, hastalarımızın oturma dengesi, ayakta durma dengesi gelişiminin hızlandırılması amaçlı kullandığımız ‘erigo robotik teknolojisi'nden faydalanmaktayız.
#ErigoToplumda yaygın olarak "sara hastalığı" olarak bilinen epilepsi, hemen her yaşta görülebilen ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Epilepsinin sadece hastaları değil, hasta yakınlarını da etkileyen bir hastalık olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Hastalıkları / Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Fehim Arman, uzun süren ve düzenli takip gerektiren tedavinin doktor, hasta ve hasta yakınlarının işbirliğini gerektiren bir süreç olduğunu vurguladı.
#Epilepsi