SARS virüsü haberleri sayfasında SARS virüsü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 571 SARS virüsü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Covid-19 ile mücadele devam ederken bu kez de Sars virüsü gündeme geldi. Çin'in Şangay Pudong havalimanında bazı kargo çalışanlarında SARS virüsü tespit edildi. Hastalık havada asılı kalan damlacıklardaki virüslerin solunması ile vücuda alınır. Dünyada 2002-2003’de ortaya çıkan SARS virüsünde birçok insan hayatını kaybetmişti. Peki, Sars virüsü nedir, Türkiye'de rastlandı mı? İşte sars virüsü belirtileri
#SARS VirüsüSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye'nin başarısına dikkat çekerek, "Çin'de vakanın ortaya çıkmasının ardından bizim 1,5 ayı aşan deneyim ve tecrübe oluşturma planlamamız oldu. O dönemde hangi hastanelerin pandemi ve yoğun bakım ünitesi yapılacağına karar verdik. Diğer hastaların da bunlara karışmaması için bütün önlemleri aldık ve işte başarı burada yatıyor" dedi.
#Kayseri Şehir Hastanesi BaşhekimiKoronavirüs adı verilen virüs türleri bu yüzyıla damga vurdu. SARS ve MERS’ten sonra, son olarak, KOVID-19 adı verilen yeni tip koronavirüs, Çin’in Vuhan kentinden, bütün dünyaya yayıldı. Çalışmalar, Kovid-19’un özellikle SARS ile benzerliğini ortaya koysa da virüsün farklılık gösterdiği noktalar da mevcut. Peki, SARS nedir? SARS virüsü ilk ne zaman ortaya çıktı?
#Sars Nedir?50 milyon insanın coronavirüsü nedeniyle karantinaya alındığı Çin'den son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Hong Kong'ta aylardır süren protesto gösterilerinde coronavirüsü karantina binasına bomba isabet etti. Uzmanların son açıklaması ise salgının ne kadar riskli bir statüye sürüklendiğini gözler önüne seriyor.
#Hong KongSARS virüsü nedir sorusu birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Şiddetli akut solunum yolu sendromu olarak bilinen SARS virüsünün detayları merak ediliyor. Peki, SARS virüsü nedir? SARS'ın tedavisi var mı?
#SARSAŞILARDAN sonra ilaçlardan da iyi haberler geliyor. Son haber Almanya’dan. Alman biyoteknoloji firması FORMYCON, tedavide de muazzam bir başarıya imza atmak üzere... Firma yetkilileri ve bu yeni molekül üzerinde çalışan bilim insanları “FYB207” kod adı ile tanımladıkları etkili bir “ACE2 antikor füzyon proteini” geliştirdiklerini açıkladılar. Hatta iddialarını bir tık daha ileriye taşıyıp ABD ve Avrupa’daki ilaç yetkililerine “ön izin” için müracaatta bulundular. Detaylara gelince...
#YAZARCovid-19 ile mücadele devam ederken bu kez de Sars virüsü gündeme geldi. Çin'in Şangay Pudong havalimanında bazı kargo çalışanlarında SARS virüsü tespit edildi. Hastalık havada asılı kalan damlacıklardaki virüslerin solunması ile vücuda alınır. Dünyada 2002-2003’de ortaya çıkan SARS virüsünde birçok insan hayatını kaybetmişti. Peki, Sars virüsü nedir, Türkiye'de rastlandı mı? İşte sars virüsü belirtileri
#SARS VirüsüSars virüsü yeniden gündeme gelmesi dolayısıyla araştırılan konular arasında yer alıyor. Çin'de yeniden ortaya çıkmasının ardından panik ortamı oluşturan Sars virüsü, belirtileri ve tedavisi ile gündemde yer alıyor. Peki, sadece Çin'i değil tüm dünyayı tehdit eden Sars virüsü belirtileri nelerdir? İşte, Sars virüsü tedavisi ve belirtileri hakkında detaylı bilgiler
#SarsŞiddetli Akut Solunum Yolu Sendromu (SARS) akut viral bir solunum yolu enfeksiyonudur, etkeni Coronavirus (CoV) cinsine dahil bir virüs olup SARS-CoV olarak adlandırılmaktadır. Son günlerde gündemi meşgul eden koronavirüs salgını nedeni ile SARS'la ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, Çin'de ortaya çıkan SARS virüsü nedir ve nasıl bulaşır?
#SARS Virüsü NedirTürk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Kovid-19 hastalığının 2020 yılından itibaren mevsimsel hastalık özelliği kazanacağını belirtti. ''Salgının başında kendisinden önceki SARS virüsü gibi ortadan kaybolacağına dair umudumuz vardı. Artık bunun böyle olmayacağını çok net olarak biliyoruz" diyen Azap, ''2020-2021'de büyük bir salgın geçireceğiz. Yaz ayının pek bir faydası olmayacak'' uyarısında bulundu.
#Prof. Dr. Alpay AzapGeçtiğimiz Mart ayında Çin’in Wuhan eyaletinde başlayan ve son altı ay içerisinde tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını can kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında geniş kitlelerin tatil için fazlaca seyahat etmelerine bağlı olarak, tüm dünyadaki vaka sayılarında gözle görülür bir artış izleniyor.
#KORONAVİRÜSSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye'nin başarısına dikkat çekerek, "Çin'de vakanın ortaya çıkmasının ardından bizim 1,5 ayı aşan deneyim ve tecrübe oluşturma planlamamız oldu. O dönemde hangi hastanelerin pandemi ve yoğun bakım ünitesi yapılacağına karar verdik. Diğer hastaların da bunlara karışmaması için bütün önlemleri aldık ve işte başarı burada yatıyor" dedi.
