Bursa'da, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki Afrika penguenlerini de olumsuz etkiledi. Aşırı sıcaklıklar nedeniyle normal şartlarda açık havada kalması gereken penguenler, günün büyük bölümünü havuzlarda ve klima konulan özel barınaklarında geçiriyor.
#BursaBursa'da, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki Afrika penguenlerini de olumsuz etkiledi. Aşırı sıcaklıklar nedeniyle normal şartlarda açık havada kalması gereken penguenler, günün büyük bölümünü havuzlarda ve klima konulan özel barınaklarında geçiriyor.
#BURSASağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin tercih ettiği besin türlerinden biri de balık çeşitleri olmaktadır. Balıklar içerdikleri zengin omega 3 sayesinde sıklıkla tüketilmesi gereken yiyeceklerden biri olarak belirtilmektedir. Son zamanlarda uzmanların tüketilmesini özellikle tavsiye ettiği balıklar vücudu birçok hastalığa karşı korumaktadır. Tirsi balığı da bir balık türü olarak insanlar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Peki, Tirsi balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tirsi balığının faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkYorgunluk ve halsizliğe iyi gelen vitaminler; B vitaminlerinin tümü ve D vitamini şeklindedir. B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitaminleri ile D vitamini içeren besinler halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelmektedir. İşte yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelen vitaminler ve besinler hakkında ayrıntıları derledik.
#YorgunlukBalık türleri; damakta bıraktıkları lezzetin dışında, sağlığa olan yararları sebebi ile sık sık tüketilen besinlerden birisidir. Balıkların içerisinde yer alan zengin omega 3 ile büyüme çağındaki çocuk ve yaşlı bireylerin tüketmesi gereken besinler içerisinde bulunmaktadır. Peki çaça balığı (Papalina) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Çaça balığı faydaları ve özellikleri nedir tüm detayları ile derledik.
Hem sağlıklı yönleri hem de lezzeti ile kendine has bir görünümü olan sardalya balığı, aynı zamanda en çok değerlendirilen balık türlerinden biridir. Diğer yandan ülkemizde de en popüler balık çeşitleri içerisinde yer alıyor. Peki, sardalya balığı nasıl pişirilir? sardalya unlanır mı? Tavada mı fırında mı güzel olur? İşte bu konu üzerine merak edilen farklı bilgiler.
#Sardalya BalığıGünümüzde insanların severek tükettiği yiyeceklerden biri de, balıktır. Sardalya herkesin severek tükettiği bir gıdadır. Sardalyanın nasıl pişirileceği konusunda bireyler bazı araştırmalar yapabiliyor. En lezzetli balığı tüketmek isteyenler, tavada mı yoksa fırında mı pişirileceğini araştırabiliyor. Sardalya nasıl pişirilir? Sardalya tavada mı fırında mı güzel olur? Sardalya pişirme konusunda sizlere en lezzetli yöntemleri derledik.
Çanakkale Boğazı’nda gırgır teknesinin sardalya avı için 50 metre derinliğe bıraktığı ağlardan, denizlerde ender görülen 2 metre 23 santim uzunluğunda dikenli yılan balığı çıktı. Kendisini de ısıran dikenli yılan balığı, incelenmek üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne gönderildi.
#ÇanakkaleÇANAKKALE'de, 1 Eylül'de yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte balık tezgahları doldu. Av yasağının son günlerinde 50 liraya kadar yükselen sardalya balığının fiyatı, bolluk nedeniyle 20 liraya kadar düştü. Yeni av sezonuyla beraber balık fiyatlarının düşmesi, vatandaşları memnun etti.
#Çanakkaleİnsan kalabalığının henüz bastırmadığı, havaların sıcaktan bayıltmadığı haziran ayı veya rüzgarların dindiği, kalabalığın çekildiği, denizin ısındığı eylül aylarında Bozcaada’da olmak çok daha keyifli olacaktır düşüncesiyle çıkarım ben her yaz bu adanın yollarına… Sizlere de aynısını önererek başlamak isterim Bozcaada yazıma…
#Bozcaada