Kurban Bayramı’nın ardından Türkiye’nin bazı bölgelerinde şarbon vakalarına rastlanması vatandaşların tedirgin olmasına neden oldu. Aralıklarla gündeme gelen ve önlem alınmaması durumunda ölümlerle dahi sonuçlanabilen şarbon hastalığı, akciğer, deri ve sindirim sistemi şarbonu olmak üzere 3 tipte kendisini gösterebiliyor. Peki, şarbon hastalığı nedir? Şarbon nasıl bulaşır?
#Şarbon HastalığıİSTANBUL Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon şüphesiyle birçok hastanın başvurmasının ardından kısa süreli bir şarbon paniği yaşandı. Uzmanlar deri şarbonunun en sık görülen tür olduğunu ve tedavi ile ölüm riskinin az olduğunu söyledi.
#ŞarbonDenizli’de Gürcan Mahallesi’nde bulunan PTT Baş Müdürlüğü’nün Dağıtım Servisi’nde Almanya’dan gönderilen paketten dökülen sarı toz, şarbon paniğine yaşanmasına neden oldu. Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin müdahale edip korumaya aldığı içinde toz bulunan poşet, Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi ve analiz için laboratuara gönderildi. Pakete dokunan üç PTT dağıtım görevlisi tedbir amaçlı olarak Devlet Hastanesi’ne götürülürken, Dağıtım Servisi’nin bir bölümü boşaltılıp karantinaya alındı. Ancak toz zayıflama tozu çıktı.
Samsun’un Vezirköprü İlçesi Örencik Köyü'nde hastalanan 2 kişide şarbon görülmesi paniğe neden oldu. Köylüler, belediyenin çöplerini Örencik Köyü’nde döktüğünü, hastalığın buradan kaynaklandığını öne sürüp yetkililerden yardım istedi. Şarbon nedeniyle köy karantina altına alındı.