Salmonella virüsü, son günlerde meydana gelen vakalardan dolayı merak konusu. İshal, ateş, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren Salmonella bakterisi, çeşitli şekillerde insana da bulaşıyor. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella hangi gıdalarda bulunur? İşte konu hakkında detaylar...
#SalmonellaSon günlerde yaşanan acil vakalarda adı sıkça duyulan ve ‘salmonella’ adı verilen bakteri, dikkat edilmemesi durumunda günlük hayatı da tehdit eden ölümcül bir bakteri türü. Peki çeşitli yiyeceklerle sofralarımıza kadar gelen bu tehlikeli bakteri türüne karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz? Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Güler Delibalta, bu tehlikeli virüse karşı nasıl önlem alınması gerektiğini anlattı.
#Salmonella Hangi Gıdalarda BulunurSıcak havalarla birlikte pek çoğumuzun beslenme alışkanlıkları da değişti. Ancak bu durum salmonella hastalığı riskini beraberinde getirebilir. Bağırsak sistemini etkileyen yaygın bakteriyel bir hastalık olan salmonella özellikle tavuk ürünlerinde karşımıza çıkıyor. Salmonella bazı durumlarda, ishal şiddetli dehidrasyona neden olabilir ve acil tıbbi müdahale gerektirir. Enfeksiyon bağırsakların ötesine yayılırsa hayatı tehdit eden komplikasyonlar da gelişebilir. Yurt dışı seyahatlerde salmonella enfeksiyonu kapma riski daha yüksektir. Peki, salmonella nedir, nereden bulaşır ve hangi gıdalarda bulunur? İşte salmonella hastalığı hakkında bilgiler...
#Salmonella