Şef Ali Geyik yeni çıkardığı ‘Geçmişe Övgü’ kitabında okurlarını kadim Mezopotamya’nın kuzeyinde bir lezzet turuna davet ediyor. Bu hafta biz de kitapla birlikte yola düşelim ve keledoştan zuzağa bölge sofralarını şenlendiren üstelik ta Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’sinde bile geçip, günümüzde hâlâ pişirilip yenen yemekleri tanıyalım.
#HürriyetBu yıl hem işim hem de yedi yıl önce yola koyulduğumuz İncili Gastronomi Rehberi Projesi nedeniyle neredeyse ülkemizin dört bir yanını dolaştım. Her kentten, kasabadan, köyden ayrı duygularla döndüm. Ama içlerinde hiç aklımdan çıkmayanı son Gaziantep seyahatim oldu.
#Müge AkgünKimi tatilini iptal etti kimi hep gittiği restorana ‘bir süreliğine’ gitmemeye karar verdi. “Türkler merhametli millet. Bir Türk saldırırsa kurtaran bir başka Türk olur” diyen de var ama Türkiye’de yaşayan ‘çekik gözlüler’in geneli Çinli zannedilip tepki görmekten endişe ediyor.
#CinYeni yıla binlerce kişinin katıldığı sokak partisinde mi girmek istersiniz yoksa mercan denizinde rengarenk balıkları seyrederek mi? Belki damağınızda unutulmaz tadlar bırakacak özel bir akşamı ya da çocuğunuzu sevindirecek aile tatilini tercih ediyorsunuz. İşte size gerçekleştirmek kadar hayalini kurmak bile güzel 33 öneri.