Sarımsak, soslardan pilavlara, sebze yemeklerinden etlere her şeye lezzet katan mucize bir malzeme. Dolayısıyla mutfakta elimizin altında mutlaka birkaç diş sarımsak bulundurmak gerekiyor. Ancak bir kötü huyu var ki doğru koşullarda saklanmazsa kısa süre içinde tazeliğini yitiriyor. Peki sarımsağı daha uzun süreler boyunca aromasını ve diriliğini kaybetmeden nasıl saklayabilirsiniz? Gelin ipuçlarımıza bir göz atın…
#Sarımsak Nasıl SaklanırSebzelikler buzdolaplarının en önemli kısımlarıdır ama nedense hep biraz ihmal edilirler. Pazardan ya da marketten alıp getirdiğimiz sebzeleri ve meyveleri bu çekmecelere rasgele koyup bırakır, birkaç gün sonra dönüp baktığımızda da tazeliklerini kaybedip buruştuklarını görürüz. Sizin için sebzeliğinizden maksimum verim almanızı, sebze ve meyvelerinizi uzun süre taze taze saklamanızı sağlayacak ipuçları derledik.
#Buzdolabı DüzeniHer yıl Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA fuarı tüm hızıyla başladı. Teknoloji şirketleri basın toplantılarıyla geliştirdikleri inovatif ürünleri tüketicilerin beğenisine sundu. Türkiye’nin teknoloji şirketleri ise sağlık ve israf üzerine odaklanan ürünlerle farklı bir bakış açısı sergiledi.
#GazetehaberleriEv ekonomisi bütün zamanların önemli konusu. Günümüzde bilinçli alışveriş ve bilinçli tüketim hem ev bütçemizi, hem de sürdürülebilir bir çevreyi çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü tasarruf, ya da ekonomik tüketim yalnızca ürünlerin fiyatlarına bakmak ve en uygun fiyatlısını almak anlamına gelmiyor. Mutfakta tasarrufun püf noktalarını P&G Türkiye Mutfak Danışmanı Gülhan Kara bizimle paylaşıyor.
#Bütçe