#Kayseri Şehir Hastanesi BaşhekimiABD’li bilim insanları, SARS virüsüyle genetik benzerlik gösteren koronavirüsün mutasyona uğradığını açıkladı. Uzmanlar COVID-19’daki değişimin SARS virüsünde 2003’te meydana gelen mutasyonu yansıttığını ve bu durumun ‘koronavirüsün zayıflıyor olabileceğini gösterdiğini’ bildirdi.
#GazetehaberleriDünya genelinde 1 milyon 800 bin kişiye bulaşan Corona Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bini geçti. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel tehdit haline gelen koronavirüs (Kovid-19) hakkında bilinenler bir araya getirildi.
#KoronavirusKoronavirüs adı verilen virüs türleri bu yüzyıla damga vurdu. SARS ve MERS’ten sonra, son olarak, KOVID-19 adı verilen yeni tip koronavirüs, Çin’in Vuhan kentinden, bütün dünyaya yayıldı. Çalışmalar, Kovid-19’un özellikle SARS ile benzerliğini ortaya koysa da virüsün farklılık gösterdiği noktalar da mevcut. Peki, SARS nedir? SARS virüsü ilk ne zaman ortaya çıktı?
#Sars Nedir?Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ''Önümüzdeki 5- 6 günlük sürede tedbirlere yeteri kadar uymazsak o sürenin sonunda artık çok uğraşsak da bu durumu kontrol altına almamız çok zorlaşabilir. O yüzden ilk olarak bu vaka artış hızını yavaşlatmak zorundayız. Aksi takdirde hem çok kayıp verebiliriz hem de sağlık sistemine çok ciddi bir yük biner ve sistem bunu taşıyamayabilir" dedi. Salgının bitmesinin 3 yolu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ceyhan, ''Eğer mutasyon olmazsa bu virüste bu işin bütün dünyada Corona Virüs vakalarının bitmesi 1 yıldan önce kolay gibi de görünmüyor'' uyarısında bulundu.
#AnkaraTüm dünya haftalardır koronavirüsle yatıp, koronavirüsle kalkıyor. Herkes tedirgin... Haklı olarak... Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan bu salgın, kısa bir süre sonra dünyanın hemen hemen her yerine yayıldı. Şimdiye kadar 390 binden fazla kişi bu salgına yakalandı. Bu salgın yüzünden İtalya’da 6 binden, Çin’de 3 bin 400’den ve İspanya’da 2 bin 200’den fazla olmak üzere şimdiye kadar dünya genelinde 16 bin 700’e yakın kişi yaşamını yitirdi.
#KoronavirüsKoronavirüs beraberinde pek çok kafa karışıklığı da getirdi. Nasıl bulaşır, nasıl korunuruz; hemen her uzman farklı bir yöntem öneriyor. En yetkin isimlerden Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a danıştık.
#Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet CeyhanCorona virüsü nasıl ortaya çıktı sorusu, son günlerde en fazla araştırılan konular arasında yer aldı. Gelişmeler devam ederken Corona virüsünün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 119 bini geçti. Virüsün, göz, ağız ve burundan solunumla bulaştı biliniyor. Virüs nedeniyle toplam 4 bin 300 kişinin öldüğü, 66 bin 581 kişinin iyileştiği tahmin ediliyor. Peki, Corona virüsü nasıl ortaya çıktı, bulaştı ve yayıldı? Kimler risk altında? İşte, Corona virüsünün ortaya çıkışı hakkında ayrıntılar...
#Corona Virüsü Nasıl Ortaya Çıktı?Son günlerde en önemli sorunumuz olan corona virüsü ya da diğer adıyla COVID-19, üreme sağlığı için bir tehdit oluşturuyor mu? Henüz elimizde yeterli veri olmadığı için kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte bu konuda değişik uzman görüşleri bildirilmeye başladı. Peki, corona virüsü kısırlık yapar mı? Üro-Androloji ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr.Kaan Aydos, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
#Corona VirüsüCorona Virüsü tüm dünyanın ana gündem maddesi olmaya devam ederken, vatandaşlar Corona Virüsü'nü anlık ve canlı olarak haritalı ekranlardan takip etmek istiyorlar. Peki Corona Virüsü hangi ülkelerde var? Virüsün dünya genelinde ulaştığı vaka sayısı nedir? İşte Corona Virüsü haritalı takip ekranı ve konuyla ilgili detaylar.
#Corona VirüsüDünya, Ocak ayı başında Çin'de ortaya çıkan ve 20'den fazla ülkede daha görülen koronavirüs ve salgın hastalıkla ilgili haberlerle çalkalanıyor. Yeni ortaya çıkan salgın hastalıkların yayılması genelde bir kereye mahsus olarak görülüyor. Ancak vahşi doğadan kaynaklandığı düşünülen yeni virüs, ilk olarak hayvanlarda ortaya çıkan salgın hastalıklarla ilgili riskin ne kadar arttığını gösteriyor. İklim değişikliği ve küreselleşme, hayvanlar ve insanların etkileşimini büyük oranda etkilemeye devam ettiği için, bu durumun gelecekte çok daha büyük bir sorun olacağı öngörülüyor. Hayvanlar insanları nasıl hasta eder?
#Koronavirüs50 milyon insanın coronavirüsü nedeniyle karantinaya alındığı Çin'den son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Hong Kong'ta aylardır süren protesto gösterilerinde coronavirüsü karantina binasına bomba isabet etti. Uzmanların son açıklaması ise salgının ne kadar riskli bir statüye sürüklendiğini gözler önüne seriyor.
#Hong Kong