Oxford aşısını yaratan Profesör Dame Sarah Gilbert, koronavirüsün yeni ortaya çıkan varyantı Omicron, salgında gelinen nokta ve gelecekte karşımıza çıkabilecek yani salgınlar hakkında konuştu. Gilbert, gelecekte insanlığı bekleyen salgınların Kovid-19'dan daha ölümcül olduğunun altını çizdi.
#Sarah GilbertBioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, koronavirüs salgınıyla mücadele verdikleri müthiş mücadele ve buldukları Kovid-19 aşısıyla insanlığa umut olmaya devam ederken dünyanın dört bir yanında ödüller kazanmaya devam ediyor. İspanya'nın en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri'ne layık görülen bilim insanlarımız, ödül sonrası düzenledikleri basın toplantısında yerli aşımız Turkovac hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.
#Özlem TüreciBioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, koronavirüs salgınıyla mücadele verdikleri müthiş mücadele ve buldukları Kovid-19 aşısıyla insanlığa umut olmaya devam ederken dünyanın dört bir yanında ödüller kazanmaya devam ediyor. İspanya'nın en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri'ne layık görülen bilim insanlarımız, ödül sonrası düzenledikleri basın toplantısında yerli aşımız Turkovac hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.
#Uğur ŞahinAstraZeneca aşısını geliştiren ekip, Oxford aşısının yeni ve değiştirilmiş bir versiyonunun Delta koronavirüs varyantını hedef alacak şekilde geliştirildiğini açıkladılar. Delta aşısının ne zaman kullanımda olacağı içinse henüz net bir açıklama yapılmadı.
#KORONAVİRÜSÖNCE şu bilginin altını dikkat ve önemle çizelim: ÇOCUK VE GENÇLERİMİZİN RUH SAĞLIĞINI İLGİLENDİREN SORUNLARDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR! Bu endişe verici gelişmenin pandemi sürecinde daha da zirve yaptığı konusunda bizim uzmanlar da fikir birliği içindeler. Ruh sağlığı uzmanları, çocuk ve gençlerde eskiye oranla özellikle “DEPRESYON”a, “KAYGI BOZUKLUĞU”na ve “TAKINTI MERKEZLİ RUHSAL SORUNLAR”a daha sık rastlandığına işaret ediyorlar. Ayrıntılara gelince...
#Sosyal MedyaAmerikan mRNA aşısının üreticisi de olan ilaç firması Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel tarih verdi: Dünya genelinde vakaların yaklaşık 228, ölümlerin ise 5 milyona yaklaştığı koronavirüs salgınının 1 yıl içerisinde biteceğini söyledi. DSÖ, şubat ayında benzer bir açıklama yapmış 2022 yılının ortalarını işaret etmişti. Türkiye’de ise KLİMİK, 6-9 ay içinde pandemik dönemin sona erebileceğini duyurmuştu. Peki, nasıl? 1 yıl içerisinde ne değişecek de pandemi sona erecek? Sevinmek için erken mi? Sordum.
#KoronavirüsOxford aşısını yaratan Profesör Dame Sarah Gilbert, koronavirüsün ölümcül varyantları hakkındaki endişeleri sona erdirecek bir açıklama yaptı ve 'Virüsün kaçacak bir yeri kalmadı, daha ölümcül bir varyanta dönüşme olasılığı yok. Covid-19 da sonunda diğer koronavirüsler gibi soğuk algınlığına dönüşecek" dedi.
#KoronavirüsKoronavirüs salgınındaki en büyük silahımız olan Kovid-19 aşılarının ardınca yılların birikimi ve kısa sürede büyük çalışmalarla ortaya konulmuş çok büyük bir mücadele ve özveri bulunduğu bir gerçek. Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca şirketinin birlikte geliştirdiği Kovid-19 aşısının mucitlerinden olan Sarah Gilbert2in artık kendi adına üretilmiş bir Barbie bebeği oldu. Bebekleri üreten şirket aldıkları bu kararın sebebini açıkladı.
#Sarah Gilbertİspanya'nın en prestijli ödülleri olarak bilinen ve veliaht Prenses Leonor'a atfen verilen Asturias Prensesi Ödülleri'nde teknik ve bilimsel araştırmalar dalında ödüle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının bulunmasıyla bağlantılı olarak Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin de aralarında bulunduğu bir grup bilim insanı layık görüldü. Ödülü alan Uğur Şahin "Asturias Prensesi ödülü, bilimin insanlık için bir fark yaratabileceğinin mükemmel bir şekilde tanınması açısından önemli" açıklamasında bulundu.
#Uğur ŞahinDünya salgından kurtulmak için aşılanıyor, virüs ise hayatta kalmak için sürekli şekil değiştiriyor. Aşılar da bu değişime uygun şekilde güncellenme yarışı içinde. Bu amansız mücadelede hangi aşı, hangi virüs varyantına karşı ne derecede etkili? Detaylar haberimizde...
#Koronavirüsİngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs hakkındaki gelişmeleri aktardığı Salı günkü basın toplantısında Oxford Üniversitesi'nde çalışılan aşının Perşembe günü insanlar üzerinde denenmeye başlayacağını açıkladı.
#Oxford Üniversitesiİngiltere’de Oxford Üniversitesi’nden Prof. Sarah Gilbert, COVID-19 hastalığına karşı aşının sonbahara hazır olacağından yüzde 80 emin olduğunu söyledi. Buna göre üniversitenin geliştirdiği koronavirüs aşısı, iki hafta içinde insanlar üzerinde denenmeye başlanacak.
#İngiltere