Öz Türkçe bir sözcük olan sarımsak kelimesi, İslamiyet öncesi Türk toplumlarından bu yana kullanılmaktadır. Eski kaynaklarda ''sarmusak'' şeklinde geçen bu kelime, 17. yüzyıldan sonra sarımsak şeklinde kullanılmaya başlanmıştır. Dil uzmanlarının bazılarına göre ise kelime ''sar'' fiilinden türetilmiştir. Bu kelime başta Kırgızca ve Türkmence olmak üzere birçok dilde de aynı anlamda kullanılır. Sarımsak nasıl yazılır? Sarımsak kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Sarımsak Nasıl Yazılır?Sağlık açısından önemli bir bitki kaynağı olması ile beraber, aynı zamanda sarımsak kelimesi yazım hatası üzerinden de öne çıkmaktadır. Peki, sarımsak nasıl yazılır? TDK'ya göre sarımsak kelimesinin doğru yazımı üzerine merak edilen bilgileri derledik.
#Nasıl YazılırDilimizde yazım yanlışları yapılmaması için kelimelerin doğru yazılışları sıklıkla araştırılmaktadır. Bunlardan birisi de imambayıldı kelimesidir. Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan imambayıldının bitişik mi ayrı mı yazıldığı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, imambayıldı nasıl yazılır? İmambayıldı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.
Dilimize Farsçadan geçmiş olan karnabahar kelimesi, Osmanlı döneminde keremb-i bahar şeklinde kullanılıyordu. Farsçada keremb, lahana anlamına gelir. Bu sebze görünüş olarak lahanaya benzediği için bu isim verilmiştir. Kelimenin karnıbahar mı yoksa karnabahar şeklinde mi yazıldığı ise birçok okur tarafından merak ediliyor. Karnabahar nasıl yazılır? Karnabahar kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Karnabahar Nasıl Yazılır?Ankara’nın Çubuk ilçesinde 13-16 Eylül tarihleri arasında “13. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” düzenlenecek. Festival öncesinde Çubuk Belediyesi tarafından Çubukabad Parkı’nda dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi gerçekleştirildi. Ben de bu denemeye katıldım, devasa turşu kavanozuna turşu doldurdum.
#Sahrap Soysal