Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Kongresi’nde ‘Genel Başkan’ olarak yaptığı son konuşmasında, “Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın farkındayım” dedi. Gözyaşlarını tutamayan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
#Ak PartiDolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki yemeğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile kültür ve sanat dünyasından yaklaşık 70 davetli katıldı. Başbakan Davutoğlu'nun kızı Sefure Davutoğlu'nun da katıldığı yemek öncesinde bazı sanatçılar basın mensuplarının sorularını cevapladı.
#BaşbakanBaşbakanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘Cilvekuş’ diye seslendiği 14 yaşındaki küçük kızı Hacer Büke Davutoğlu, birlikte çok zaman geçiremedikleri için üzüldüğünü ama babasının bunu telafi etmek için her fırsatta kendilerini aradığını belirterek, “Gözlerimizin içine bakması yetiyor” diyor.
#BaşbakanlıkBaşbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında 'Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla son kez hitap ederek, "Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından tribünlerden 'Bir Şarkısın Sen' şarkısının sözleri yükseldi. Davutoğlu'nun çocukları da babalarının veda konuşmasını dikkatle izledi.
#Başbakan Ahmet DavutoğluEski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ahmet Davutoğlu'nun Malezya’dan yakın arkadaşı. Özcan, Davutoğlu ile Malezya anılarını anlatırken ''Çok okur ve hiç unutmaz. Birlikte Singapur’a gittik. O arabayı kullanıyordu. Ben de haritaya bakıp yol tarif ediyordum. Bundan sıkıldı. Arabayı kenara çekip, ‘Şu haritaya bir bakayım’ dedi. Haritaya birkaç dakika baktı. Sonra ‘Tamam tarif etmene gerek yok’ dedi. Haritaya bir daha bakmadan gitti modem alacağımız dükkanı buldu'' demişti.
#Başbakanlık2011 seçimlerinde memleketi Konya’dan milletvekili seçilerek, ‘dışarıdan atanmış bakan’ sıfatından kurtulan Davutoğlu’nun yakın çevresine göre bu kadar aktif olmasının nedenlerinden birisi, 1959 yılında doğduğu Torosların eteklerinde kurulmuş sarp kayalıklarla kuşatılmış tipik bir Türkmen kasabası olan Konya-Taşkent’in coğrafyasındaki yaşam mücadelesi.
Yeni Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu (50), zaten uzun süredir bu görevin gerektirdiği yoğun bir tempoyla yaşıyor. İstanbul Bahçelievler’de 40 yıldır aynı evde oturuyor ama çok az uğrayabiliyor evine. Oysa, İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’ndeyken, aktivitelere katılan sosyal bir genç değil, kitaplara gömülmüş, Batı ve Doğu kültürü arasında bir sentez bulmaya çalışan tipik bir akademisyen adayıydı. İşte Ahmet Davutoğlu’nun Konya’da, Toroslar’ın zirvesindeki Taşkent adlı bir kasabada başlayıp önce gizli, şimdi de resmi Dışişleri Bakanlığı’na uzanan hayatı.