DEM Heyeti ile görüşmesinin ardından CHP Grup Toplantısı’nda konuşan Özel, İmralı sürecine ilişkin Meclis’te “kimseyi dışlamadan, şeffaf ve tam yetkili” çalışacak bir komisyon kurulmasını önerdi, “Varsanız biz de varız” dedi.
#DEM HeyetiCHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Sayın Bahçeli geçen ayki açıklamasının arkasında durduğunu bugün de söyledi. Şehit gelmeyecek, annelerin gözyaşı dinecekse, Meclis odaklı, samimi, şeffaf, toplumsal mutabakata dayalı, bütün partilerin içinde yer alacağı bir iş olacaksa biz de oluruz” derken, bu konudaki kırmızı çizgilerinin ise şehit aileleri ve gaziler olduğunu söyledi.
#Özgür Özelİstanbul Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ın eşi Semih Yılmaz, saldırıyı telsiz anonsuyla öğrendiğini anlattı. Semih Yılmaz, "Yanlış hatırlamıyorsam, 22.00 ya da 23.30 gibi telsiz sesi duydum. 'Dudullu Polis Merkezi'ndeki polis yaralandı' diye, hemen eşimi aradım. Açmadı, çok merak ettim. Oradaki silah arkadaşlarıma ben burada duramıyorum, beni götürün dedim. Yolda giderken silah arkadaşım, 'kardeşim vurulanlardan birisi de senin eşinmiş' dedi. Öyle olunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü" ifadelerini kullandı.
#Şeyda YılmazMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bakanlığımızın hain FETÖ örgütüyle mücadelesi, iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Kahraman ordumuzun şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
#Yaşar GülerMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bakanlığımızın hain FETÖ örgütüyle mücadelesi, iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Kahraman ordumuzun şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
#Milli Savunma BakanlığıBeyoğlu'nda düzenlenen 'Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Memurlara verilen seyyanen zamdan emsal maaş almayan şehit aileleri ve gazilerin de yararlanması sağlanmalı.18 Mart Şehitler Günü'nde, şehit yakınlarına; 19 Eylül Gaziler Günü'nde de malulen gazilere birer maaş ikramiye verilmesinin kanun teklifini hazırlıyoruz" dedi.
#Özgür Özelİstanbul Beyoğlu’nda katıldığı Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Biz son seçime bir siyasi partiyle ittifak yaparak girmedik. Ve tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye’nin birinci partisi olduk. O yüzden de ittifak ortağımız olmadığı için de kavga edecek kimse yok yanımızda. Kimseyle bir tartışmamız, gerginliğimiz yok. Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var" diye konuştu.
#CHPCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’deki ‘Çay Mitingi’nde “Çay kanunu mutlaka çıkarılmalıdır. Teklife ‘evet’ dendiğinde işçinin de üreticinin de sorunu çözülüyor. Sayın Bahçeli’ye, Sayın Erdoğan’a, Rize’nin bütün milletvekillerine sesleniyoruz. Önergeyi vereceğiz, gözünüzün içine bakacağız” dedi.
#CHPMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kahraman Mehmetçiğimizin ve güvenlik kuvvetlerimizin ortaya koyduğu üstün fedakarlıklar ve gayretler neticesinde, terörle mücadelede büyük başarılar elde edildi. Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen etkili operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbeler vuruldu" dedi.
#Yaşar GülerMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kahraman Mehmetçiğimizin ve güvenlik kuvvetlerimizin ortaya koyduğu üstün fedakarlıklar ve gayretler neticesinde, terörle mücadelede büyük başarılar elde edildi. Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen etkili operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbeler vuruldu" dedi.
#Bakan GülerKırşehir'de şehit aileleri ve gaziler ile iftar programında bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Mehmetçik'in ve güvenlik kuvvetlerinin ortaya koyduğu gayretler neticesinde, terörle mücadelede büyük başarılar elde edildiğini vurgulayarak "Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen etkili operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbeler vuruldu" dedi.
#Yaşar GülerAK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Birkaç belediyeyi almak için şehitlerimizin katilleri ile yan yana duramazsın. Bu, vatana ihanettir. Koltuğa oturacağım diye vatan hainleri ile kol kola giremezsin" dedi.
#Turgut AltınokAK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Birkaç belediyeyi almak için şehitlerimizin katilleri ile yan yana duramazsın. Bu, vatana ihanettir. Koltuğa oturacağım diye vatan hainleri ile kol kola giremezsin" dedi.
#Turgut AltınokSivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, perşembe günü Galatasaray ile oynayacakları erteleme maçı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karşılaşmaya atanan hakem Zorbay Küçük hakkında değerlendirme yaptı.
#SivassporMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Vatandaşımızın terörle mücadele konusunda son derece kararlı olduğunu 14 Mayıs'ta gördüler. Onun için de şimdi takiyeye, çakma terörle mücadeleye başladılar. Bunu vatandaşlarımız görüyor" dedi.
#Hulusi AkarMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ramazan ayının son iftarını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük savaş gemisi olan yerli ve milli üretim TCG Anadolu’da, şehit aileleri ve gazilerle yaptı. Bakan Akar, "Şehit ailelerini başımızın tacı olarak görüyor, şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için diğer ülkelerin göstermediği hassasiyeti gösteriyoruz. Biz ne yaparsak yapalım, şehit ve gazi ailelerinin haklarını ödeyemeyeceğimizi de biliyoruz" dedi.
#Bakan AkarJANDARMA Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Ülkemizde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar biz kahraman polisimiz, kahraman jandarmamız, kahraman askerimiz, kahraman silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte hepsinden önemli olarak yüce milletimizin desteği, duaları ve Allah'ın izniyle terörü ülkemizin gündeminden tamamen çıkarmaya ant içtik" dedi.
#Orgeneral Arif ÇetinJANDARMA Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Ülkemizde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar biz kahraman polisimiz, kahraman jandarmamız, kahraman askerimiz, kahraman silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte hepsinden önemli olarak yüce milletimizin desteği, duaları ve Allah'ın izniyle terörü ülkemizin gündeminden tamamen çıkarmaya ant içtik" dedi.
#BoluAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kriz ve koalisyon dönemlerinde, ortaklar sorununu çözemeyince bir araya gelir, otururlar otururlar, konuşurlar. Sonra dağılır giderler. Bunlar da onu hatırlatıyor. Zaten Türkiye’ye 2023’te 7’li bir koalisyonu vaat ediyorlar" dedi.
#Bekir BozdağYeni sezonda Efeler Voleybol Ligi’nde mücadele edecek olan TÜRŞAD (Bitlis Şehit Aileleri ve Gaziler Gençlik Spor Kulübü) erkek voleybol takımı, çalışmalarını Ankara’da sürdürüyor. Kulüp Başkanı Kadir Köstekçi, “Bu sezon hedefimiz çıtayı daha yükseğe çıkarmak” dedi.
#TÜRŞAD